Djurmisshandel - SÅ fel!


Foto: Polisen

Man gör inte så här. Man gör inte det. Man gör VERKLIGEN inte det.  Detta var 3 år sedan, men jag lovar att det finns många bara här i Sverige som lider lika svårt som dessa hästar. En 28-årig kvinna lät sina hästar svälta och de var väldigt vanvårdade, de fick ingen mat eller vatten. Hovarna hade deformerats svårt. En häst hade ett varigt köttsår på manken som ett täcke torkat fast i. En annan häst fick avlivas på grund av vanvården. Katterna i stallet fick inte heller någon mat och födde kullar som fick självdö. Ett föls mamma dog, så fölet blev också lämnad att dö, den fick ju inte mjölken den behövde och inget annat heller. Det är fölet på bilden. Kvinnan skyller på att hon hamnade i en deprission. Hur jobbigt är det då att sälja hästarna undrar jag?

3 djurplågare dömdes till fängelse år 2008. TRE STYCKEN.
En av dessa var en häst, Silver (som kanske många känner igen från reportage), som fått inre blödningar för att en man fört in något i henne så att hon fick avlivas, och bredvid hittade man mannens sperma. Han fick SEX MÅNADERS fängelse.
En 47-årig bonde slapp fängelse,trots att flera kalvar låg döda i 20 centimeter djup gödsel som täckte hela ladugården, trots att betesmarkerna var en enda lervälling & trots att det inte fanns något foder.
De flesta får böter för tortyr och grov misshandel av djuren.

Någon annan som tycker att detta är FEL FEL FEL?
Jag skulle vilja sätta ägarna i en bur utan mat eller vatten och se hur de skulle må.
Jag blir så jävla förbannad och ledsen..


En gladare variant av mig

Idag är jag glad igen, turligt nog! haha.

Ska rida i paddocken idag, mycket dressyr men kanske lite bommar också :)
Syster ska ta kort. Blir super!


morr.



Gosh vad jag stör mig på vissa hästmänniskor. Deras hästar är ju alltid så mycket finare och jag hanterar inte min häst rätt, absolut inte. SKÖT DITT SÅ SKÖTER JAG MITT. Hästfolk är bäst i världen på att prata skit och det är fan sant. Man vet precis vilka som gör vad och hur, man vet sådana töntiga rykten som vilka som är homosexuella, vilka som haft sex, hur folk hanterar sina hästar, vad som är bra och inte, vilka som blivit gravida, vilka som gjort kriminella handlingar; man har järnkoll på allt och alla.

Och håll käften med alla klagomål iallafall. Är det så hemskt med lite skänkelskav så ANMÄL mig då. Jag vet anledningen till detta, att jag "gnuggar" skänkeln mot Terika för att hon är så förbannat seg i skritten när man rider ut, men jag försöker att inte göra det - dock är det en ovana. Och nu säger jag det i bloggen för det är inte pinsamt när jag kan argumentera för det och ingen använder en dum samtalston som betyder "shit, vilken jävla nolla". Och om jorden går under för att hästen tappat knappt synbara muskler när den tagit lugnt för att jag tyckte att den var värd det - så ANMÄL mig då. Men kom fan inte till mig eller någon annan och klaga, helst inte när jag HÖR heller. Jag har gjort framsteg och det vet jag. Pusshääj

//en argare variant av mig

Jag och Malin alltså..

Att jag och Malin är rätt tokiga är nu känt världen över. Vi är så tokiga att vi smittat hela jorden med vår knäppa epidemi. eller nej.. men visst..

Det jag tänkte säga var att vi båda red Terika till paddocken idag igen. Terika var lika glad som vanligt och vi longerade även där. Superlugn, låg och jättefin! Körde lite voltige med "plocka äpplen" och handen på huvudet, rakt upp osv. Inget avancerat, det är varken jag eller Terika bra på.

Bild ska jag få tag i. Malin har en iallafall..

Intressant med hästnyheter..

Det var tur att jag skaffade blogg. Nu är jag väldigt insatt i hästnyheter osv, för att roa er, my beloved läsare. En av de hemskaste nyheterna enligt mig då..

inte lika snäll som den är söt..


