Lämnade in sadeln


Bilbo ÄLSKAR Sharpman ;)

Var på Sharpman idag och lämnade in min sadel då den har åkt ner väldigt mycket och trycker som bara den på manken.. Aj aj vill jag inte att Terika ska ha. Så ska försöka att trycka ihop den lite och se om det blir bättring, annars får jag åka till Sharpman och prova igen - men jag äälskar ju min puttesadel <3 Har aldrig suttit så skönt i en sadel som jag gör i min älskade Crown Patriot, men kan inte Terika ha den så är det väl bara att acceptera.. Buää.. Får se på tisdag helt enkelt när jag får tillbaka den. Hoppas!!

Håll tummarna för vår skull?


Träningsvärk..


Red till paddocken idag med amanda och jalle. Terika var jättefin trots att hon nog hade rejäl träningsvärk, precis som jag! Tänkte på tipsen från träningen och då gick allt bättre och det var en helt annan ridkänsla - ska inte förlora detta nu..



Barbackatur


vill bada med hästarna...

Känns verkligen att hösten är påväg. Det är runt 10-15 grader varje dag och idag var första gången jag tog av till tshirt när jag red för att solen var framme utan att frysa. Förut kunde jag ha shorts på kvällen - lycka till med det nu... jag vill bada och mysa med hästarna! tråkigt. Hatar hösten och vintern. Det är så kallt ju.

Idag tog jag bara en barbackatur med Terika, Mellis var med på Mexico. Det gick rätt fort kan jag säga, och det kan bli lite läskigt när man inte har full kontroll och högre fallhöjd än från en ponny man känner till 100%.. haha.

Red en kort runda på Sina också, för att Mellis skulle rida Ronja. Det gick bra! Sinis var snäll som vanligt och fölis var inte alls rädd för maskinerna. JUST DET! Kom på att jag inte ens berättat att Ronja kommit till stallet - det är en liten ungponny som min syster ska ha ett tag framöver - jättefin och social häst! Har ingen bild dock :( men det kommer nog!

Do you wanna ride my horse?

Spånka NKPG feat. Malin Baryard – Do You Wanna Ride? - Radio edit (spotifylänk)

Hittade denna helt underbara låt! Man kan ju höra fel om man är som jag, så lite rolig är den allt. Haha! Ett antal år sedan men ändå.. Malin, du gör bäst i att sitta på hästryggen, inte försöka göra ridning till en hitlåt!

Eller har jag fel?


Hoppträningen igår

Kollade på filmen från första träningen och tänkte verkligen igenom alla missar: fel galopp efter hinder, fel sittben ur galoppen på lilla volten osv. Det är bra att ha filmer också för att kolla sitsen och hur det ser ut för övrigt när man rider tycker jag. Och vad jag missuppfattar fel när jag väl sitter på hästen. Jag har fått för mig att jag verkligen kastar mig över små hinder också men på filmen gör jag inte det såå mycket som jag trodde?.. samma sak med mina galoppfattningar också.

Så igår då. Lärde mig en hel massa bra grejer att tänka på och för att få Terika i den perfekta formen som vi vill nå. Lång och låg. Ska ta med det hem och ha det i hjärnan. Och lite andra bra tips. Jag ska sluta rida inför ett hinder, Terika fixar det själv. Men vips så är ponnyskänkeln där utan att man ens tänker på det. Gick riktigt bra på träningen igår måste jag säga, trots grov huvudvärk.

Rekommenderar Tomas Torgersen till alla! Han är ingen som sågar ner med kritik utan istället säger "gör så" och är lugn och sansad - det han säger underlättar också!

Film från hoppträningen


Mest teknik och så, men är hon inte lydig?


Hoppträning, skoning osv.

BÄST uppdatering!

Terikas hovar har blivit mycket bättre vill jag först säga! ..dock blev hon av med en sko för ett antal dagar sedan och hade en till lös så vi bytte ut alla fyra.. får se hur länge de sitter på!

Och igår var vi på hoppträning för första gången, hoppade för Tomas Torgersen som jag för övrigt aldrig tränat för. Riktigt bra övningar och riktigt bra tränare - det gick rätt bra och vi är nöjda! Min syster tränade också och det gick lika bra för henne! Jag kände mig dock lite nervös, har knappt ridit över bommar och det blev en hel del markarbete - Terika skötte sig dock utmärkt (..även om jag ville lägga mig i lite för mycket..) haha ;) Film kommer snart!

Blev nästan lite förvånad över hur lugn Terika var när vi kom fram. Även fast Mexico stod kvar i transporten var Terika där som om hon aldrig varit någon annan stans. Bästa hästen helt enkelt!

Nu ska vi till stallet och sedan åka till Tollstad och Tomas för att hoppa lite till



Är hästen en människa?


