Svacka


bild från i somras..

Har hamnat i en sån period som alltid kommer för mig, när det inte känns som att allt går lika lätt och perfekt längre. Tänkte kanske efteranmäla mig till Ånestad på lördag men jag struntar i det för jag känner att det inte kommer gå för att jag kommer tveka och jag är inte pepp för det över huvudtaget. Jag kör på 5e december som jag sagt tidigare. Det känns bäst så och det ska väl kännas bra?

Självförtroendet är inte på toppen längre men hur mycket ska jag förvänta mig egentligen? Jag kan inte komma upp till elitnivå direkt med en ny häst och övergång från ponny dessutom. Jag får köra på som vanligt antar jag. Men jag vill börja träna, för jag behöver det för att våga hoppa och kunna rida bättre! Ska kanske börja träna för Sofia Bengtsberg med amanda, troligen blir det så. Jag behöver regelbunden träning och rutin för att känna att jag kan prestera bra och ha bra självförtroende i allmänhet och på tävling. Känns det inte bra går det ju ändå åt helvete! Varför ska man då försöka ens?

Höstdepression

Saknar min Svala!

Saknar min galna (men ooh så snälla) ponny! Att man inte var några dm kortare..

Första A:0;an. Vad jag inte visste var att Swallow ogillade applåder - men det fick jag reda på. Stackarn, jag höll bara fast i tygeln. Kunde lika gärna vält över.. Aja, kom ju faktiskt femma, haha. Detta var i maj 2008.


Gillade inte katten så mycket, men den fick sitta kvar ändå..! ;)


Första vinsten. Ingen snygg Linn eller sits i den sadeln + (mina jävla BEEEN!!) men ACK vilken snygg snygg ponny, tuffare får man leta efter..


Minne <3. Släppte henne på vår tomt när vi bodde i villa. Underbar<3


felsprång men kanske förståeligt haha. Snällare ponny får man kanske också leta efter..


Våra bästa rundor. LC = 4a, LB debut = 2a! Finaste ponnyjekeln <3 I kinda! Mars 2009.


Bästa platsen i stallet ;) Precis vid dörren så att hon såg allt ju!

Saknar min lilla ponny. Alla bus och knasigheter.. Hade henne lite mer än 1,5 år som min egna häst. Allt skulle vara rosa till min rosa albinoponny ju! Och julglittret skulle vara kvar till maj så att ALLA i stallet hade hunnit klaga innan vi flyttade ut. Den där ponnyn har gjort underverk för mig, har gått både bra och dåligt genom vår tid som med de flesta andra. Hoppas att lina (nya ägaren) faktiskt kommer känna att swallow lärt henne lika mycket som hon lärde mig.

Medgångar och motgångar
möter man i livet
ingenting är perfekt
ta ingenting för givet




Bli förvånade!



Någonsin sett något liknande?

Ser ju grymt ut! Borde kanske testa med Terika.. eller kanske inte


Ny hästras i Sverige!

Trodde du att alla hästraser redan fanns i Sverige?
Då hade du fel...




I November kommer Nokota'n till Sverige. De som importerar dessa hästar heter Emma och Seth Zeigler och bor i Sunnansjö. Det kommer tre hingstar och sex ston till Sverige för avel och försäljning.



Anledningen till att man tar hit den är för att rasen är utrotningshotad och man vill höja statusen på den i hemlandet USA och för att sprida dess unika egenskaper hit till Norden.



Det är en lugn häst som ändå är nyfiken och pigg, den har grov benstomme och skulle passa ridskolan, som vardagshäst eller som familjehäst - den är också van vid kyla, vilket passar oss eskimåer här i Sverige ;)



Jag tycker att dessa hästar verkar jättetuffa, de är kanske inte superfina exteriört men jag skulle inte tacka nej till en liten Nokota om jag fick en! Supersöta ju, och finns nästan i alla färger som är möjliga. Bildsök på Nokota på google så får du fram en hel del charmtroll. Vill gärna ha en på min balkong!