Fyra hästar blev skrämda av något slags rovdjur, hoppade över en stenmur och ett elstängsel, ut genom ett skogsparti och sedan över en väg, sedan tillbaka till gården igen efter ett tag. Dock slutade det inte så bra.. En 2-årig häst blev överkörd av en lastbil och dog direkt. En annan blev träffad rätt hårt och är väldigt halt, kan lägga benet på ett ben bara. Det är nu nästan säkert en varg som skrämt hästarna. Vill du läsa mer? kolla här!


Djurplågeri!

Jag tål inte djurplågeri, jag förstår inte människor som utsätter oskyldiga djur för saker de inte kan säga ifrån om..




Kan tänka mig att det såg ut liknande denna bild. Om det var "Svårt förvuxna hovar" borde det ju bero på att de inte kunnas slipas ner, alltså att de kanske stod i box & kanske som på bilden - i sin egen avföring?! Särskilt eftersom en av hästarna fick avlivas. En häst dog på grund av något helt onödigt, som inte behövde hända. Jag påstår att detta borde ha ett lika hårt straff som våldtäkt, vållande till annans död eller liknande - men ofta är det inte så. Ett djur är inte värt lika mycket som en människa tydligen. En person som vanvårdar eller misshandlar sitt djur borde få samma straff som om det hade varit en människa!


Dålig uppdatering

Ingen uppdatering igår över huvud taget! Nu när jag börjar bli storbloggare måste jag faktiskt skärpa mig!  ;) Kompenserar med pinsamma bilder från första hopptävlingen HAHA. Ser ut som en riktig tjock, rödlätt liten (för stor) flicka som tigger om McDonalds eller kanske en liten polkagris! Visste inte ens om att jag gjorde så fina poser. Snacka om rädd, naken och exposed!

Skratta så mycket ni vill.. (det gör jag!!)

Detta var alltså precis innan jag skulle rida, när jag stod på banan och väntade på min tur. Hahah. Jag är så underbart gullig och charmig! ..not!

Mina läppar var faktiskt torra..

och ta denna text med en nypa salt..

Göra om bloggen?

Funderar på att göra om bloggen. Ta lite nya bilder där Terikas hals inte är helt intryckt och jag inte sitter som lutande tornet i Pisa, samt där inte min layout inte är väldigt somrig. Det är ju höst nu :(

Tips på färger osv..?


Min andra hopptävling!

Haha. Älskar denna filmen. Hade lite tråkigt så fick ihop en riktigt trevlig film, lyssna med hög volym och tryck inte bort slutet! Annars missar ni något. HAHAHA

Är helt okej nöjd med min runda ändå. Kom lite fel på några hinder - 5an särskilt, men Terika räddade oss. Men jag rev sista i omhoppningen också. Det är ganska skönt att veta varför det blir som det blir, inte bara styra hästen och skylla på den för att man inte red rätt. Sådant klarar jag mig utan. Kändes lite småsurt, allt var mitt fel. Terika försökte ju, men ja.. det gick inte. Men så rider jag - vinna eller försvinna!

Och 1 meter känns inte ens högt! Har alltid varit lite höjdrädd..


Suprise!

Vet ni vad..?
Jag ska tävla imorgon! Suprise

Blir att hoppa 1 meter denna helg också - och förhoppningsvis går det lika bra som förra veckan! Trots få starter är det ändå relativt hård konkurrens, mitt mål är en felfri runda & att helt enkelt göra som förra helgen i första klassen. Rida säkert men ändå ha gas i omhoppningen!


Charlies-rea!



orkade inte engagera mig med bilderna

Var på Charlies häst & hund - de har stor rea denna helg.. Dock tyckte jag inte att det var särskilt mycket rea. Har inte varit där tidigare men alla sa att det var bättre föregående år. Jag tror dem. Fick iallafall med mig lite grejer hem. Allt till tävling. Är lite trött efter gårkvällen, därför orkar jag inte engagera mig allt för mycket...

Det jag köpte:
Vita ridbyxor från mountainhorse
Rakt rosa pannband (märkeslöst)
Glen Gordon-schabrak & luva

- Är rätt glad att de vita ridbyxorna satt bra.. Har ett par andra mountainhorse men de sitter JÄTTEdåligt på mig (& alla andra..) Gillar detaljerna så därför känns det super!
- Rosa pannband är en självklarhet för mig.. Ponnypower! hahah.
- Älskar alla Glen Gordon-outfits! Billigt, snyggt, bekvämt - helt enkelt prisvärt!


