Respons??

Det är så tråkigt att blogga när man aldrig får respons. Jag vill ha kritik! Både positiv och negativ. Vad är bra med min blogg? Vad är dåligt? Vad vill ni läsa mer av?

Får ju inga kommentarer längre..
Då kan jag lika gärna sätta lösenord på min blogg som jag tänkte, märker ju ingen skillnad på att ha öppen blogg eller att sätta lösenord :)

Det är lika tråkigt som att se den rosa rutan här på bilden när man ska logga in på bloggen och det är fel på blogg.se som vanligt;


KOMMENTERA MERA!


110-debuten flyttad till tidigare datum

Tänkte debutera 110 i augusti.. Men jag ändrar på det tror jag. Nu är jag istället anmäld till 1m-110 i Rappestad den 26:e juni, midsommarhelgen. Det får gå som det går, men klart att jag kommer att satsa. Får se om det inte blir några förhinder.. Brukar ju ha min häst i sommarstugan den helgen, vi brukar ha gäster över så på midsommar och det innebär kanske att det inte finns nån som kan köra.. Men det kommer kanske att bli annorlunda i år. Vi får se, det är ju trots allt nästan en månad fram i tiden :)!


Snart till pållen

Terika fyller 11 år idag. Hurra hurra! Det ska firas med en "god" hästtårta (nej, jag vill nog inte smaka... haha) - ska bara komma iväg härifrån.. Är hos mamma och testar hennes fotbad för tillfället.. Jag vill inte gå! Fotmassage osådär kan vara det skönaste som finns! Måste se till så att katterna kommer in bara.. Jansson är den lataste (han ligger i sängen och sover).. Smulan däremot vet man aldrig var hon är då hon föredrar trånga ställen (garderober, skokartonger, tvättlådan).. Har letat lite men undrar om hon är ute..gaah. För hon är världens minsta katt också.. Alla undrar om hon är kattunge och det betyder att hon kommer in överallt. Hoppas jag hittar henne inne, för annars kan jag ju inte gå..

Suddig bild på Jansson:

Smulan: (och lite av mamma)

Nu ska jag gå och skramla med kattmaten och se om det är en liten svarting som vill komma fram ;)


En bild från prisutdelningen i stilbed.


HAHHA BRILLORNA - kan inte sluta garva åt att jag glömde dem på!!
Och västen gör så att jag ser ut som värsta riksfettot

På denna bild är terika lite uppe i varv. Prisutdelning ju föffaaan! ;) Tycker iallafall att hon blivit mycket finare sen i vintras, men ännu finns det lite kvar att jobba på! Jag vet inte vad ni tycket.. Nu ser ni iallafall mer utav min tävlingsoutfit också. Tänkte ha boots men har inga kom jag på, och Jalles var alldeles för små. Tur att min häst är så jäkla säker med fötterna på alla underlag..inte minst gräs!


Två kommentarer + avslöjande

Lina undrade vilken ridskola som släppte in sina hästar kl 11.. Det kan jag tyvärr inte säga, men en stor ridskola i Linköping.. Är inte en sådan som vill hänga ut andra så tyvärr, det får du klura på ;)

Anonym frågade om vi skulle flytta till ett stall med bättre träningsmöjligheter. Det är så, vi har hittat ett svinbra stall med paddock som har belysning, hindermaterial och staket. Skogen ligger precis utanför stallet och vi kommer att ha världens bästa hagar med massa gräs och de är väldigt stora. Ridvägarna är helt underbara, stigar i skogen mest och de grenar sig överallt. Kanske finns även möjlighet att göra ridhus i anslutning till stallet. Det finns 5 boxar (en sviinstor fölbox) med möjlighet att bygga en till box alternativt göra lösdrift. Sadelkammaren är stor och har kyl, micro, diskho och allt som behövs samt massa sadelhängare, garderober, hyllor osv. Det ligger ju väldigt långt ifrån mitt förra stall men det kommer bli sviinbra ändå!

LÄNGTAR!!

Bilder på en runda vi kallar "Älgrundan": (ja, vi har gått ut i skogen och letat ridvägar) ;)





(denna bild förklarar bäst hur ridvägarna ser ut)


;)

Det jag skrev på bloggen är nu helt säkert, det kommer att ske.. Gissa på!


