Flytt till sommarstugan


Jalle, Terika & Sina

Imorgon flyttar Terika och Mexico till vår sommarstuga som ligger några mil utanför Linköping, mot Rimforsa. Sina och Jalle kommer också men lite senare. Vi kommer ha hästarna där i några veckor förhoppningsvis och det ska bli riktigt kul, liten repris (och kanske tradition) av föregående somrar. Ska bli spännande att se om Terika gillar att bada..(?) :D

Kommer iallafall att fira midsommar där och det finns inget internet så kommer nog bli dålig uppdatering, så jag ursäktar i förväg. Idag var vi förresten och städade transporten så nu är den ren och fräsch igen :)




Ny header!

nya

Tycker ni om nya headern? Lite finare än den förra hoppas jag.. Lite mer personlig, nu har jag ändå haft henne i lite mer än en månad - den förra gjorde jag innan jag ens fick henne, med en bild som jag tog när jag provred henne i Holland. Ska bara fixa resterande koder här, så hoppas jag att nu blir nöjda ;)

gamla headern

Vad tycker du?

Min översättare är sjuk

Hahaha! kollade lite hur min google translate översätter, läs detta:

"Sophie was with us and shot a bit, Terika was tense in the beginning but then she calmed down to very much."

Låter som att jag skrev: Sofie var med oss och sköt lite, Terika var spänd i början men sedan lugnade hon ner sig.

När jag skrev: Sofie var med och fotade lite, Terika var pigg i början men sedan lugnade hon ner sig.

Börjar tvivla på den där översättaren, låter ju som att hon sköt hästen xD Hahah! Bara jag som har dålig humor? Jaja, roligt var det iallafall.

calleth you, cometh I

Red barbacka i hagen idag - undebart. Måste vara bland det bästa Terika vet!

Imorgon blir det mycket som händer. Först upp tidigt för att tvätta transporten, sedan på dagen upp till Berg för att sola och bada (kokosnötsolja på;) och senare åker Mexico och Terika till våran sommarstuga i Hulta och stannar över helgen - så jäkla kul! Midsommar kommer bli awesome!

Puss på er! :)

Ändringar, håll ut!

Håller på att fixa bloggen för fullt! kodning osv. kommer så fort jag har tid!

Nu ska jag till stallet - ha det gött! ;)

Du är det finaste jag vet

Måste säga att jag bara älskar min häst!

Hon var heelt underbar igår. Sofie var med och fotade lite, Terika var spänd i början men sedan lugnade hon ner sig väldigt mycket. Fortfarande jättepigg i galoppen dock, men efter några sträckor i full fart blev hon lite lugnare iallafall ;)! Slänger ut lite bilder här! Bara mobilkameran, därför kvalitén men det får man ta.


synd bara att jag förstör hela bilden med min min , haha ;)


<3


världens sötaste! :)



visst är vi söta? ;)


mina moppar ;D ..och min transport :)

Ska försöka få med digital/systemkamera & någon vänlig själ snarast.
Mina gratis sms tog dock slut idag så jag får inte tag i någon :( buää

Dagens inköp!


inte min bild!

Var på Sharpman idag och provade sadlar, efter att Terika fått nya skor :D
Kom fram till Crown Patriot - SÅ GRYMT SKÖN! Älskar den, helt underbar!
Verklig ridkänsla.. lycka. Känns skönt att ha en sadel som passar både mig och Terika, vill verkligen inte att hon ska få ont. Tog ju lång tid att kunna boka en tid också, men fick mer för gamla sadeln än jag trodde - wiie! Ändå kostade den nya sadeln XX tusen, direkt ur mitt bankkonto. Yes, jag är fattig nu! Måste ju lyckas med något.. ;)


Jag tror på spöken

Uppdaterar lite då och då som ni märker.
Sommar = dålig uppdatering på mina bloggar. Sorry för det, men händer så mycket annat så jag hinner liksom inte just den tiden på året.

