Heaven's gonna wait

Skrev värsta blogginlägget igår men hela raderades så då blev jag sur.

Skriver bara kort nu istället. I förrgår gick jag och Emilie till och från stallet (ca. 1.3 mil) och igår hem från stallet (6-7 km) - ska gå fram och tillbaka idag också haha. Vi är hurtiga bullar!

:D

Everything I do, I do it for you

När man kommer över sin rädsla. Vilken känsla.


Den lerigaste banan någonsin, norf haha ;)

Hoppade ett rätt lågt hinder som jag varit lite rädd för.. Hade hoppat det en gång innan och tyckte det var högt (men egentligen var det inte det, en grind + en bom över, kanske 80 cm) men idag hände något. Jag hoppade en gång. Och några gånger till. Kändes som en bom bara. YES kände jag då. Och så var Terika jätteduktig och rätt lugn jämfört med annars! Kände att mitt självförtroende hoppade upp några steg. Det behövdes.

Det är så med mig, det är bara jag som kan avgöra när motivationen och modet kommer tillbaka. Spelar ingen roll om man försöker pusha mig och berömma mig, det måste kännas helt rätt. Som när man ska gifta sig ungefär. Sedan blir man ju såklart alltid glad av beröm också =)


Tävling?


när jag haft Terri i två veckor.. :D

Hittade en rätt intressant tävling den 21 maj på min hemmaklubb (LFK). Skulle vara kul att tävla 90 cm bara för att det är stilbedömning, det är kul tycker jag och innan har det gått bra. När jag dessutom har min nya sadel kan det väl inte bli bättre? Hahaaha ;)

Och kanske även 1m. Jag måste bara komma igång ordentligt med hoppningen (och självförtroendet). Just nu är allt läskigt och Terika ser ut som en äkta rugguggla. Men av någon anledning skärper jag mig sjukt mycket på tävlingsbanan, då skulle jag kunna komma över 150 utan problem känns det som haha! Självförtroendet går upp i rekordfart för jag koncentrerar mig mycket mer.

Så hittade jag en annan tävling ännu tidigare som kanske också är intressant :D vi får se. Jag ska nog hoppa idag.


Soriiii

Har inte kunnat uppdatera alls men nu gör jag! haha.

;)

Nytt projekt

Fick ett nytt projekt nu.. För den första gången denna vecka slår jag igen skolböckerna innan klockan 10. Det är väl underbart?

Mitt nya projekt är att rusta upp bloggen stallangen.blogg.se, dvs. stallets nya blogg. Har lite idéer. Börjar på den innan jag fått inspiration till layouten på denna blogg :)!

Idag var det för övrigt storm. Ville rida men det skulle vara lönlöst, vi hade blåst bort!!

Btw jag har absolut inte sett att det blir snö nästa vecka.. Hoppas dom ljuger! Annars blir jag buhuu-ig


Olika färger

Tänkte visa hur olika färger Terika har på sin kropp när hon håller på att fälla. Man skulle kunna tro att det är ett gäng helt olika hästar, inte sant?


Terikas gullemule! Ljuuusbrun. Hon har samma färg under ögonen, jättevackert.



Terikas hals. Den här färgen gillar jag bäst! Lite mer gyllene i verkligheten kan jag tycka.


Typ sidan av bogen. Lite kallare färg..


Terikas rumpestumpe. Här har hon längre päls, ej klippt. Mörkt.

Tycker det är coolt när det skiljer så mycket i färgen, och att min är brun på sommaren och svart på vintern. Me like! Vad tycker ni?

Godnatt allesammans ;)!

Photoshop!


JAG ÄR GLAD. Och teknisk. Det tog ett tag, har iallafall photoshop cs3 nu och kanske har jag kvar det även framöver. Funkar rätt bra men är van vid cs5 så det är en del annat, inte lika mycket funktioner men det verkar funka som det ska!

Ge mig tips på nya layouten! :)


Bästa vädret på lääänge!


tänk om Terry kunde hoppa lika högt som min f.d kanin Mio i förhållande till sin storlek.. Då hade hon hoppat över 5 m lätt som en plätt :D

Idag har Terika fått nya skor på alla fötterna så idag ska vi hitta något bra ställe att rida på utan is - nu tänker jag inte sätta på vinterbroddar förrän nästa vinter (om det inte kommer en dramatisk istid typ nu). Snön smälter så otroligt mycket. Kollade på termometern nyss som visade 13 grader. Det är alltså i skuggan. Det ska också vara plusgrader nu i över en vecka framöver så jag tror det vänt.. WONDERFUL!