<3

Red ut en kortis barbacka med Amanda och Toppen. Skrittade nästan bara, och pratade om allt. Älskar Amanda, henne kan jag verkligen prata om allt med. Händer en massa grejer nu som inte ska komma upp på bloggen, men jag har ingen blogglust... Förlåt.


Hare gött, häääääj!


Ja. Igår. Ja. Visst. Mm.
bebisröst + lite förkyld = me like!


Igår

Igår fick Terika vila, men Mellis hade två hästar att rida (Mexico och Ronja) så jag erbjöd mig eftersom att jag ville hem, haha. Så jag red Ronja (första gången hon var barbacka) och det gick superbra för att vara hennes första gång. Var i paddocken och roade oss. Ronja tyckte att det var lite jobbigt, hon stod hellre still... Men jag ville framåt!

Ja ja, ganska söta är vi iallafall.. eller?

Bild lånad från syster




Björk är gott!



Våra hästar gillar verkligen björkar, men det är jobbigt att nå kvistarna själva tycker de - så då får vi tvåfotade varelser hjälpa till med våra händer. Bilderna är tagna igår när alla hästar åt från trädet när Christina och Emilie höll ner några grenar! Det blev fest för dem.

Visste du att:
- Bark kan ha en avmaskande effekt.
- Bark innehåller viktiga mineralet och vitaminer

Nu åt inte våra hästar hård bark men ändå. Dock ska inte björk/ekbark vara särskilt bra för hästar, vanligtvis är deras favoriter asp. Så har ni hästar utan träd i hagen, lägg in nyhuggna grenar - det är supergott för hästarna och också bra för dem!




Vill inte bli sjuk...

Har aldrig skrivit ett personligt inlägg i denna blogg kom jag på. Nu tänkte jag säga att jag börjar bli sjuk tror jag. Har haft ont i huvudet i flera dagar. Känner som ett tryck mot tinningarna, har utvecklat en stor klump i halsen som bara vill producera fler klumpar, samt att min näsa rinner, jag känner mig orkeslös och jag tycker helt enkelt synd om mig själv och vill ha empati från allt och alla. Så det så. Eller inte riktigt så kanske, men nästan.

Det är inget roligt att läsa om mig, you see what I mean? 

Bättre grejer finns ju, som att läsa om vad jag tycker om hästar.. eller?


Detta vann jag på tävlingen

Rätt många som har frågat vad jag vann på tävlingen, och eftersom att jag även har läsare som inte kan något alls om hästar(?!) så kommer även lite bilder..


rosett                                                            plakett

Schabrak från Hansbo:

kanten ;)                                                                 min sadel  & schabraket

Gillar schabraket. Det enda som jag ogillar är bården med hästarna på, känns lite väl mycket ponny. På längre avstånd ser det bra ut. Och så är det fluffigt, snyggt och jättebra hemmaschabrak tycker jag. Dessutom eftersom jag gav med massa schabrak till ponnyns nya ägare så är det bra att ha några nya!

Konversation med syrran nyss

Hon den där: Linn, kan inte du följa med till stallet och ta in hästarna..? Det regnar, det är bara 10 grader och jättekallt!
Jag: Det är hästar! De har täcken, päls och går in i skogen om det regnar.
Hon den där: Okej då...

I won! Och jag slipper åka iväg nu. Vill helst sova!


Hej hej hallåå..?

Nu har jag börjat blogga lite mer som ni kanske märkt, men då vill jag också ha respons? Får ALDRIG, aldrig kommentarer - och när det väl händer så är det av någon av mina närmaste. Vad är det jobbiga? Kommentera mera! Var anonyma om ni så måste, men om jag inte får någon respons blir det ju jättetråkigt att skriva tyvärr :( Känns som att ingen uppskattar det man skriver. Några ord, hur jobbigt kan det bli?

Kan ju vara jobbigt att komma på frågor också kanske, här får ni lite tips på vad man kan kommentera (jag får ju tänka åt er också..):
- Vad vill du läsa mer om i bloggen?
- Varför läser du min blogg?
- Vad tycker du om min layout? Ska jag göra en ny? Vad ska jag tänka på?
- Vill du att jag ska ha något nytt, t.ex. "månadens hästblogg", någon sorts special, typ "bettspecial", test av någon produkt, granskningar eller något?