Inga mer plastkort

Med denna modernisering kommer det inte gå att lösa ryttarlicens om man inte har grönt kort, och inte heller går det då att anmäla till tävling om man saknar licens eller grönt kort.

Jag tycker att detta är bra i och för sig, men det ligger lite känsla för mig i mina licenser och gröna kort (i plastkortsformat då) så dessa vill jag ha kvar ju ändå haha.. Får istället vara tuff och säga till mina barnbarn att "vet ni, när jag var ung var licenserna och våra gröna kort på plastkort" och börja klaga på dagens ungdomar och att tekniken går för fort fram.

Vad tycker du om att licenserna och gröna korten ska bli virtuella?


Älglusar

Vi har sett att Ronja haft flera älglusar på sig (som vi såklart tagit bort!!)


Från Wikipedia:

"Älgfluga, älglus eller hjortfluga är en platt fluga som landar på sitt värddjur ( hjortar älgar eller rådjur, förekommer även ibland på häster) där den bryter av sina vingar. Därefter kryper den in i håret och suger blod och lever där resten av sitt liv. Den släpper sina larver till marken och dessa blir flugor på hösten. Den biter människor, men kan inte använda människoblod för sin utveckling, betten är inte farliga på något sätt, dock kan de ge klåda och svullnad."


Dessa vidriga kräk har alltså kommit till våra hästar. Blir ju lite orolig då spindlar+fästingar är bland mina största fobier och detta ser ut som en blandning av dem och innebär dubbel rädsla ;) En brun sak, lite större än en fästing, platt och stenhård. Har hört talat om älgar som dött av dessa kräk då de haft tusentals på sig.. uääsh

Vad tycker ni om dem? Har ni råkat ut för sådana?


Howrse

Eftersom att jag är helt pinsamt beroende av alla hästspel tipsar jag om detta:
http://se.howrse.com/?parrain=engelmaark

hittade det tack vare amanda!



Hos dig såg jag ljuset

Har inte uppdaterat på 12 dagar som ni vet. Att ni orkar stanna kvar på bloggen! :O aja.. Har hänt mycket sedan dess...

Den första snön har kommit, vilket innebär att det är SVINKALLT och eftersom jag åker moped till stallet varje dag är det inte det bästa som har hänt mig precis. Hatar vintern och att åka moped. Har inte ens dubbdäck och när det är plan is är det verkligen svinjobbigt och gör att man ramlar, rätt skönt ibland (nooot)!!!!


bild från sälen i februari
, inte fullt så mycket snö nu men... ;)

Och så har jag varit på Sharpman och fixat till min sadel, den ligger lite bättre nu iallafall.

har jag anmält mig till tävling 5e dec - hoppar 1m och debuterar 110, och så tävlar jag mot syrran haha, ska bli spännande! eftersom det är julhoppet ska pållarna också ha tomteluva!


Dålig uppdatering

Sorry, dålig uppdatering här på senaste tiden. Tävlingen gick som det gick men jag måste säga att jag hatar Vreta from now on. Dålig struktur. Bland annat sa de aldrig när klasserna började, så man visste aldrig hur länge man kunde rida fram. Well, när jag var i ridhuset gick strömmen(?), jag red runt i flera minuter och hoppade ändå till sist. - kan ju inte rida hur länge som helst i galopp, hästen skulle ju bli slut då? AJA. De kunde ändå sticka ut huvudet och informera mig om att elen gått. Iallafall, ett pet i grunden - kunde gått såå mycket sämre så som jag red med tankar i huvudet hela tiden, men Terika är ju snäll. Flera ryttare hoppade iallafall utan startsignal. BLÄÄÄÄH. aja, kan ju inte vara bäst jämt.