Stilbedömningens prisutdelning

HAHA! Efter 90 cm stilbedömningen fick jag ju gå till prisutdelning.. Men jag glömde en grej. Jag hade solbrillorna på! Hahah. Det kom jag på efteråt. Ser ju ut som att jag är askaxig för att jag blev placerad. Hahahah

Och extra mycket eftersom Terika skulla stajla och hoppa runt, stegra och sådär. HAHA



My little blog secret

Nu tänkte jag göra er läsare lite smått nyfikna..

Det kommer ske en förändring inom ett antal månader som rör min häst och alla andra hästar och personer i mitt stall.. Planen är 90% säker, vi har pratat och ska prata ännu mer med övriga inblandade, ska ha möte om detta.

Ledtråd: Paddock!



Och det handlar inte om någonting vi ska bygga.

Gissa vad det är! Gissa massa! Om någon gissar rätt så skrivs det som kommer hända ut på bloggen och den som kommit med gissningen får givetvis en länkning! ;)


STOPPA Rapa Das Bestas!!

Har hittat en riktigt sjuk grej.. I spanien finns det en tradition som heter "Rapa Das Bestas" och som går ut på att släppa in vilda, icke hanterade hästar och föl i en ring. Många av hästarna är dräktiga. Djuren blir så stressade att de gör allt för att överleva; springer över varandra, sparkar mot varandra för att få bort alla eventuella hot. Denna festival finns i olika skalor, både små och stora ringar och olika antal hästar.

Vad som sker i ringen är att man ska hoppa på hästarna, rida & slå dem, fånga dem och brotta ner dem. Därefter blir de vilda hästarna av med svans & man. När de ligger på marken brukar man brännmärka dem på flera ställen och därefter rider mannen som fångat hästen ett varv och visar hur duktig och modig han är.

Det finns till och med en unge som rider på ett föl som inte är äldre än Ella, vad lever vi i för värld??

Detta är alltså en uppskattad tradition i Spanien:







Jag blir helt tårögd när jag ser dessa filmer.. Det är ju helt sjukt. Det är inte ofta jag gråter till filmer men hur jävla orättvisa kan människor vara?

:'(

FYFAN

Inte för känsliga. Jag spyr!!!



Kolla munnarna, hur dom sliter och drar.. USCH USCH.. och inga välmusklade hästar direkt..

Dom har festivaler med något de kallar "horse wrestling"

Kolla mer på youtube, finns även en sport där man ska brotta ner hästar..


En häst är en häst!

Jag vill bara säga att jag blir förbannad på de som inte behandlar hästar som hästar, utan som något slags föremål.

En häst är en häst. Det är ett vilt djur med instinkter och är framförallt ett flockdjur. Hästar behöver vara med andra hästar, hästar behöver gå i hage, hästar vill ha gräs, hästar måste kunna röra sig fritt.

Jag har blivit jättenoga med att min häst ska behandlas som en häst efter att jag hamnat i detta stallet jag står i nu. Mitt förra stall var bland de största (eller kanske det största?) i Linköping. Hästarna gick ute i några timmar och var inne i stallet klockan 2 varje dag, oavsett om det var riktigt bra väder. Hagarna var små och de gick en och en eller två stycken i varsin pyttehage som bestod av jord och stenar utan skugga. Och då var det långt ifrån hur hästarna behandlas på andra ställen, men det var ändå inget för mig.

I mitt nuvarande stall har vi tre hagar. Två "små" som är minst 3 gånger större än hagarna i mitt förra stall och dessa består av gräs och träd. Lite gammal lera har blivit jord men det mesta är gräs. Och nu till vår stora hage.. Den är inte liten. Den är större än alla hagar tillsammans i mitt förra stall som skulle räcka åt över 20 hästar. Vår hage består endast av gräs och träd, och där går 3 hästar och ett föl. Betet blir iochförsig över antagligen, hästarna hinner inte beta upp - men hellre det! Och våra hästar går för tillfället ute mellan ca. 7-20, men snart ska de få gå ute på natten också.

Jag sliter hellre i stallet och har brister som att inte ha varmvatten, spolspilta, ridhus, paddock utanför dörren och annat onödigt för att min häst ska må bra.

