Ella 4 dagar


Några dagar sen..

Olika låtar med olika hästar..?



Jag har kommit på att när jag hör olika låtar tänker jag på olika hästar!

Swallows låtar: Madonna – Hung Up &
Avril Lavigne – Tomorrow (den värsta tiden i mitt liv, när jag fick dödsdiagnos på min älskling) men som visades vara en helt felaktig slutsats av en dålig veterinär. "Hon kommer dö om en vecka.. eller kanske en månad". Hon har levt i flera år sedan dess! Kommentera om ni vill veta allt om denna händelse!

Terikas låtar: Ke$ha – TiK ToK (för att jag från början tänkte döpa henne till det, sedan dess är det vår låt.. Låten påminner mig om mitt liv innan Terika kom och drog upp mig ur geggan)

PUSS PÅ MINA ÄLSKLINGAR
Saknar Swallow superdupermycket! :(


Det lilla livet

Oj oj oj, mer och mer bloggläsare för varje dag! Kanske bäst för mig att jag fortsätter uppdatera så ni orkar stanna kvar ;)

Snart kommer en film på Ella.. Den är dock från i förrgår.. Jag tyckte hon var busig då, men hon blir bara galnare och galnare för varje dag! Idag ska jag hämta upp Christina så ska vi ut till stallet och släppa ut vilddjuret, även en tur till Sharpman står på schemat (eventuellt).


Amandas bild på ella när hon har mössa och slickar på mitt knä...

INTE normalt föl... Haha. Igår hade hon mössa på sig och trivdes konstigt nog bra i det. Hon sprang runt i boxen, tuttade med mössan på och var lika glad som vanligt..! Det hade aldrig snart 11-åriga Terika gått med på ens..


Arabrundan

Sitter och väntar på att en film ska bli klar så då kan jag lika gärna berätta om dagens ridtur... Red med Sofie och Amanda idag, arabrundan (bland de längsta rundorna vi har, vi rider förbi ett arabstall därav namnet). Testade pelhamet för första gången ute på riktigt. Kan säga att det gjorde underverk! Kunde faktiskt hålla ett lagom tempo och sakta ner när jag ville! HURRAAA! Och så körde jag och Amanda race. Hon och Jalle vinner jämt men vi låg ganska lika ett tag innan Terika fick syn på Amiral.. haha. För 11 månader sedan hade inte hon en aning om vad race var.. Inte så bra att lära men helt okej ibland! ;) Jalle är förresten GRYM! Han borde starta galopp!



Jalle är den som är först ;) Fast skulle amanda ha spöt sådär hade han fått PANIK PANIK hahaha!


Gammal layout

Har tagit tillbaka min gamla layout, den jag hade nyss var bara för tråkig...
Ska byta sen igen när jag tagit nya fräscha bilder och sådär!

Tycks sålänge? (alla koder är dock ej klara)


Vissa bilder..



Den här bilden säger kanske inte mycket till omvärlden, men det är just sånahär bilder som jag kan bli helt kär i. Jag tänkte ta kort på Terikas huvud men hon ville pussa på mig! :) Älskar bilder som dessa, särskilt när man ser gräset i bakgrunden.. Och kolla vad ljus hon är!


Fever fever

Känns som att jag alltid är sjuk. Men jag badade i sjön i fredags så lite får jag nog skylla mig själv denna gång. Är genomförkyld och har feber. I love it. Ska till stallet senare. Får se om jag rider, hoppas att jag kan det.


Baby-update!

Måste bara skriva lite om Ella! Jag vet, det är inte min häst men i mitt stall är alla hästar som allas förutom på papprena haha! ;)


Bild från dag 1!

Jag vet inte om jag inbillar mig men fölis har växt sjukt mycket på två dagar!! Iallafall att hon redan gått upp lite i vikt och nu är hon SJUKT social.. Världens tamaste föl och jag överdriver inte! Grimma går att ta på helt utan problem nu och hon är tre dagar!! Hon är väldigt social, vill busa (bocka & springa) och ska slicka på en hela tiden (och bitas lite, men det är aj aj fyy). Man märker också att hon är mycket piggare idag än de två första dagarna. Hon sov inte en sekund under de timmarna jag var i stallet. Och när hon väl la sig ner och såg oss så ställde hon sig direkt igen. Dock fick hon ej gå ut idag, det regnade och blev rätt blött i backen. Men vi gjorde superbra staket till henne (satte en undertråd & Ikeapåsar klippta så hon skulle se dem tills imorrn) hihi..