Hoppas det smält så bra i stallet som det gjort i stan. Grusvägarna och paddocken borde vara skapliga nu, det tror jag iallafall. Får se vad vi hittar på för bus idag. Jag ska bara en hitta en huvudvärkstablett nu, fick migrän i skolan förut och fick gå hem.. Trots ingen värktablett har jag fått ett otroligt litet "utbrott" eller vad man nu säger, känner mig bara lite illamående och synfältet är bara lite udda. Idag lovar jag iallafall att jag ska ta kort när jag är i stallet. Om jag kommer ihåg det vill säga!

Måste förresten fixa mitt photoshop snarast. Jag känner mig naken, rädd och exposed utan det. Får jag det lovar jag ny layout och mycket mer bilder!


Nice b*Js

Jag hade tråkigt och har kvällsfodringen ikväll så hade riktigt tråkigt.. Men då tänkte jag på Frida och ringde henne. Och se där, hon hade inte heller något liv så jag ska åka till Sturefors nu på moppen.. Hahaha. Lär ta sin lilla tid. Sedan ska jag ut till stallet och fixa + mata hästar och få Frida att gilla hästar lite, lite till.


A la Dobby


Töööt häst igår! Innan jag lärde mig hur kameran funkar.. därav kvalitéten. haha

FÖRLÅT kan jag bara säga och slå mig själv med ett strykjärn i huvudet a la Dobby. Sjukt dålig uppdatering - boom bang i mitt huvud!

Tänkte faktiskt mobilblogga i helgen (har köpt ny mobil) men däremot är det något fel på just blogg.se så jag inte kan blogga härifrån på min mobil. Funderar på att flytta bloggen - säg någon annan bra bloggportal som går att blogga ifrån HTC & föra över bloggen till please! Vore ju trevligt att kunna blogga annars än när man är framför datorn, eftersom jag inte bor här men däremot är min mobil med hela tiden.

Kan säga att idag var jag ute och red med galna Amanda! En del galopp och busiga hästar med överenergi haha! Arabrundan blev det. Myys. Men.. min häst TAPPADE EN JÄVLA SKO. Länge sen nu men jag blir galen. Vårtecken?! Bara det inte blir som förra våren då det flög minst två skor i månaden. Fy.


Töööt ponny med bogskav. blä

Igår hade jag en helt underbar ridtur. Magisk, svår att beskriva men tänk er detta scenario: Du rider på en äng och sjunger på Pocahontas - Färger i en vind och sitter på en mörk häst som blänker i solskenet. Med ett lätt tryck får du hästen i galopp och ställer dig i en lätt sits, tar tag i manen och känner att du och hästen är ett. Bredvid dig på fältet ser du skuggan av er två. Du har aldrig upplevt en sådan härlig galopp. Aldrig. Tänk dig att du aldrig galopperat så fort i hela ditt liv, och du har en häst som ibland ser saker och hoppar till men idag, just idag, finns inga hinder och du litar på varelsen under dig till tusen. [Det var gårdagens ritt, lycklig var jag haha!!]

Och i förrgår red jag ut barbacka.. Så red jag förbi Mackan som har massa katter. Som den djurälskare jag är hoppade jag av för att hälsa och busa lite med katterna medan Terika stod otålig bakom mig. Jag var där ett tag, sedan fick jag gå hem i den djupa snön för att jag inte hittade någonstans att hoppa upp. För jag är inte som Amanda som kan komma upp på 170 cm häst barbacka. Jag klarar det inte utan en sten. Minst.

Och just det.. SNÖN som kom är onödig. När nästan allt var smält kom det en dm till. Nu ska det ju iallafall bli varmt i veckan. 11 grader på tisdag. Nice! Terika ska börja gå utan täcke de dagar det är varmt nu. Hon är jättekänslig i pälsen nu och har världens skav trots bogskydd osv.. Och har ju inte klippt henne på ett bra tag nu så. Inte för att hon särskilt lång päls, men hon kommer inte frysa iallafall haha.

Stallet har för övrigt fått en hemsida: stallangen.blogg.se - visit!

Kände att jag hade lite skrivbrist. Sorry för långa inlägget haha! Det var trots allt inte jag som tvingade er att läsa ;)


plugg

Sorry bloggen. No update på två dagar, men just nu har jag så mycket plugg att jag vill slita av mig håret!! Terika har fått vila i två dagar också. Jag har verkligen inte tid. Hur många läxor, inlämningar, tal att skriva & träna på och prov som helst är det nu. Och så tar jag ju körkort om mindre än två månader, när säger jag inte men pluggar på det också. Ska rida massa i helgen! Är sugen på en lång arabrunda med galopp, galopp och åter galopp! Men vi får se.