Och hur många duktiga tävlingshästar får inte gå ut i hage? Det är alldeles för många.. Många sätter in hästen i skrittmaskinen istället så får de snurra i några timmar. Kul liv för en häst. Jag tror att hästar presterar bättre om de får ett värdigt liv.

Sen kan vi ju ta ett annat exempel, på Linköpings största ridskola går hästarna ute mellan 8-11. Rättvist?

Vad tycker ni?
Jag vill höra din åsikt!


Terika <3



Jag kan nog inte förstå hur mycket Terika betyder för mig,
hur mycket hon ställer upp för mig, hur fantastisk hon är,
vilken potential hon har, hur långt hon kan gå..

Jag kan nog inte förstå vad jag skulle göra utan henne.
Jag skulle inte vara någon, inte någon alls. Verkligen inte.

Jag skulle aldrig ha hjärta att sälja min älskling, skulle det ske skulle det vara för att jag inte hade råd.. Jobbar dock hellre röven av mig än säljer Terika, skulle ta världens skitjobb för henne. Så fort jag får pengar köper jag loss henne (pappa äger henne) så att hon blir min på riktigt.

Du och jag mot världen


Mina priser!



Här har ni det jag vann igår! Två rosetter och plaketter såklart, och även Lini-schampoo och en massagegrej! Gillar båda priserna, sånt som går åt och sånt jag kommer att använda.. Inte bara en till ryktborste till samlingen och så, ni förstår nog vad jag menar!

Massagegrejen drivs av batterier så den vibrerar massa, ska användas på både Terikas och min rygg!

Jag har sjjuuuukkk träningsvärk idag.. Magen och skuldrorna är värst, men annars har jag träningsvärk i vaderna, låren, hela ryggen och alla sidor av armarna! Mycket bättre än ett gympass ;)


NFK 21/5 2011

Tänkte skriva lite om gårdagens tävling.

Första klassen var 90 cm stilbedömning, där jag var med endast för att jag ville se Terikas och mina stilpoäng. Terika var väldigt pigg och det kändes som att jag mest fick sitta och slita för att det inte skulle gå i 120. Rundan var helt ok enligt mig, den var felfri och fick 47,5 p vilket ledde till en 4:eplacering av 42 startande. Det kändes bra och jag är nöjd!

Andra klassen var 1m. Jag kan säga att det gick fort. Riktigt fort. Terika verkade bara ha samlat mer energi medan jag var tröttare.. Men jag körde järnet ändå! Grunden gick lika snabbt som en normal omhoppning på Terikas begär, trots att jag försökte hålla in henne, och omhoppningen gick som ett galopprace.. typ. Vi tog vägar som ingen annan tagit och när 25 startat låg jag fortfarande etta. Men sen började några ta de vägar jag kört och vi puttades ner till 3:e placering av 59. Kan säga att jag är riktigt nöjd! Bättre kunde det faktiskt inte gått!!

Med tanke på att jag inte hoppat en hel bana sedan sist jag tävlade och har haft hoppfobi hela vintern är jag sjuukt nöjd!

Värd första tävling för i år! Verkligen. Bild på vinster och bana kommer! :)




Not because I'm weak

People cry, not because they're weak
It's because they've been strong for too long
WORD.

Ingenting med hästar att göra, eller jo, det har varit.. I vintras kommer jag ihåg att jag mådde apa och detta pga hästrelaterade saker. Ville bara ha det uppskrivet någonstans, det är såå sant.


dagen idag är inte som någon annan dag idag dag


opublicerad bild från NORF.. Ville bara visa underlaget och säga att det kan INTE bli värre än sådär..

Kom inte till stallet förrän typ halv 6-6 idag för att jag var på ett tråkigt jobbmöte.. Men men, hämtade Amanda och vi åkte dit.. Sen blev amanda hungrig så vi åkte till donken vilket även det tog lite tid.. Vet inte när vi var tillbaka i stallet men vi bestämde oss för att inte rida. Visste ni att min taktik har varit att inte rida två dagar innan tävling? Då brukar de gå som bäst haha!