Lite hoppning...

Idag ägnade jag mig åt lite hoppning i paddocken! Testade att hoppa på pelham och jag kan säga att det blev en JÄKLA skillnad. Terika brukar ta bettet efter hindrena men jag kunde hoppa en linje utan att hon blev helt galen. SUPER! Nu kanske jag kan få lite känsla igen när jag inte känner att jag kommer att dö varje gång jag hoppar! Hehe. Som vanligt glömde jag ta kort... men en bild på fölis hov får räcka som plåster på såren.



Hoppade lite allt möjligt.. Royne hade haft träning så massa hinder uppe! Bland annat vattenmatta, polka, regnbågsfärgat, rosa ludd... Hihi. Kanske högst 1 m, men nu jobbar vi självförtroende!


Tvångstanke


Var verkligen tvungen.. Blev verkligen inte fint men var tvungen att göra klart innan jag ens skulle kunna försöka sova. Haha. Natti natti! :D


Terika tuffing!


Idag inkasserade jag lite nya kläder till Terika! HAPPYface hahaha!

Svart/blått fleecetäcke+benlindor+grimma+grimskaft för endast 249 spänn! (plus ludd 29 kr då...) - det tyckte jag verkligen var värt och riktigt, riktigt billigt. Hurra hurra - Terika blev snygg! ..även om jag bröt hennes rosa/gröna image haha. Jag hade inte något bra fleece till henne innan och benlindorna jag haft är sönderklippta till öronskydd...

Tycks? ;)


Hästhemsida?


skitig föredetta skötponny :D

Jag har fundilerat på om det finns någon riktigt bra hemsida där man kan dela bilder på hästar, diskutera sporten osv.. Vet ni någon bra? (nu snackar jag inte stallet.se utan någon mer vuxen community)

Kommentera om ni vet nån (som fortfarande är aktiv och där människor faktiskt loggar in) :D


Pelham


Testade att rida med pelham idag då Terika kan bli ruskigt stark vid uteritt och hoppning.. Har varit lite tveksam till det då jag fått för mig att det är ett riktigt skarpt bett, men Emilie fick mig på bättre tankar och förklarade hur det funkade och att många missuppfattar bettet så jag gjorde ett försök. Jag kan säga att Terika kändes mycket bättre än vanligt. Jag kunde använda skänkeln utan att hon bara sprang framåt, få henne mellan handen och skänkeln och på så sätt jobba henne mycket bättre. Istället för att bli springig gick hon i det tempo jag valt och jobbade på. I vanliga fall har jag rakt bett och det är nästan ingen skillnad på tredelat med henne heller.. Men pelham ska jag testa några gånger till nu. Blir nog att köpa ett :) Verkligen superduperskillnad!!

Det är inte bettet som bestämmer hur skarpt det är, det är ryttarens hand.

Vad tycker ni om pelham?


I Sinas påskägg..

Sina har fått en liten bäääbis jihooo!! En liten Special Edition, kallas "Ella" som föddes igår natt.

Jag bor från och med nu i stallet!

Väldigt pigg var hon igår för att vara bara några timmar gammal. Hon hade lite race i boxen, bockade och rullade sig. Så fort vi gick in i boxen var hon framme med mulen i ansiktet och skulle känna och slicka - GULLEGULL! Jag är kär. Terika också. Hahaha.


Måste bara säga en grej...

Sina i vårt stall (Emilies häst) som ska ha föl har mindre än EN VECKA KVAR!!!! :D




Drömmar(?!)



HAHA. Drömde att jag var på Heda (som vanligt drömmer jag heelt störda drömmar). Jag drömde att någon sa; "Det är ju hon med dom SKITSMÅ stigbyglarna!!" och alla som personen satt med skrattade. Jag gick fram och frågade om de verkligen var så himla små och dom bara skrattade och sa att det var omöjligt att de funkade bra för mig. Så frågade jag Amanda om hon tyckte samma... Hon svarade som man kan göra om man inte vill såra någon, typ: "Dom är rätt små. Men inte sådär jättesmå att man lägger märke till dem. Men du kanske borde köpa större så blir det bättre för dig..."

Haha - SEN NÄR har jag funderat om jag har för små stigbyglar? :O Hahaha.