Back to plugg :(


Snabbis

Terika var allt annat utom seg idag... Haha.
RACE, rally i paddocken. Jag sa att hon skulle lugna ner sig men hon såg fler spöken än jag...

Nu ska jag sova. Är trött.


Ny favorit



Har hittat en sida med massa fins hästsaker! Det är samma som den rosa transporten jag lade upp för X antal månader sedan, Katie Price som designat allt. Hemsidan är http://www.kpequestrian.com/. Finns en del rosa hästsaker och även massa annat i knalliga färger!



I know everything changes

Idag vill Terika ut och galoppa som det stod i hennes facebookstatus..

Lär rida när det är mörkt (pappa är och köper nytt mopedbetteri just nu - mitt har totalt dött under vintern och går inte ens att ladda upp..) så ska väl ut lite senare..

Well Well


Facebook



Höhöhö ;)


Terika på Facebook!

Nu är Terika en del av Facebook!

Hon vill ha massa vänner, så bli vän med Terika Engelmark nu allihopa! :D


Livrädd


As long as I'm with you, I won't feel blue

Skulle ta kvällsfodringen ikväll. Det blev en halft bölande tjej som stod ute i mörkret i ren panik. Jag är pinsamt mörkrädd kan jag säga - och har fobi för vårat stall när jag är ensam. Fick äntligen igång min moped och skulle springa in och släcka för att kunna åka därifrån, men såklart dog mopeden och allt blev mörkt. Då gick jag iväg en bit och vågade inte gå tillbaka. Hahaha. Jag trodde dessutom att jag hörde något på loftet - eller jag är nästan säker. Men det slutade med att jag fick gå till stallägaren och han fick hjälpa mig med startkablar, tack Göran haha!!

Idag var Terika för övrigt superlycklig! Vi red till paddocken med Emilie och Amiral. Paddocken är för övrigt helt smäkt nu! Vi hoppade lite, inte särskilt högt, max 80-90 cm men hon var pigg. Ibland märker man att det är fullblod i henne haha! Hon ville bara springa - men duktig var hon. Ska nog ta en riktig tur imorgon och bara galoppera av henne... Få ur lite energi ;)


I'll love you til the end of time



You say that I'm a bird, well I was born to fly
As long as I'm alive, I will fly high
The question is - will you fly with me?

I look into your eyes, I see they're true
Baby I'm supposed to be with you
You give me a chance, and I'll be true
The question is: will you fly with me?

The answer is yes, as is you believe
Because I got faith in my heart and hope in my soul,
and I love you more than you know
I'll love you til the end of time
Yes, I'll love you as long as you're mine

Spotify: Sara Varga – Born To Fly



Tuufffaaa moppebruden


Ska åka moped till stallet.. Första gången i år som jag åker. Det är förjävla tråkigt men alltid något extra första gången man åker ut varje år.. Nån liten vårkänsla. Förhoppningsvis har jag snart B-körkort iallafall!!


Jacson

Har kollat lite på jacsons hemsida & hittade lite grejer ur vårens nyheter. Här har ni mina favoriter:


Skön vindjacka 749 kr


En skön tröja att tävla i. Funktionsmaterial! Skulle vilja ha den blåa till min Glen Gordon-outfit i samma färg. Skulle nog vilja ha en långärmad till alla dagar då man svettas ihjäl i kavaj! Finns definitivt många snyggare men kanske inte många smidigare? Pris: 299 kr

Min favorit av alla. Härlig, somrig färg! Pris: 899 kr

Vad tycker ni om märket Jacson? Jag tycker att det är ett riktigt prisvärt märke men det kanske är lite underskattat? I like it!


Sverigetäcke


Tycker att det är lite töntigt att ha Sverigeloggor när man tävlar typ lokalt (som typ GPA-hjälm med Sverigeflagga på) men detta täcke skulle Terika verkligen bära upp på hemmaplan iallafall ;)


Hahahah



Klart att det är jobbigt ;)

Skoj



Rolig ritt idag haha! Red med amanda och malin till ridhuset.. Eller ridtaket! Allt är borta utom taket på vårat ridhus (det håller på att rivas).