Förlåt om jag verkar tjatig men jag vill verkligen ha respons :(.. Känns bara onödigt att lägga ner tid annars på saker som ingen annan vill läsa. Då kan jag lika gärna låsa bloggen med lösenord.

Sorgliga nyheter


GUD vad hemskt att först bli av med hästen, sedan hitta den i en bäck.. Och GUD vad hemskt för hästen att gå ner sig. Det jag frågar mig är hur hästen kunde "försvinna" från ägarna och vad det var för häst. Blir nyfiken ju, även om det är sorgligt. Sökte vidare lite och hittade att hästen levde och man försökte göra en räddningsinsats men att hästen dock dog efter en timme :( sorgligt!


Skälet till att jag tycker att terräng är läskigt. Känns som att någon alltid skadar sig i slutändan, antingen hästen eller ryttaren. Jag håller mig på en låg nivå inom detta område...


Här är Sebastian och Cartago. Ser livsfarligt ut. Är livsfarligt..

Hästnyheter!

Om ni vill läsa nyheter om hästar, kolla då här.

Länkningar till olika hemsidor med stora som små nyheter inom hästvärlden!

Debuten!


hoppi hoppi :)                                                      omhoppning!

Idag gjorde jag min debut med Terika på tävlingsbanorna. Det gick långt över förväntan! Var väldigt nervös innan, men när jag får startsignal kommer adrenalinet och tar överhanden. Hoppade första 1meter felfritt. Rundan kändes jäkla bra och omhoppningen var bara oxrar och långa vägar så vi ökade tempot. När jag kom ut från banan fick jag reda på att jag tog ledningen. Det var 37 starter och jag slutade som 2:a. Vädligt, väldigt nöjd!


haha vad är detta för blick? :O

Efteråt var jag rätt seg. Hoppade min andra runda med 2 rivningar, men det var endast och bara mitt fel! Terika blev lite pigg och jag orkade inte agera och rida henne ordentligt. Luften gick ur i första klassen helt enkelt. Kom in på en linje, nr. 2 och 3, petade 2:an för att jag inte red ordentligt, kollade över axeln (IDIOTLINN) och petade även 3:an. Sedan höll jag på att glömma banan och vi var nästan i staketet men det är en annan historia ;) Har inte tävlat på över ett år. Faktiskt. Aldrig tävlat storhäst eller ens en meter! nöööjd!


hopp & skutt!


stjärnan <3

P.S. Förlåt för att jag inte äger en systemkamera. D.S.

Fix i stallet


En bild på mig och Swallow förra året när vi släppte henne på vår tomt ;)

Har fixat i stallet i princip hela dagen. Red ut med Malin & Sina, putsade allt, mockade ur boxen och fyllde på ny halm, duschade och borstade Terika osv.. kvällsfodrade och så. Har inte tävlat på över ett år - HERREGUD vad länge sen. Nu är jag pepp! Ska sova lite nu - ladda batterierna inför imorgon.


BABYROSA stigbyglar


Kolla stigbygeln längst till vänster! Den är verkligen babyrosa!
Finns att köpa här! Skulle passa helt perfekt till min Anna Scarpati-outfit..
Bort med den där flaggan bara, så skulle den vara snyggsnyggsnygg..
Vill ha, vill ha, vill ha!


Bästa hästbloggarna!

Gillar du hästbloggar? Det gör jag.
Här är lite hästbloggar som är näästan lika bra som min ;)
Listade efter bäst-ordning.

1. http://lovicious.blogg.se/
Detta är min favoritblogg som jag läser hela tiden. Hon har en bra syn på hästar tycker jag och skriver om sitt liv, mode och hockey också. Jag gillar bloggens layout och alla bra uppdateringar med bilder och filmer. Jag älskar sättet hon skriver på!

2. http://www.nattstad.se/schalalaaolsson
Linn Olsson rider och tävlar och har en väldigt bra blogg där hon tar upp mycket olika saker. Mycket läsvärd!

3. http://johannagrant.shapemeup.se
Gillar denna blogg också. Handlar om Johanna Grant och hennes ponny Chaboukie som hon tävlar. Hon rider också fler hästar, lägger upp snygga hästgrejer och så - men dock kan uppdateringen ta år.