Har ridigt lite senaste dagarna, inget hårt eller svårt. Inget intressant.
Blogglust = 0


Tävling imorgon

Måste bara inleda med att säga att Emilie (< tryck där) är för grym! Idag hjälpte hon mig massor med Terika: knoppade henne jättefint, borstade, svabbade och pysslade med henne medans jag mockade skit och fixade med allt som måste fixas innan tävling. Nu är Terika femenin och jättesnygg och blank!

Red också i paddocken. Hade lite huvudvärk men Terika var fin ändå. En granne som bor vid banan kom fram och sa att han tyckte att hon var jättefin, han hade hållt på med hästar och haft många. Då blir man glad faktiskt! :)

Nu ska jag sova, godnatt allesammans!


varje gång jag ser dig

Hoppade ju igår. Gick super! Fick henne verkligen som jag ville. Kunde helt styra hennes tempo trots att hon gärna hoppar jävligt fort.. ;) Så testade jag att svänga en del snäva svängar över hinder, och fick även rätt galopp varje gång trots att hon gärna faller i höger.  Hoppade inte särskilt högt förutom ett riktigt läskigt hinder.. En planka med en lång svart skynke typ som hängde ner i marken - kanske 120 iaf. Svängde undan ett par gånger men sen så..  Haha. I made it! Vad kunde hända liksom?

Idag red jag och Christina ut en liten tur i skritt, jag i barbackasadeln. Härligt :)


Hoppa idag!

Idag ska jag och Amanda hoppa lite. Får se hur det går ;)!
Terika har varit så snäll, så snäll på senaste tiden haha.. Söt är hon!


Skiter i 110

Stuntar i 110 i Vreta. Så dyrt.. Men kanske ska starta det regionalt istället i Ånestad där jag rider typ gratis så hinner jag träna massa och då hoppa 1m-110 :)


Hur ska jag göra?

Ska åka till stallet lite senare idag. Terika vilade ju igår så idag vill jag rida och peppa inför tävlingen lite.. Funderar fortfarande. Vad ska jag göra? Egentligen, jag förlorar ju ingenting på att starta en 110. Går det dåligt får jag bara skylla på att jag gick för fort fram, stryka det ur mitt minne och fortsätta på nytt nästa vår - går det bra däremot så kommer jag bli väldigt glad. Jag vet ju att Terika lätt klarar det och i de lägena är jag INTE en fegis. Att ridhuset är smalt är en baggis - att svänga har vi inga problem med ;). Och det är lokalt - inga svåra banor alltså.  En LB, det tävlade jag med Swallow. Nästa år ska jag ju faktiskt köra en hel del 110, what to lose? Man måste ju börja någon gång? Det är skönt att just komma upp till 110, sedan kommer jag inte ha bråttom. Men det är jobbigt just att köra 1 m och en clear round - 110 finns ju regionalt också. Känns det riktigt fel på lördag finns det ju faktiskt möjlighet att stryka sig, även om det kostar pengar. Den smällen tar jag då isåfall.

Vad tycker ni?

Det går alltid bäst för mig på debuter har jag kommit på.. Med Blue Diamond, tävlingsdebut: felfri. Swallow LD: 5a, LC: felfri, LB: 2a. Terika 1m: 2a; 110: ? och nu ska jag INTE glömma PEPPAR PEPPAR

Otroligt pepp!

Är verkligen jättepepp inför tävlingen på lördag.. Sista för i år antagligen - och DÅ blir det extra peppning. Funderar verkligen på efteranmälning till 110 också. Jag vet ju att jag kan EGENTLIGEN, men vill jag inte det då så kan jag ju stryka mig då. Onödiga pengar kanske men jag har 2 dagar till av fundering! Ska ju hoppa på onsdag och känna efter då.

Har ett dilemma..
Blå Glen-Gordon outfiten eller grå/rosa Anna Scarpati?

I-landsproblem, jag vet


Det kallas tvivel, det där som stör. Det kallas för en klump i magen och ett konstigt humör..

Händiga män!