Vi fixade, pysslade och busade lite.. Släppte Ella och Sina i stora hagen och sen gick vi en promenad. Längsta promenaden Ella någonsin gått även om det inte var särskilt långt, men för henne är det ju det. Hon var rätt duktig iaf! Hon är ju snart en månad och världens coolaste fölis.. även om det inte går att få stopp på henne. Haha!


mobilblogg

Hej :) testar att mobilblogga, det verkar funka nu. Dock kan jag endast blogga genom html-källkodsläget.. tur att jag är lite teknisk haha ;) ska rida med Amanda idag, en lång sväng ute. Ska också klippa lite på terikas hovar och smörja sadeln osv. Idag.. har inte så mkt tid imorgon så jag delar upp det som ska göras inför tävlingen på två dagar hihi :)

hahaha..


En bild på när jag och Terika lekte någon gång förra veckan ^^

Idag red jag och Amanda i paddocken. Det gick sådär, inte så att Terika gör något fel, det är snarare jag som kan slänga bajs i mitt eget huvud för att jag är så feg. Egentligen borde jag inte vara det, jag har en bra häst som hoppar nästan oavsett hur dåligt jag än rider. Jag hoppade iallafall på mina höjder och det gick bra när jag väl vågade hoppa.

Och sen red jag även Sina! För fölis är tokig och höll på att mörda Emilie på hästryggen så jag hoppade in som stuntman. Då var fölis jättelugn hahaha! Innan hade hon stegrat och klängt på Sina, förmodligen så exalterad över att få vara i stora gräshagen. Ingen ville hoppa upp så jag erbjöd mig xD! Sen red Emilie Sina på slutet sen, det gick knappt att få stopp på fölis haha.. Helt crazy, snart en månad. Det ni! Förresten första gången på sjukt många månader som jag red Sina, det var lite spännande.. Och i dressyrsadel. Det är inte riktigt min grej det där med dressyrsadel.


I'm bloody fucking odd


åh, kolla vilken gullig hund!.. Eller.. Shettis!

Kom på att jag uppdaterat riktigt dåligt här på sista tiden.. Men nu ska jag skriva lite om gårdagens och dagens ridpass..

Igår hoppade jag i paddocken. Jag tyckte till och med att det var kul att hoppa igen! Den känslan var länge sen. Hoppade massa blandade hinder, trippelbarr, komb osv och det gick bra! Är ruskigt pepp för tävlingen och jag ska ge gärnet verkligen. För mig är det bara att tuta och köra och tänka på att inte störa Terry för mycket, hon klarar det själv men jag vill gärna komma in och hjälpa till.. fy fy. Hon är iaf rädd om benen vilket är bra :)!

Och idag då.. red på gärdet. Malin var med så jag red på samma ställe hela tiden, mycket volter, skänkelvikningar osv men även två snabba galopper på raksträcka hemåt. Det går ju inte att undvika om man heter Linn!


Skin skin.


snygga handen på bilden haha..

Lys, lys som den stjärna du är
du lyser upp mitt mörker och jag känner du är min
hur du rör mig, talar, sättet du ser mig
tack mitt hjärta
för alla stunder du ger mig

Sitter här på tåget ser hur meter blir till mil
Saknar jag din doft och din vackra profil
Diggar din stil och sättet du är på
Diggar din stil
, ja du vet det bara är så
För det bara blev så, vet du kan förstå
Tror det finns en högre plan för oss två

Värmen och kärleken läker mina sår
Tack för att du håller i mig när jag ostadigt står
Känner du, förstår vad jag genomgår
Tills vi möts igen sitter jag och räknar dar
Du är speciell för mig helt underbar
Jag står kvar, to my insperation and my shining star
To my insperation and my shining star

Terika är det bästa som hänt mig.

Aa...


En film på mig och Clara tror det var när jag gick i sjuan? Var stolt för att jag kunde Björkösången fast jag inte hade börjat där då än.. Inget att vara stolt över i och för sig.

Vi var ju jättelugna och det var absolut inget spring i stallet på den tiden som ni ser.. och hör! ;)


Lalala

Blir nog inte så att jag lösenordskyddar min blogg, känns lite tråkigt för jag vet att jag kommer förlora en hel del läsare. Dock kommer andra ändringar att göras, vissa besökare spärras och numer godkänner jag kommentarer istället för att inte göra det.