Nervös!


bilden är 3 år gammal. känner mig dock lite såhär..


Är verkligen nervös nu. Imorgon ska jag tävla. Brukar inte vara såå nervös. Det är bara för att det är första gången med Terika och sist när jag hoppade gick det inte så himla bra. Ska tänka på att inte skänkla för mycket innan hindret och hålla i manen så går det säkert bra! Mitt mål är att komma runt banorna genom att rida säkert. Men så kommer djävulshornen fram.. det blir säkert bra. haha.

Wish us luck?

Vad du är söt, min kära lilla ponny

Agnetha Fältskog – Min Ponny

Denna hade jag min egna verision på för några år sedan..
"På fyra ben går den som jag gillar allra bäst, Didde, didde, diddehäst"
R.I.P Blue Diamond, som tyvärr försvann i mars i år.

Tänker på dig

Jag kan flyga!

Har funderat på om människor skulle kunna flyga utan motorer och stora flygplan.. JAG KAN! Iallafall igår. Herregud vad jag flög! Hoppade 5,5an; skulle testa att hoppa högre på terika, så höjde upp till 130+. Första gången gick det jättebra men så sa min syster "gör det en gång till" - som man inte ska säga.

Jag ställde upp, hade lite dåligt tempo denna gång då jag kom in för fort tidigare. Terika snubblade till, rev första bommen och HOPPAR det där jävla hindret. Jag trodde att hon inte skulle hoppa och var inte berädd - det blev ett språng rakt upp och jag hängde inte riktigt med. Min häst hoppar ju som ett as med ryggen! Så jag satt på alla fyra på hennes rygg i några galoppsprång, ett voltigetrick som jag kom på i all hast. "hunden" kallar jag den. Höll mig i manen och höll på att komma på igen, men ridbanan var inte så lång som jag ville. Terika svängde, men inte jag.



Nu har jag aj aj i ryggen, halsen och lite på knät och EXTREM träningsvärk i armarna. Jag höll fast som om det vore liv eller död. Det läskiga var att jag också, dagen innan sagt "Jag har aldrig ramlat av på Terika!" tydligen glömde jag tillägget "peppar peppar ta i trä." TYPISKT. måste vara fit for fight på debuten nu på söndag! Heja hunden och hästen!

Min första avramling behövdes ju göras någon gång på Terika !

btw. film finns på facebook. Ska be emilie lägga ut den på youtube också!


Cirkus!

Idag var Terika min cirkushäst. Hon är så otroligt snäll, men att något som jag gjorde idag skulle gå så bra som det gick.. Trodde inte det var möjligt.

Jag fick en idé att jag och Malin skulle rida samtidigt, det gick jättebra! Terika var nästan gladare än vanligt, alla tre tyckte att det var jättekul :) Så longerade vi på stubbåkern när vi skrittat fram. Sedan slängde jag upp Malin på ryggen, Terika var cool hela tiden! Malin har dessutom aldrig suttit på en häst när den blivit longerad.. eller suttit två på en hästrygg.. hehe. Så det var ju lite kul det också! Malin fick ta några varv åt varje håll i alla gångarter. Sedan var det min tur. Malin longerade för första gången idag också, det gick bra! Duktig var hon. Jag satt flög som en vante på ryggen. Det gick fort ju. Terika hade öronen framåt hela tiden och tyckte nog nästan att det var lika roligt som vi tyckte ;)

Kände att detta inlägg blev ytterst seriöst, men här har ni dagens händelser som också var väldigt seriösa :)

TÄVLING I HELGEN!!!


Att motverka nervositeten



Jag och Swallow i Valla, en LC - 6:a

Vem har aldrig varit nervös inför en tävling? Ingen tror jag, eller har jag fel? Jag kommer ihåg mina första tävlingar, hur jag fick "gå banan" under 20 minuter för att komma ihåg dem. Repetera den många gånger. Det var ovana och nervositet tror jag. Ju mer säker man känner sig med hästen, ju mer självförtroende man byggt upp tillsammans - ju mindre nervös tror jag att man är. När jag tävlat Swallow (min förra ponny) ett par gånger kände jag mig mer säker. Då kunde jag gå banan 2 gånger och det räckte, jag kunde koncentrera mig mer istället för att ha klumpen i magen. Jag visste att, om jag blev felfri så räckte det nästan alltid till placering, och det var mitt mål den tiden.