Så drömde jag även att det var en varg i Heda som var vild men som några fångade in och låtsades inte fanns för att lugna allmänheten, att någon sett i  syne. Jag åt i matsalen med några ettor jag knappt känner och en lärare som jag inte haft på ca. 5 år men som jag råkade se igår. Jag skolkade iallafall och letade reda på vargen som låg i en liten låda på vinden i ett ruttet, stort gult hus på skolgården. Jag fick till slut upp lådan och vargen var jättesvag då han legat där, inklämd i flera dagar. Han hade även gråstarr (?) haha. Han verkade vara jättetacksam och vi kunde tala med varandra på ett sätt som inte kan förklaras. Det slutade med att jag och Amanda red i väg på vargen påväg till Heda ridklubb där vi tänkte släppa vargen för att visa att vi minsann visst fanns. Hahaha

Nu blir det nog ingen uppdatering på bloggen förrän lördag. Fest mm VÄNTAR!!


Världens bortskämdaste katt..

Säger ju att min katt är tjock, bortskämd men ändå riktigt lat. Men vet ni? Jag älskar henne ändå! ;)



Bad med pållarna!


bild från förra sommaren <3

Idag red jag och Amanda till Ekängen och badade lite med pållarna! Var ju så sjukt varmt idag så Terika var rätt svettig redan när vi kom dit. Men vi tog av sadlarna och plaskade lite. Ibland blir jag lite rädd för min häst, som när hon visar hur mycket hon älskar att bada. Hade inte jag svängt undan henne hade hon lätt simmat en bra bit - men jag tyckte det var LIITE för kallt i vattnet såhär den 19e april. Hon plaskade och skvätte vatten överallt, doppade hela mulen i vattnet och höll på. Haha. Men inte om inte Jalle var i vattnet. Då är inget kul, om inte Jalle gör det först... Haha. När han inte är i kan man låtsas som att man är RÄDD för vattnet, men när han är där så går man i med stor entusiasm, tänker Terika.


Fullt upp

Har verkligen haft fullt upp som ni nog kan förstå i och med att jag fyllde 18 igår.. Helt sjukt. För jag fick körkort!!! Så åkte massa cab på kvällen med Emilie, Amanda och Malin. Senare mötte vi upp Mathilda och tog en myskväll på 55an - NICE! Har åkt ännu mer bil idag.

Och idag åkte vi till Ö&B och shoppade lite hästsaker. Mitt gick på 217 kr och för det fick jag:

En rosa fleecefilt - till Terika!
Duschtvål (och schampoo) - för barn (extra mild) till Terry!
Pälsglans - Sjöbogårdens (tydligen det bästa enligt fam. Nordström ;)
Sprayflaska - att ha pälsglans och annat i!
2 katthalsband - för att mammas katter plötsligt börjat springa ute
10-pack svampar - bra till allt! Smörja, rengöra osv.
8-pack tandborstar - till att rengöra bett och andra små grejer
3 diskborstar - att rengöra lite större grejer!
Gummihandskar - att ha när Terika bajsat i vattenhinken, krubban eller vattenkoppen.. HAHA
Block - att skriva massa skit i!
Godis - för att det är gott!
En rosa korg - att ha allt i

Ganska värt för 217 kr tycker jag! Ö&B är jättebra när man vill ha billiga grejer till stallet - även om det kanske inte är det första stället man tänker på!


Coola mönster

Har kommit på en idé som säkert redan är gjord, men som jag inte kunde hitta. Hur snyggt skulle det inte kunna vara med täcken i vilda färger, tex. Zebra-, leopard- och giraffmönster?

Har gjort ett FULT  och slarvigt exempel på hur det skulle kunna se ut:

Ni förstår tanken.

Vad tycker ni?

PS. Nu kan man ju säga att jag ridigt en Zebra!!! ..Eller en Swallow utklädd till Zebra.


Yäckk

Tja bloggen.

Fick lite dåligt samvete för att jag inte red Terika idag. Men jag har bara sovit några timmar inatt för att jag varit så himla nervös inför imorgon.. Jag är så trött att jag skulle kunna sova här och nu.. När jag var i stallet kände jag mig illamående så jag spydde massa... Ush. Trots att jag inte ätit på rätt många timmar. Äckligt. Nu är målet för kvällen att inte somna innan 8, och målet för imorgon att klara körkortet.


Läsarfråga


Clear Round hos Sofia Bengtsberg när jag haft Terry i två veckor ca :)

Fick en fråga:
Vem tränar du för?