Bra eller ej?


Pusssss

"omg ! Äntligen har hon fattat att man inte får en häst för 120 000 till sällskaps häst. WOW." Av: "J"

Tack Josefin :D! Jag har äntligen fattat det. Hurra för mig!

364 dagar



Imorgon är det ett helt år sedan jag fick min älskade Terry. Vad fort tiden går när man har roligt! För ett år sen var jag skitnervös och pirrig, låg sömnlös och var samtidigt världens lyckligaste. Gammalt inlägg för ett år minus en dag sedan:

"Jag har nog aldrig varit så här lycklig i hela mitt liv. Jag har världens underbaraste, härligaste och coolaste häst som bara är perfekt!  Hon har verkligen allt!

Iallafall hämtade vi henne på Biltema's parkering istället, mycket lugnare där. Hon gick ut ur lastbilen och in i vår trailer utan problem, fast hon hade stått i lastbil i 16 timmar i sträck sedan sin sista paus. Lite skakig var hon, men ingenting mer än så. När vi kom till stallet tog vi in henne i hennes box med Sina bredvid. Eftersom att hon var så lugn tog vi ut henne i lilla hagen också. Alla andra hästarna var uppspelta förutom hon, hon gick och åt av det lilla gräs som fanns - som hästarna redan betat upp före henne. Hon är inte van vid gräs heller så vi måste ta det lite lugnt med det. Jag älskar henne redan, vi kommer ha så kul ihop!"


Saknar Terry!

Åh vad tufft! Nu har inläggen jag skrev för ett par dagar sen kommit upp! Hoooray! Igår red jag inte men det tror jag Emilie gjorde för hon sa att hon nog skulle det, jag var i Stockholm med klassen hela dagen så hann inte åka till Terry :(

Men idag ska jag dit! För jag måste träna nu. Gissa vad jag gör om 10 dagar? Då är jag på tävling med Terry i Norrköping serni, det trodde ni inte va? Börjar få lite bättre känsla för hoppningen nu. Mitt nya motto ska bli: "Det jag kunde göra igår, klarar även idag". Jag har ju trots allt tävlat Terika och det har gått bra.

Jag ska tävla i NFK, den stoora gräsbanan <3 den gillar jag. Klasserna:
90 cm stilbedömning - hihi för att jag gillar stilbedömning och det har gått bra innan, har ju aldrig testat med Terry men nån gång ska vara den första ;)
1m A:0/A:0 :)


Jag och Swallow i NFK <3

Någon mer som ska dit?


driftstörningar som vanligt.

Blogg.se kan ta sig någonstans.. Mina inlägg publiceras aldrig. Gör detta?

Sofie har flyttat.. :(

Idag flyttade Sofie och Amiral från vårat stall. Så himla tråkigt, verkligen. Men jag förstår dem ändå, det var ju en bit att åka varje dag.

Ljungsbro-Ekängen blir en bit.. Förstår att man väljer ett stall närmare men usch vad typiskt! Hoppas att de verkligen vantrivs så de kommer tillbaka! ;)

Nu är det alltså bara jag, Amanda, Emilie och Christina kvar i stallet - med våra hästar Terika, Giles, Sina och lilla Ella! Och alla hoppas att Sofie kommer tillbaka!!




Galopp - fort!


Världens lyckligaste pingla för några veckor sen :)

Idag har jag haft rätt fullt upp hela dagen.. brukar inte dra in mitt liv i hästbloggen men åt glass på Smultronstället, gick på marknad och lite sånt där mysigt. Kom till stallet runt 5.

Kände att jag ville ta en liten mysepysedag i stallet även om jag kom lite sent.. Tvättade Terrys hovar, smörjde dem med honing och pussade lite extra på henne. Så red jag på fältet. Terry var riktigt pigg! Jag ville rida ett seriöst pass så jag började med det och red ett pass på fältet, mycket vänster varv och mest skritt och trav. Sen följde jag Terrys exempel och vi tog en galopp i hennes tempo. Det gick fort. Älskar när man får farttårar i ögonen, det är härligt.