Blue Diamond - första tävlingen!.......................Swallow och jag i Mantorp, en LD - 1:a!

Och nej, jag har inte alltid velat tävla. Jag har tvärtemot hatat allt som har med tävling att göra, sagt att jag aldrig någonsin skulle ställa upp. Jag blev snarare tvingad till min första tävling. "Ska du inte tävla kan du lika gärna sluta rida", och "Du behöver ingen fin häst, du kan ha en skogsmulle om du inte vill tävla" fick jag höra och det blev en väldigt jobbig period ett tag, vilket de som sa var väl medvetna om. Så jag tog det där JÄVLA gröna kortet och det ångrar jag inte för en sekund nu! Bara att göra det en gång räckte. Felfri med Blue Diamond, en LD. Det gick hur långsamt som helst men OJ OJ OJ vad det hjälpte mig, just att jag tog det första steget!

Där fick jag självförtroendet till att våga växa, att utvecklas. Våren året efter tävlade jag Swallow som min syster hade, en LD det med och var felfri även där, då var det Clear Round. På sommaren tog jag över henne och det ledde till ett antal tävlingar. Men jag har verkligen inte tävlat bara för att göra det, utan gjort det och bytt höjd när jag känt att jag var redo för det. Från att ha tävlat med en annan häst endast, tog Swallow mig från LD till LB på ett år. För några år sedan hade jag aldrig kunnat tro något sådant.

När jag är på tävling kan jag vara lite pirrig, kollar till hästen i transporten lite mer än vad jag gör annars. När jag sätter mig i sadeln går liksom ett sus genom magen och ut i kroppen. På framridningen försöker jag hålla stressnivån nere och sedan när jag ska in på banan får jag världens adrenalinkick och jag kan göra vad som helst, när som helst, hur som helst. DÅ kommer min vinnarinstinkt. Glömmer aldrig min första LB, min syster sa "nu tar du det lugnt, säkra vägar".  Jag hade en hemlig plan i huvudet och chockerade många med att ta vägar som ingen annan tagit. Kom 2:a. Då var jag glad!

In it to win it är mitt motto


Världens bästa dag!


Min Terika och Emilies pålle Sina i hagen någon av de första dagarna när Terika kom.. Geggigt!! ..men hon fick ju inte äta gräs så vad gör man..?

Har verkligen haft humöret på topp idag. Först hade vi slapp skola utan några lektioner alls, sedan åkte jag och Malin till stallet. När vi är där började vi prata om hennes f.d. sköthäst Celestine och så kom vi in på att hon inte kan rida mer. Emilie kom med den supersmarta idén att Malin kan rida Emilies häst Sina någon gång i veckan! Det blir ju jättebra för alla, Emilie får Sina riden då hon inte kan och Malin får rida! :D

Så red jag och Emilie till paddocken. Terika har blivit såå fin, hela ridupplevelsen ändras! På så kort tid också, helt fantastiskt. Är så stolt över min flicka! Jag red utan stigbyglar i trav, även om det var jobbigt så klarade jag det! Har knappt klarat det innan på henne. Just för att hon har gått i fel form och spänt ryggen istället för att slappna av. Sedan red Malin en liten stund, testade Sina lite. Vi red sedan hem till stallet och gjorde de dagliga rutinerna.

Älskar Terika mest i Sverige! Kan ju inte säga mest i världen, för min pojkvän är ju på andra sidan jorden och ska vara där i 10 månader.. Bland annat därför har det blivit dålig uppdatering i bloggen på senaste tiden.


I'm in love with a girl

Jag såg en ponny en dag. Ögonen saknade gnistan som förut funnits där, huvudet hängde långt ner. Det var en ponny som behövde stora, gröna hagar och rätt hästkompisar för att vara lycklig. Hon levde i de motsatta förhållandena. En liten hage av grus med flera hästar som mobbade henne, jagade henne. Tidigare hade hon varit en snygg ponny med muskler och utseende som många beundrade, men hon hade förvandlats till en nätt varelse som tidigare, innan hon hade jobbats upp. Mitt hjärta brast den dagen, dagen jag såg hur hon förändrats. Allt var av välmening men det kändes orättvist mot henne. Just hon, ponnyn med ett hjärta av guld.