VAD är detta? en maskeradutklädnad för hästar? my word? pathetic.
Ser ut som en undankomst för att slippa borsta men ändå hålla hästen eeehrm.. snygg? ser hemskt ut. HEMSKT. Ser ut som en nyskapande latexkondom i roliga mönster. Skulle aldrig ha den dagen innan tävling/på meeting bara för att slippa grovjobbet sen - vad skulle den annars vara bra för? Tajt, ser inte luftig ut enligt mig och är riktigt.. USCH. Vill man göra hästar till människor eller vad är detta? Det är väl bara för att även ridsporten inte ska bli jobbig. Fram med hästskötaren, på med kondomen och slipp rykta så ofta!

Smidigt eller hur? Riktigt snyggt också!




Stigbyglar!


De här stigbyglarna tycker jag är lite coola! Har velat ha färgade men det blir nästan snyggare med såna här än blanka i stål tycker jag. Drömma kan man ju alltid, skulle dock aldrig betala 1950 kr, hur snygga de än är. Finns iallafall i många olika färger här!

Man skulle ha svart/gula som Ingelas För Körkort!


Lilla Bella

Hittade bilder på min lilla ponny som jag skötte när jag var sådär 9-10 år. Haha. Charmigt värre!


Älskar våra grimaser haha! Vi var nog rätt lika ;)


En rätt fin bild ändå. Kan inte undgå nostalgin med Jofa-hjälm, öknehults-tshirt, tjoock feting säkerhetsväst, utsläppt hår, osköna ridbyxor i vanligt ostretchit tyg och "REJÄLA kängor" som pappa sa att jag skulle ha, men som var så jobbiga att knyta. Och Bellas "brösta". Och snurresprätt-schabraket. Och luggen i en tofs så att hon inte skulle få den i ögonen. Nostalgi!

Dagens och gårdagens

Gamla bilder som ni ser. När jag hade Swallow och Come On fortfarande levde.


Haha! Har aldrig kollat närmre på den här bilden. Vi matchar ju iallafall, vi två ;)
Finaste, finaste Come On.

Hopp & skutt!

Var på terrängbanan med Terika och Mexico igår. Andra gången för Terika och hon är ju fantastiskt duktig! Kollar aldrig mycket på hinder, bara lite om hon måste vara först... haha. Söt är hon iallafall. Vi hoppade en del nya hinder också, vilket var mitt mål :) Hoppade en grav och hon fattade perfekt, jag blir alltid lika rädd med nya hästar, haha! Man vet ju aldrig om man hamnar i något hål.. Jag tycker dock att allt är lite läskigare än Terika, haha. På min ponny var jag så himla orädd men nu är jag lite mer riskmedveten och ja.. töntig!

Idag red jag i paddocken. Terika var helt DÖD i rumpan haha, massa träningsvärk. Hon tyckte till och med att det var lite jobbigt när jag borstade där, haha - men vad säger man? Jag vet hur det känns. Kan säga att min rumpa också hade lite träningsvärk. Men jag fick till Terika fint sen iallafall. Tempo, tempo, tempo! Jobba, jobba, jobba!


3 månader <3


Exakt tre månader sedan <3

För tre månader sedan kom min älskling till Sverige, till mig. Min första storhäst och min drömhäst. Ville ha en häst som var högrest, gärna mörk och en grund till en snygg nacke, en häst som skulle kunna gå dressyr men även hoppa som en gud, en häst med gångarter utöver det vanliga och en häst som var snäll och enkel ändå att ha att göra med. En snäll häst som skulle vara lite busig ändå, pigg men ändå lätt att hålla in. En social häst som man skulle kunna göra VAD som helst med. Vad hittade jag? En häst som hade allt! Jag hittade min Terika.

Tack för självförtroendet och tack för att just du var till salu när vi var nere i Holland. Tack för att vi tog dig bara för att "ha någon extra än den där underbaara hingsten" - det var värt det!


Gott i stallet!


Glömde kameran hemma idag. Såklart. Som vanligt. Men kunde ju iallafall ta en bild på något gott som fick följa med till stallet idag, kände att det var värt att ha med sig fika - så jag bakade lite! Ser det inte gott ut?

Red iallafall ut med Emilie efter en hel rad missförstånd, vi red åt olika håll och allt möjligt! Sedan hittade vi varandra och red på ett fält - Terika slappnade av väldigt bra i slutet. Riktigt svettig blev hon dock, supervarmt idag ju för en gångs skull. Ska nog hoppa lite imorgon, alternativt markarbete med massa bommar. Blev sugen på det!


Min tävling blev inställd!

Min första tävling med Terika blev inställd.. :( För lite anmälningar.
Har anmält mig till en annan, ännu bättre, men det är en bit fram i tiden..