Jag, Amanda och Josefin är då ett gäng händiga män! Vi har sågat, snickrat och målat lite hinderdelar idag!  Eller.. Mellis sågade och målade, och jag och amanda sågade och snickrade ihop detta konstverk. Detta är en skiss på en grind vi gjorde. Dock är den inte målad än (men ska bli vit) + mycket snyggare i verkligheten. Och dock tror jag att jag kan ha målat de "sneda" plankorna nästan i mitten fel! Hihi. Men ni ser ju NÄSTAN iallafall, så som jag minns den.  Och förresten.. att mellis målade men att grinden inte är målad, det får ni klura på ;)



Inget intressant egentligen

Slutade ett idag. Slapp vecka blir detta! Tisdag går jag som vanligt men på onsdag har jag endast en lektion. Torsdag och fredag är jag ledig vilket ger mig massa tid och förberedelse inför tävlingen!  På torsdag kommer också Terikas hovslagare - det var på tiden! Hon har dock inte tappat skor sedan han sist skodde *peppar peppar* ;)

Terika ska vila idag men jag har lust att åka nu till stallet. Fint väder. Skulle sitta fint med en promenad. Det var länge sen..


Tada!

Såhär ska den nya layouten se ut. Nästan.
Lite små detaljer kvar, men håll ut ;)


Ny layout

jobbar på den nya layouten. Kommer förhoppningsvis senast imorgon :)!

Tävlar om en outfit (schabrak+luva)




Måla mur

bildbevis på mig, malin och Terika från i onsdags ;)

Idag ska jag till stallet och måla en mur med amanda, hoppas det blir bra - hihi. Så får vi se var vi rider. Jag är sugen på att antingen rida ut eller hoppa.. Men får se vad som sker! I'll tell you later.


blir rädd

"Det dröjer till efter helgen innan polisen får svar på obduktionsrapporten efter den häst tillhörande Centerpolitikern Håkan Mattsson som hittades ihjälskuren i en hage på torsdagen."

Var är världen på väg?


Kör saktare vid möte av häst!


gå på Ingelas så lär ni er vett i trafiken

Idag hände en rent av obehaglig sak när jag och Malin red. Malin red Terika och jag barbacka 4-åriga Ronja. Vi red till paddocken och mötte ett antal bilar och traktorer utan större problem. Men när vi skulle rida hem så kommer en blå bil i full fart mot oss på den lilla grusvägen, som inte saktade in. Det var riktigt obehagligt. Eftersom att vägen var så smal och jag satt på en unghäst skrek malin och jag "vi har en unghäst!" ett flertal gånger och liksom gestikulerade att hon skulle bromsa in. Gjorde hon det? Nej. Även fast hon såg att Ronja verkligen fick panik och försökte springa iväg. Hennes bilruta var nervevad också, hon hade definitivt hört att vi skrek.

Det slutade med att vi flög ner i diket, jag också. Gled/ramlade av. När jag stod på marken och hon inte var så långt bort skrek jag "IDIOT!" efter henne eftersom att hon också vägrade att stanna.

Det är så sjukt respektlöst. Tur att Ronja är en rätt snäll häst men TÄNK OM jag hade ramlat av och verkligen slagit mig, eller att Ronja sprungit iväg? Man saktar in när man möter hästar, särskilt om  man ser att hästarna blir rädda. Man stannar också om man ser att man orsakat en olycka, att man skrämt hästen så att personen ramlat av. Det gjorde inte hon.

Respektlöst? Ja

Det enda som den vägen leder till är ett stall. Det är ju också konstigt kan jag tycka.. Eller? Någon connection med hästar borde hon ju ha, men inget vett i huvudet tydligen..

..


Du gjorde min dag!



Älskar att få såna här kommenterer, som visar att folk faktiskt bryr sig och inte bara kan kasta elaka kommentarer. Tack så mycket, du gjorde min dag Amanda, nu är jag glad igen!


RSS 2.0