Outfit på nästa tävling

Har inte haft en sekund över till att blogga förrän nu, sorry.
Tänkte bara lägga upp en liten lista här, över vad jag och Terika ska ha på oss på nästa tävling, nu om en vecka! Börjar bli lite pirrig ;)

Gren: Hoppning
Tävling: NORF, (norrköping)
Ryttarens namn: Linn Engelmark
Tävlar för: Linköpings Fältrittklubb
Häst:
Terika II
Klasser: 1 m/1 m
Schabrak: Anna Scarpati (grått och rosa)
Luva: Samma som schabraket
Benskydd: Lamicell Pro
Sadel: Svart Crown Patriot
Träns: träns med "engelsk nosgrimma"


denna luva + schabrak blir det.. saknar min ponny <3

Ridbyxor: Vita Pikeur
Skjorta:
får se
Kavaj: Svart Pikeur
Spö: Svart
Handskar: roeckl
Hjälm: Svart John Whitaker

Stövlar: Mountainhorse

Ridstrumpor: röda med morötter på :D
Sporrar: inga.
Säkerhetsväst: Racesafe



John Whitaker-ridbyxor på tävling?

Har varit lite tjafs hit och dit om dessa vita John Whitaker-ridbyxor. Får man ha dem på tävling eller ej? Svaret är ja, det får man. Förut var loggan "whitaker" men man gjorde om till endast "JW" för att man skulle få tävla med dem. Detta står på diverse sidor och ingen säger något annat, jag har också sett ryttare som haft dessa upp till nationella tävlingar - och där, om någonstans, borde man ju ha koll?


Uvex-hjälmarna

Kanske är ensam om att tycka att Uvex-hjälmarna är riktigt fula? Tycker att man ser ut som ett bi faktiskt, som en väldigt smal tjej med alldeles för stora solglasögon - ungefär så. De kanske är sköna.. Hoppas jag inte sårar någon som har den ;) Vad tycker ni?


Om jag skulle vinna 10 000 kr...


Skulle jag köpa det som finns på bilden, alltså:

2 par John Whitaker-ridbyxor. Har redan ett par blå, men jag vill ha vita (till tävling) och funderar på de röda eller de svarta som kommer snart.. beror på helt hur de svarta ser ut! De är iallafall huur sköna som helst trots att de inte är helskodda!

JIN stigbyglar. Kan verkligen bli helt rätt om man matchar bra. Jag vill ha röda i första hand, för att matcha den röda kanten till min John Whitaker-outfit.

Lamicell Master. En hjälm att ha hemma. Den är snygg, billig, lätt, ventilerande och sitter väldigt skönt på huvudet. Viktigt att ha silverdetaljer - så mycket snyggare!

Swarowski-pannband. Har inte bestämt mig för vilket men det får max kosta 1000 kr. Älskar blingbling och Terika passar väldigt bra i det - hon blir "maffig" och snygg som bara hon kan bli med den där galoppen ;)

Roeckl-ridvantar. Har haft några omgångar med dessa vantar, och inget hindrar mig att köpa dem gång på gång. De är otroligt bekväma! Mina är rätt slitna nu igen.. Köpte dem förra året någon gång. De håller väldigt länge! Nästa gång: svarta. Nu: blå.

Veredus Olympic benskydd. Är så sjukt snygga tycker jag! Känns dessutom som att detta är "något att lita på", som inte går sönder direkt.. Eller har jag fel?

Tretorn Advance ridstövlar. Har velat ha dessa länge. Hur skönt är det inte att slippa smörja varje gång man gått ut med skorna i en blöt hage t.ex? Dock verkar många ha problem med dem, men därför har de förstärkt de delar som det varit problem med.


Vilken märkestönt jag låter som(?), men säg någon tävlingsryttare som inte har ett enda märke? Jag vill ha dessa för att jag hört bra saker, och jag tror att det är så att "betalar man mer, får man mer" - alltså då i kvalitéten osv.. Och så är dessa grejer väldigt snygga! Vad tycker ni?


Tävlar!


Tävlar om en kingslandjacka, vill verkligen ha! Tävlingen är på en grymt bra blogg btw! Läs


RSS 2.0