Svar:
Tränar inte för någon för tillfället. Har haft dåligt självförtroende och noll motivation men nu ska jag nog komma igång igen. Tror att jag ska börja träna för Sofia Bengtsberg eventuellt, då vi är hennes grannstall och Amanda Nordström redan tränar för henne. Har faktiskt bara tränat för en tränare med Terika men han kommer inte hit ofta, Tomas Torgensen. Riktigt grym tränare för övrigt!!

Fortsätt fråga ;)


Honing till hovisarna



Idag var jag i affären och köpte honung (eller som Nalle Puh säger - Honing) till Terika? Vad ska jag då ha detta till tänker kanske ni... Detta är till hovarna! Fick tipset av Liesbet i Holland för lite mindre än ett år sedan när jag hade som mest problem med Terikas hovar, när hon tappade skor var och varannan dag. Honung ska tydligen vara skitbra återfuktning för hovarna, istället för olja som torkar ut dem i slutändan.

Tänkte också köpa matolja för att öka på hullet - dock glömde jag det. Så himla typiskt. Men det ska jag köpa någon annan dag snart! Terry får ca 13 kg hö per dag nu eftersom hon är lite för tunn just nu, inte jättetunn, verkligen inte men hon måste ändå lägga på sig några kilon :)

Och igår hoppade jag en oxer på 1m och det var nästan inte ens läskigt. Terry skötte sig alldeles utmärkt och var hur lugn som helst (jag undrade nästan om någon drogat henne ;)!




HV Polo på hööks?


schabrak jag varit kär i ett tag..

Såg att Hööks börjat ta in HV Polo? Whaaat?! Känns det inte liite malplacerat där?

På något sätt tycker jag att det känns lite jävligt konstigt att ha ett sådant dyrt och uppskattat märke i en affär som Hööks där man satsar på att ha billigast av allt, det är ju typ hästvärldens H&M? Som att ha Gucci i en H&M-butik (hoppas ni get my point). Dyra Sharpman passar det på men.. Hööks?




:D

Hittade en liten filmis på mig och amanda från januari! Tänk vad kul man kan ha åt ingenting egentligen. Ni kommer nog garva ihjäl er åt vår brutalt sjuka humor.


PS. Trycker ni sponsrar ni mig med lite pengar! :D

Läsarfråga

Fick en fråga om en piké från HV Polo som jag la ut:

HV POLO Pique Polo Cesar

"Varför skulle du inte köpa den? As fin!
Vet du hur mycket dom kostar?? :)"

Svar: "För att jag är lite småsnål när det kommer till mig själv.. Köper i princip aldrig ridkläder till mig själv om det inte är så att mina ridstövlar, hjälm eller ridbyxor går sönder och om jag köper något annat ska jag allra helst det billigaste. Köper hellre ett schabrak eller nåt annat jag behöver till Terika före saker till mig själv! 

Modellen på pikén hittar du här ! Kunde bara hitta pris som inte var i SEK. Den kostar 46,90 EUR i någon europeisk affär.. haha. Du får googla runt lite, tror inte den kommit till många affärer i Sverige än :)" TILLÄGG: Såg att Hööks tagit in HV Polo?! Denna modellen finns där men inte samma färg, pris: 579 kr!

PS! Hittade ASSNYGGA ridpikés på Gina Tricot igår. Härliga färger och heelt übersnygga! Dessutom ganska mycket billigare än HV Polo! Nästan gjorda för att rida i, till och med en häst på ju ;) Bild på dessa här:



Skulle vilja ha i varenda färg! Alla är supersnygga! Pris: 149:-

Fortsätt gärna fråga saker, tycker det är jättekul att svara!


Tjuppiduppi

Hinner inte blogga!



Jag pluggar så sjukt mycket körkort och sitter helst i bilen hela dagarna..
I förrgår kände jag mig krasslig och nu sitter jag här med feber!! USH!
Vad gör man? Då kör man..


En fråga

Fick en fråga av någon Nathalie..

hur lång var du när du sålde swalan? :)

Svaret är: För lång. Jag var nog kanske runt 165 cm tror jag. Men det var delade åsikter om min längd, och i mitt förra stall hade alla åsikter om allt. En del sa att jag var lagom, en del att jag var lite för lång. Men klart att man har sett värre. Dock ville jag inte rida de sista månaderna för att jag kände mig för lång och hade vuxit som bara den!