Jag red Amiral och Malin tog alltså Terika idag. Älskar att rida ponny även om den där lille busen kräver liite mer ben än Terri haha! (och även om han bockar liite mer) ;) - men har en del erfarenhet av ponnybusar som har lite mer ego och envishet än stora hästar!


inte direkt såhär men ändå! hahaha

Säger då det: en shetlandsponny är oftast för busig för småbarn, men skulle man ta en normal storhästs sinne i en sån liten ponny skulle det nog bli rätt bra! Haha. Med andra ord = många ponnier är busigare än hästar. Men å andra sidan: Det är inte kul utan lite action då och då! :D


Hästistest

Snodde ett hästtest av Amanda

Favorit

Häst:
  Terika!
Sadel: Crown Patriot
Träns: Mitt rosa.. haha!
Nosgrimma: Pullar.
bett: Rakt.
Schabrak: Anna Scarpati eller GlenGordon..
Benskydd: Gillar mina nya svarta märkeslösa!
Lindor: Använder typ inte.. Klippte sönder mina senaste :D
Hjälptygel/halsförlängare: snodd
Gren: hoppning/skojhoppa terräng ;)
Hoppryttare: roffe
Dressyrryttare: jan brink haha
Tränare: Tomas Torgensen
färg: Alla typ.. Blå/rött/rosa

Antingen/Eller

spö/
sporrar
Unghäst/färdig häst
chaps/stövlar
hoppning/
dressyr
bett/hackamore
schabrak/vojlock
ländtäcke/ridtäcke
halm/spån
hösilage/hö
rakad
/mycket päls

Du
Hur länge har du ridit: Sen jag var 5 år
Hur högt har du hoppat: något över 130 haha.. höll på att dö andra gången! :D
Vad har du tävlat/tävlar i: bara hoppning, "tävlingstränat" dressyr
Hur många hästar har du: 1, det räcker! haha.
Vad är fördelarna med din ridning: Att jag är väldigt försiktig och lugn, har fin sits och rider snyggt.
Vad är nackdelen med din ridning:
Jag tycker att överlivet lätt åker fram, men av någon annan har jag hört att jag absolut inte kan rida, rider passivt och har en ful sits, inte kan göra galoppfattningar, är feg och i allmänhet rider jättedåligt. Bara att tacka och buga! Och just det, jag sågar också.. typ det som jag är mest emot av allt.
Vad är dina mål: tävla 110 under 2011!


Lev som en gris dö som en hund


Terika och Sina förra våren :)

Får lite dåligt samvete för att jag inte kunde vara i stallet idag heller.. Men idag var det faktiskt inte mitt fel. Idag var det skola på schemat fram till runt 9 egentligen, (även om jag åkte hem tidigare vid halv 8 för att jag mådde dåligt och gissa vad (?) - jag har feber som vanligt).

Igår red jag och amanda iallafall arabrundan!! Var svinroligt men riktigt jobbigt för de har huggt ner skogen och stigarna vi brukar rida igenom och nu är det bara traktorspår och is och stockar överallt, men nu när det börjar smälta kunde vi iallafall ta oss fram till slut! Blev en del galopp och så.. Så har jag tänkt på att ingen kommer någonsin att få se hur lugn Terika kan vara om hon vill.. För de enda gångerna hon är riktigt kolugn och bara står still är när vi är alldeles ensamma i stallet - och fy tusan vad skönt det är. Hon fick en liten myskur igår och kan säga att hon gillade det ;)

Nu ska jag mocka åt Sofie i två veckor eftersom att hon tog hand om Terry.. haha ;)

Nu ska jag bli frisk.. FY FAN FÖR DETTA ELÄNDE
Men det är ju jobbigt att inte gå till skolan.. Men gör man det blir man aldrig frisk ändå kan jag säga, och går bara och smittar alla andra.. Blä. Har några på min smittlista vid det här laget.


Tråkigt

Fortfarande sjuk. Gick och la mig med mer än 39 graders feber igår. Vaknade idag endast med 37.5, det blir ju bättre iallafall även om jag känner att det kommer bli värre ikväll igen. Kom nyss ut ur duschen och sitter redan och kallsvettas. Blä.

Muskelponnyn



Vet att hon är rätt mycket inspänd (iofs använder hon inte all elasticitet som går att ytnyttja) men kolla hennes halsmuskler! Tänkte bara tillägga att ryttaren inte ens rört en häst innan jag slängde upp henne på min superponny. Detta är sommaren 2009. Gud vad jag saknar min fina ponny.


Det är så typiskt




Åhh vad jobbigt. Har sovit rätt dåligt och vaknade nu innan 11 och skulle ta febern.. 38.6 grader. Så jävla typiskt. Jag som var så ridsugen, tusan. Eftersom man har lägst feber på morgonen undrar jag hur mycket det blir ikväll.. Mår inte bra i vilket fall. Idag ska jag kolla på tv och läsa bok.

Hingstar

Sitter och kollar lite (för skojs skull) på hingstar. Jag är så kräsen alltså.. Men det är ändå inte aktuellt än på två år eller mer, men det är ändå roligt att kolla.