Kan säga att jag i tisdags trodde att jag skulle . Jag och Malin tänkte sova i stallet och så somnade jag och sov jätteskönt på hästtäckena. Vi sov i värme / sadelkammaren då(!)  Så väckte Malin mig och sa att hon hörde konstiga ljud. Jag tänkte mest "faan, väck mig inte!!!" men sedan lyckades hon skrämma upp mig och fick mig lika pigg som henne. Hon hade hört steg och annat på loftet. Jag kom med alla möjliga bortförklaringar; mössen under oss, igelkotten på utsidan och så vidare. Sedan hörde vi det båda två; någon människa gick ovanför oss, på loftet. Det är rätt lågt i tak därinne så vi hörde det så himla tydligt. Någon gick från trappan, alltså två svaga steg och tre steg ovanför vårat rum, sedan 4 steg bortåt. Det var en man, det hörde man tydligt. Denna man gick rätt långsamt, men väldigt tydligt, ovanför oss. Båda låg helt tysta när vi hörde detta, sedan kröp vi ihop och beslutade oss tillsammans för att åka hem. Packade ihop sakerna i PANIK. flydde ut ur stallet. Kom på att vi hade glömt att släcka & låsa. När vi ska ta tag i dörren DUNKAR det till i transporten bakom oss, som att någon slagit in en knytnäve i den. Vi struntar blankt i stallet och flyr till moppen, tar på oss grejerna och åker. Känner oss iakttagna en bra bit, särskilt när vi är bland husen. Låten som spelats hela tiden var "Alors On Danse". Nu kan ingen av oss lyssna på den.

Tror ni oss? You better do.
Jag tror på spöken.

Mardröm


blev en galen ridtur igår haha ;)

Jag tror aldrig att jag har drömt något så hemskt som inatt. Det var så verkligt, nästan läskigt. Jag har ju inte kunnat rida på några dagar, så jag hade väldigt dåligt samvete - antagligen var det på detta sätt som drömmen kom fram. Iallafall, så fick min käre far för sig att jag inte var redo för att ta hand om en häst igen, och jag försökte förklara... Jag sa som det var; att i fredags skulle Amanda ridit för jag hann inte, var ju i Ullared. Samma sak med lördagen, men tänkte att hon kunde få vila ändå, för jag skulle till landet på kvällen och var helt slut. På söndagen skulle vi ju åkt från landet på eftermiddagen men istället var jag hemma 6, och jag hade mitt sommarjobb att sköta - det var ju i princip omöjligt att ta hand om hästen i helgen om jag inte offrat mig och åkt till stallet vid 9-tiden, och sådan energi finns inte när det är skola dagen efter. Blir ju att man pysslar ett tag, rider en timme, ger hästen mat, pysslar lite till, åker hem, duschar och är klar alldeles för sent.

Pappa nöjde sig inte med förklaringarna och sa att han redan hade sålt Terika. Jag blev förkrossad. Allt var bara hur dåligt som helst, och jag grät och grät. En film jag lagt upp på YouTube när jag var mindre hade också blivit anmäld (?). En film när jag och mina kompisar sprang omkring med töntig musik och som dessutom är borttagen för länge sedan. Så då mådde jag ännu sämre. Jag var i min sommarstuga, men den låg inte där min sommarstuga ligger och den såg inte likadan ut. Iallafall rymde jag upp till skogen och tänkte väldigt verkligt om hur jag skulle göra med mat, gömställe osv. Tänkte ju inte förlåta honom i första taget. Sedan kom jag på vad jag skulle kräva istället; en Jack Russell Terrier. Så jag sprang tillbaka. Pappa tänkte redan kompensera med att sätta en uppfällbar tv i garderoben och höll på att skämma bort mig på annat vis men jag skulle bara ha min Jack Russell.

När jag vaknade var kuddarna dyblöta och hela ansiktet uppsvullet - jipppiie! hahah! ;)


Den vackraste stunden var den när du kom,

Sämst uppdatering jag vet.
Är rädd för att det inte kommer bli så bra uppdatering nu heller, brukar bli så till sommaren. Och nej, varken jag eller min häst har dött - jag älskar henne mer och mer för varje dag så det beror inte på det ;)

För fem dagar sedan tappade min tottefia en sko. Dagen efter tappade hon en till. Jag red inte alls på två dagar. Dagen innan red Malin Mexico och skrittade även lite på Terika, svårt att inte vilja rida min stjärna - då har man lyckats - haha. Så tänkte jag testa att rida barbacka. RODEO haha! :D Och min pållevän fick två nya skor igår så nu är hon lika glad som vanligt! Igår red vi långt, idag red vi längre. Testade att rida barbacka, nemas problemas. Cyklade till stallet också - en mil fram & tillbaka! Ibland så.. ;)



RSS 2.0