Funderar på att köpa en systemkamera... skulle få en mycket roligare blogg då! Vad tycker ni? Ska jag köpa en? Även om jag köper den jag tänkt köpa (4000 kr) gör det ju lite ont i plånboken.. Beslutsångest!


Min dröm..


random bild på schabrak från Hansbo

Jag har berättat om en av mina drömmar för länge sen men den har kommit upp mer och mer i tankarna nu för tiden, kan sitta och tänka och planera i timmar..

Min dröm är att starta en ridsportsbutik. Där ska jag ha produkter för alla till ett bra pris, både kända märken och även budgetmärken. Ett drömläge är mitt i stan (Linköping). Jag saknar verkligen en hästaffär i stan. Någon mer som gör det? Alla ligger ju utanför, dit man måste ta sig på något annat sätt än att gå. Visserligen går det att vandra ett antal kilometer till Tornby men hur många orkar det varje gång man vill kolla på hästgrejer och sedan vandra hem med tunga kassar? Det är ju rätt ofta man åker och kollar ändå, iallafall jag.. Jag skulle också sälja produkter via nätet då jag har ett stort intresse för webblayout och fotografering!

Det blir ju ett sätt att arbeta med mitt intresse men ändå inte. Ett heltidsjobb som innebär att mocka skit skulle jag tröttna på direkt, och även då risken att tröttna på stall och hästar i. Den risken är ju inte så stor för min del men jag vet exempel på folk som tröttnat genom arbete i stall. Att jobba med utrustning är som att jobba med kläder, man tröttnar ju inte på samma sätt.

Vad är din dröm?


Fråga..

Vad tycker du om nya layouten på bloggen?




Get a free poll

Nya layouten är klar!

Nu har jag knepat och knåpat i ganska många timmar.. Och designen är så gott som klar. Lite smågrejer kvar nu bara. Jag är rätt nöjd ändå. Kom in lite oväntade grejer, visste ni att Terika har vingar? ;) Gillar bilden i mitten verkligen, förutom att jag blundar :( Den är typ ett år snart, men det är en del känsla i den..

 Vad tycker ni om nya layouten på bloggen?

Kommentera, vill höra just din åsikt!


Ny layout!

Knåpar på en ny blogglayout.. Färgerna är grönt och rosa! Mina favoritfärger såhär nu på sommaren hihi! Vi får se när den publiceras, har fortfarande inga bra bilder till en header.. Ev. sätter jag ut layouten när den är klar med en provisorisk header... :)


Ännu tröttare..


blir förvånad när det är såhär fint i boxen när jag ska börja mocka.. Terry var förut förj*vlig att mocka åt, i början när hon kom och nu precis innan fölisen kom. But I like the way it is now!

Igår red jag, hoppade lite igen med Sofie. Sålänge man inte hoppar så högt eller intensivt tycker jag att man kan hoppa lite oftare än en gång i veckan. Nu hoppar jag ju bara för min skull, Terika tycker ju att hindrena är skitsmå!

Känslan för hoppningen börjar komma tillbaka nu, när jag insett att jag inte dör varje gång jag hoppar. Så igår hoppade jag lite mer.. Hoppade 1m iallafall, flera olika hinder. Tog en kombination på 80 cm bara för att det var hundra år sen jag hoppade en sådan. Det gick bra, Terry sköter sig finemang! :)

Idag lider jag av helgsjukan, ligger och tycker synd om mig själv och känner mig äcklad åt precis allt. Vill verkligen rida idag men gårkvällen gjorde sitt.. jag hade kul då iallafall.

Förresten, har någon av mina läsare ett pelhambett till salu som har storleken 11,5 är jag intresserad! Skriv i kommentar så hör jag av mig. Helst 2- eller 3-delat.

Jag har även ett tredelat, vanligt bett till salu. Skulle kunna tänka mig 50 kr för det, använt några månader men bett slits ju inte på det sättet. Kommer inte ihåg hur mycket det kostade när jag köpte det, men 200-300 kr iallafall.

Härrråå


Trött

Känner mig trött, sådär så man inte orkar göra något alls, inte lyfta ett finger. Ska orka bege mig mot stallet men ska vila hjärnan lite. Tankenötterna har överarbetat sig efter dagens skoldag.

Terika.blogg.se finns nu på facebook. Töntigt, jag vet - men jag gillar det! Hihi!