19 september i NORF. Hoppar 1m/1m, A:0/A:0 i båda klasserna.
Lite roligare än att tävla på riktigt och inte bara få rosett för en felfri ritt.
Jag är en tävlingsmänniska! ;) (iallafall när det kommer till hoppning)

Galopp galopp hästen!


snart 3 månader sedan.. bästa dagen i mitt liv!

Hade det riktigt trevligt hos mormor min. Men på lördagen kom jag på att jag saknade Terika.. haha.

Red iallafall igår. Det gick inget bra. Terika var jättefin men blev spänd pga. mig för jag hade glömt mina ridstövlar hemma så jag hade bara ridskor.. Man märker verkligen skillnaden. Haha. Mina ben var bortdomnade efter en kort stund i traven. Det var trevligt. Eller kanske inte.

Idag åker kameran med till stallet, måste ju ha LITE nya bilder ändå ;)


Ska börja blogga mer!

Har bestämt mig för att börja blogga mer. Till september ska min bloggning ha gått upp väsentligt, men just nu orkar jag bara inte. Skolan börjar snart, och när skolan väl börjar - you see. Iallafall första veckan kommer det nog att bli dålig uppdatering som vanligt. Men jag lovar; i slutet av augusti blir det nya tag!

Igår red jag inte, lekte med Terika i ridhuset. Båda blev svettiga ändå vill jag lova - Terika för att hon sprang som en dåre och jag för att jag sprang efter (och före..ibland) Hon insåg till slut att det var bättre att följa efter mig. Kort och gott hade vi det riktigt trevligt tillsammans.

Idag red jag och Emilie arabrundan. I slutet bytte vi hästar. Började att asgarva för att jag red ponny igen. Vilken känsla! Men det slår verkligen inte känslan att rida Terika. Så det så!

Imorgon får hon vila. Är hos min mormor i Norrköping och stannar till söndag. Blir lite svårt annars. Sätter inte upp vem som helst på min häst utan tillsyn. HAHA

btw. har jag tagit massa kort med min mobilkamera men som den klant jag är har jag tappat bort USB-sladden till den. idiotlinn. blir att köpa batterier till vanliga kameran istället.


Framsteg = självförtroende!

Framsteg ger självförtroende helt klart.
Nu har vi nämligen kommit förbi den största delen med hanteringen som att stå ensam i stallet. Förut kunde hon under inga omständigheter stå ensam i stallet utan att trippa omkring, gnägga som en galning och bara vara så himla orolig. Har hänt ett flertal gånger att hon varit nära att ge mig en ordentlig spark. Nu har hon äntligen insett att TILL och med JAG duger som sällskap istället för Mexico eller någon annan häst. Terika är som en helt annan häst på något sätt. Så.. Okomplicerad. Fortfarande lite trälig på vissa delar men vi jobbar på det - man ska inte undgå situationer där hästen inte trivs utan man ska jobba på det och lära den att jorden inte går under om den får stå i stallet själv till exempel. Gör det till en vana, inte en fara. Inga skor tappade på ett tag heller - bra jobbat! ;)

Synd att inte paddocken har staket, annars hade det GARANTERAT blivit lite lek och bus där. Hmm.. Ridhuset kanske? JA. Det kör vi på. Får se om vi gör det idag.. ;)

Nu ska jag cykla till stallet, seeya!


Den enda för mig och allt som jag behöver

Terika är världens finaste, går som en klocka!
Jag kan nu hoppa hinder som såg gigantiska ut förut utan att känna rädsla överhuvudtaget. Litar på min lilla dressyrhäst som hoppar som bara den! ;)


bilder av syster i förrgår, dålig kvalité
man måste ju ha rätt inställningar ;)

HEMMABYGGE FTW ! :)


Har varit hemma från Hammarö ett tag..

Noll blogglust. Hundra procent lust att vara i stallet. Så känns det just nu. Hammarö var mysigt, tror dock aldrig att jag sett så mycket lera i hela mitt liv - bilarna kom inte ut, stallen var förstörda (vissa hästar stod i vatten) och gräsplanerna var inte att tala om. Allt var helt förstört men funktionärerna gjorde ett fantastiskt jobb! De flyttade hinder till olika banor och fick komma på lösningar, mycket skit fick de också ta emot - folk fattar inte hur mycket de kämpade.

Syster fick en placering, 8 av ca. 100 starter - vääldigt duktigt! Annars var det något pet hit och dit, men det får vi väl skylla på spöregn och boots som lossnade.

Nu har jag varit hemma ett tag, ridigt tre gånger. Vi har fått tillgång till en jättebra paddock så där spenderades mina två första dagar. Igår red jag ut med alla i stallet. Vill också säga att min häst är världens finaste, bästaste och världens underbaraste. Även om vi inte alltid förstår varandra ;) Mina ben har dock sjuk träningsvärk. Har aldrig ridigt så här mycket. Alltså då menar jag att verkligen rida och inte bara åka med.


RSS 2.0