Cabachon f. 2004


Plot Blue


Satisfaction

Film på Satisfaction finns på ej på flyinges hemsida men på youtube. Kunde inte lägga in den av någon anledning men sök på "Satisfaction Bitter" så hittar ni film på honom.

Alla hingstarna finns på Flyinges hemsida. Där finns även filmer på de första två!

Jag gillar mest Cabachon.. Han är ju bara sju år också. Och inte dyrast. Vilken är er favorit av dessa? Vilken skulle passa bäst ihop med Terika? :)


Don't stop


Världens finaste.

Jag skriver väldigt tråkiga blogginlägg nu, jag vet. Men har inte haft tid nu på senaste tiden. Mycket som händer, mycket plugg och så måste jag ju hinna rida hästen jag bloggar om! Nu tror jag dessutom att jag håller på att bli sjuk - har fått riktigt ont i halsen och har hosta, näsan rinner och jag är sjukt trött. Inte normalt trött, utan sjukt trött.

JAG ÄLSKAR VÄDRET (även om jag inte kan rida utan solglasögon). Igår var det nästan 5 grader och tror det nästan var mer idag. Och vart kan man rida dåå?.. I paddocken såklart! Idag hade jag inte heller ridtäcke. Hon har också börjat fälla och håller på att bli ljusare nu (som hon blir till sommaren). Det känns som att våren är på väg men ändå långt bort. Plusgrader i 10 dagar framöver i vilket fall - jag älskar att kolla vädret när det är påväg mot bättre tider. Hoppade studs med 4 hinder både idag och igår samt andra hinder. Låga höjder, bara lite gymnastik och lite för henne att tänka på.

Terika är finare nu också. Man kan till och med ta i munnen på henne efter tandläkaren! :O ;) Och hon börjar bli mycket bättre på att lyssna. Och hon har mycket mer ryggmuskler nu. Och halsen börjar komma tillbaka.  Och hennes galoppombyten är rätt bra emellanåt. Inte som förut: normalt tempo(snabbt), galoppombyte (snabbare) och efter galoppombyte (snabbast). Utan samma tempo hela tiden. Det är inte lika jobbigt längre tycker hon. Och jag har världens finaste snutta. Även om hon har lite koncentrationssvårigheter när det gäller att stå i gången, men det gör ingenting i slutändan.


1 år sedan

Idag är det ett helt år sedan jag satt på min älskade ponny..



DETTA BLOGGINLÄGG SKULLE UT FÖR 3 DAGAR SEDAN MEN SPARADES I UTKAST


Mörkerritt


så här charmiga är min katt och jag för tillfället :)

Ska snart iväg mot stallet.. Kicki (Sofie som har Amiral's mamma) och Sofie kommer och hämtar mig och så ska vi rida en sväng i mörkret. Kände för att ta en tur på stan idag, var ju riktigt länge sedan för att vara mig. Ibland måste vi hästägare också unna oss en liten sväng på staden ;)

Måste kila nu.


Kronor förföljer mig

Allroundschabrak, silverband
Detta schabrak kommer från Horze och kostar 289 kr. Vill ha det endast för att det är en krona på. Under tiden jag haft Terika har jag samlat på mig en del kronor och det helt omedvetet. Jag tror det ger tur. Kan nämna några saker:

- Sadeln Crown Patriot (den enda jag trivdes i på Sharpman) har en krona på sig.
- Det rosa tränset köpte jag och dagen efter såg jag att det var en krona på det också.
- Köpte en liten typ "brosch" från en Bokhandel, endast för att köpa upp hela presentkortet. Hade inte råd med en till bok så köpte närmsta smycke.
- Köpte två pikéer när jag fick Terika för att ha något skönt att rida i. Dessa hade båda två kronor på sig (såg jag också efter jag köpt dem).

Skumt eller inte?


HV polo

Like
HV POLO Pique Polo Cesar
Skulle inte köpa ändå, men drömma får man.

Vad tycker ni?


Veterinärbilder!

Heja mobilkameror! Även om de har 2 megapixel går de ibland att ta kort med. La in bilderna jag hade glömt bort och hittade lite spännande saker..

Som bilderna från när Terika var sjuk. Något jag helst inte vill minnas..

Aj aj i magen..


Bilden är roterad i datorn men ville inte roteras i blogginlägget. Wellwell, trött häst


Ville inte roteras heller. Malin, Terika och slangen!


MINA SUPERSNYGGA ÖRONSKYDD. Klippte av ett par benlindor när vi hade sådär runt -20.. Det värmde iallafall. Även om det var hästhår och lera på. Men det har ju inte dödat någon innan så.. varför inte?


RSS 2.0