Lite bilder från gångna veckan:


Ella: crazier than ever.. ;)


Ella har på sig Jalles ländtäcke! Precis lagom storlek Hahaha!


Terika har blivit nunna :-)

Nu kommer äcklig bild..






STOR råtta utanför stallet. Tack vet jag råttgift!! (även om det luktar i stallet, men det är smällar man får ta), bättre det än riktig stank överallt.



Terika den Magnifika

Lite dålig uppdatering.. Men men. Två dagar hit och dit har väl aldrig skadat någon ;)

I måndags red inte jag Terika, det gjorde Fredrik. Jag tog Amiralen och vi red arabrundan. Det var rätt kul även om Amiralen inte är fullt så pigg som Terika haha!

Igår red jag lite dressyr på ridbanan med Amanda. Temperaturen låg väl på ca 1 grad och det regnade rätt mycket men vi fick ett ordentligt pass ändå, trots att mina händer frös halvt ihjäl. Terika var SUPERfin i slutet, jätteglad blev jag. Hon verkligen jobbade upp sig och jag kände bara yes. Ska rida där även idag är planen, ännu mer dressyr. Hoppade några språng på kanske 90 cm igår vilket också gick bra.. Jag kom iallafall över! Och Terika har blivit så himla lugn och kämpar på bra.. like it!


och förresten.. Det har snöat både idag och igår. Det är MAJ! Det ska vara sommar nästan.
(bilden är från i vintras men ändå, snön la sig som ett tunt lager på marken, USCH!)


Häst åker bil

Hahaha så jäkla gullig! En häst som åker bil, like it! I drive in också.. haha.
Terika vill också ;)

Häststöld!!

Läs allt detta!

Hjälp oss att hitta Bobby

Vi har under en tid haft vår ponny Bobby uppstallad hos en kvinna vid namn Kerstin Palmlöv. (Finns att se på facebook, Kerstin Fjunis Palmlöv) Hon bor i Åkersberga, Björnhuvudvägen 11.
När vi talade om för henne att vi skulle flytta Bobby blev hon rasande. När vi igår skulle hämta honom var varken hon eller Bobby där, hon hade låst stallet och lämnat de övriga hästarna ute. Hon måste alltså ha åkt iväg med honom någon gång mella...n kl 17-19. Vi väntade halva natten utan framgång, polisen var där men kan inte göra något. Hon påstår nu att hon äger Bobby och att vi inte har någon rätt att veta var han är, så vi är såklart oroliga för vad hon kan ha gjort med honom. Vi behöver därför all den hjälp vi kan få, hör ni eller ser något, tveka inte att kontakta oss och bjud in folk till eventet!!

För att klargöra det hela:
Vi har alltså haft Bobby(Ballinaclare Boy) i fyra år, han är en fullblodskorsning född 1999. Han kom till oss direkt från Irland och vi tävlade i hoppning under de första två åren. I november fick vi triangelmärka honom pga benskada. Pga tidsbrist har vi varit tvungna att leta nytt hem åt honom, och fick då tips av en stallbekant om att Kerstin Palmlöv söker ny D-ponny som ersättning för hennes ponny som nyligen avlidit. Hon var först intresserad men hörde inte av sig på två veckor eftersom en ridskola skänkt en D-ponny till henne och behövde därför inte en till häst. Dock kunde hon tänka sig att ta hand om Bobby mot en ersättning av 2000 kr i månaden, under förutsättning att det fungerar med de andra hästarna osv. Vi skulle resa bort en längre tid över jul och var därför tacksamma för denna lösning. Under tiden Bobby har varit där har han fått stå helt ensam i en liten hage eftersom han "betett sig så jävla dumt" mot de andra hästarna, bitits, sparkats, osv. Detta beteende har vi aldrig sett hos honom förut, trots att han gått med många olika hästar i olika konstellationer. Kerstins löften om stora hagar och kompisar i hagen visade sig inte stämma, hagarna är jättesmå och steniga och Bobby har fått gå själv i hagen under hela tiden. Hon har hela tiden klagat på hur dum han är, att han har ett "skumt" beteende mot andra hästar. Detta tolkade vi som att han inte var helt nöjd med tillvaron och vi har därför varit i jakt på ett nytt hem åt Bobby. Hon har dessutom ridit honom trots att detta inte var tanken från början, då hon är på tok för stor för honom. Nu när det har blivit varmare har hon planerat att släppa hästarna i fårhagar med fårstängsel, vilket är livsfarligt att ha hästar i. Hon har också tagit av honom alla skorna för att på nytt försöka släppa ihop honom med de andra hästarna för att han inte skall kunna skada de andra hästarna om han sparkas, vilket har gjort att han är extremt öm i fötterna eftersom han har så känsliga hovar.
Signalerna vi har fått av Kerstin under hela tiden har varit att Bobby endast varit till besvär och att det inte har fungerat. När vi nu hittat ett nytt hem till Bobby blev hon fullkomligt rasande och ville köpa honom på direkten. Under dessa omständigheter har vi inget som helst intresse av att sälja till henne och ville därför hämta honom lördag den 30/4 och meddelade detta till henne dagen innan. Eftersom hon blev så upprörd anade vi oråd och åkte direkt för att hämta honom, vi blev oroliga för vad hon skulle göra med honom. Vi skickade ett sms en timma innan vi kom dit, men det var redan för sent, hon hade dragit därifrån. Hon hade dragit ur alla handtag på stalldörrarna så vi inte kunde hämta Bobbys utrustning och lämnat sina övriga tre hästar utomhus och låst in sina hundar i huset. Vi väntade till klockan tolv på natten, hästarna var fortfarande ute, kalla och hungriga när vi gav upp och åkte hem. Polisen skickade en patrull och vi gjorde en anmälan, men det finns inget de kan göra innan en polisutredning tillsatts. Vi ringde och ringde till både Kerstin och hennes sambo(Elisabeth Ille Thornell), som först svarade och påstod att hon inte visste något om saken. Sedan slutade även hon svara i mobilen.
Dagen efter åkte vår pappa dit och försökte reda ut det hela. Hon påstod då först att hon köpt Bobby, men kunde ju såklart inte visa upp något köpekontrakt eftersom vi endast har ett fodervärdsavtal med option för senare köp, OM båda parter är överens. Hon ändrade sig sedan och sa att hon SKULLE köpa honom och att vi "ska skita i vad hon gjort av Bobby". Pappa lyckades hitta sadel och träns i stallet som nu var upplåst och informerade henne om att han tog med sig dem. Efter en stund vägrade de öppna dörren eller svara över huvud taget, inte ens när polisen ringde dem. Pappa stod och knackade på i över en timma och till slut ringde de polisen för att anmäla pappa. De kom då dit och fick höra hur det hela låg till(vilket var precis det pappa ville skulle hända eftersom vi ville ha hjälp att prata med dem av en myndighetsperson), men de kan fortfarande inte hjälpa oss innan ärendet är utrett.
Vi vill klargöra för sådana som på något sätt tvivlar på detta, att vi står som ägare och försäkringen skriven på oss - juridiskt sett har hon alltså ingen rätt till Bobby, eftersom det är vi som betalat henne för uppehälle, och inte tvärtom.

Nu gör vi vårt bästa för att nå ut till så många som möjligt för att själva hitta vår stackars häst. Vi har redan fått enormt mycket hjälp och stöd och detta är vi oerhört tacksamma för, men vi måste fortsätta arbeta för att kunna hitta honom så fort som möjligt. Lägg ut info på bloggar, hemsidor, tidningar, anslagstavlor, allt som kan leda oss till honom, vi behöver som sagt all hjälp vi kan få för att hitta honom!
VI har spekulerat en del och pratat med folk som känner till henne och de tror att hon eventuellt kan ha gömt honom någonstans i Dalarna, eftersom hon har kontakter där.

Bobby är en D-ponny valack(147 cm i mkh), mörkbrun med svart man och svans. Har en liten stjärn i pannan och en vit fläck på mulen, lite vitt på höger bakkota. Se bilder på eventet.

Kontakt:
Michaela Kalborg 0706831906
Carolina Kalborg 0733777330
Hem 08-7179537

Så jävla sjukt!!!

Bilder på Bobby:








SPRID VIDARE



RSS 2.0