Swalan och jag 2008


Bättre bild

Hittade en bättre bild på Osmium, Terikas pappa. Anky van Grosven rider :)

01_denbosch_vanlierop_osmium_01
Bild lånad här

Rätt lik Terry. Hehe.

Annan bild jag visat innan:

Fiiin ponnihest :)


Metallic ridstövlar - hiss eller diss?



Medan alla dissar dessa stövlar skulle jag vilja hissa dem för att någon gör något unikt. Det är mest bruna och svarta stövlar på marknaden. Dock kan dessa vara riktigt svårmatchade. Hade dessa varit svarta och bruna som alla andra stövlar hade jag ändå tyckt om modellen tror jag. Jag tycker inte riktigt om silver eller bronsstöveln, men guldstöveln i mitten skulle jag lätt kunna ha till ett par svarta ridbyxor. Dock skulle jag inte köpa dem med min ekonomi, endast om jag vore ekonomiskt oberoende. Jag hissar den guldiga och de två resterande får en liten diss på ett hörn.

Jag tycker det är tråkigt med mellanmjölk. I Sverige ska man vara lika varandra, man ska inte stå ut. (och lite till det; man ska inte sitta för nära någon annan på bussen och börjar någon prata med en ska man undvika honom och om möjligt inte prata tillbaka, gör man det pratar man väldigt undvikande och försöker man fly gömma sig bakom hörlurarna och väskan) Ni förstår nog vad jag menar. Därför gillar jag folk som vågar stå ut ur mängden!

Annars är dessa förjävla snygga med rätt matchning och på rätt person:


alla stövlar kommer från De Niro

Kryssa i här vad ni tycker:

Vad tycker du om metallic-stövlarna?






Free surveys
;)


mysdag :)

Har haft en supermysig dag! 17 grader i skuggan, det är livet! Satt på en typ kulle med Malin i ca. 3 timmar.. Åt ballerina och drack cola, dansade som idioter till låtar på mobilen och pratade. Massa. Sen åkte vi till stallet och hjälpte Amanda, Christina och Emilie att ta hölasset som kom idag. Så satt vi ute i solen hur länge som helst och planerade mitt kalas bland annat :)! Bibben fick hoppa lite också, det är han bra på!


Jag och bibb på framhoppning ;)


SKOJÄVELFANSKAPÄCKEL

Terika tappade en sko idag - så jäkla typiskt!!

känner mig lite såhär..


Tog in henne och såg att skon var helt utdragen på ena sidan, den lutade inte mot hoven utan det var typ 1cm mellanrum. Svårt att förklara men men.. Bankade in den så gott det gick (var en liten liten glipa så trodde inte det gjorde nåt) - och tror ni inte hon tappar fanskapet när vi skrittade iväg? (ja, det va geggigt där vi red) BUHHU. Och hovis kommer inte förräns tisdag! :(




Granar!!

Haha jag tror att det bara är jag som kan göra såna saker som jag gör varje dag (och nu tar vi exempel: igår)

Tänkte longera Terika så red bort till ett litet gärde vi har. Terika tyckte det var tråkigt och såg ledsen ut så då hade jag inte samvete till att orka snurra henne längre. (vi gjorde det max 5 min haha). Så jag hoppade upp barbacka istället och galopperade in i skogen. Och DÄR var det en stor gran som vält över vägen. Terika blev lite skraj och vill vända så då hoppade jag av och ledde henne fram. Jag kom på att jag troligtvis inte skulle kunna hoppa upp igen så började samla grankvistar istället. Och spände fast dem i hennes longergjord. HÖHÖ

Tog också bort bettet och kopplade om så att det typ blev som en grimma med tyglar! :)

Bilder:
 
här ser ni förresten hur BRUN Terika har blivit! Kolsvart på vintern ju :D



En del fick Terika direkt och resten hamnade i hennes kvällshö. Hon älskar verkligen granar! Måste vara annorlunda för henne, om någon sett en gran i Holland skulle det förvåna mig och ännu mer om man gav det till hästar.. haha. Dessutom är det bra för att Terika får så fräsch andedräkt haha! (och dessutom känner ju inte jag om hon står och smygröker i skogen... kanske det hon pysslar med).

Sökte lite om granar till hästar. Det är superbra tydligen men man ska inte ge hästen idegran för det är giftigt. Men de flesta hästar vet ju vad som är och inte är giftigt.  Släng gärna in vanliga granar om ni har tråkig hästhage så har de nåt att pilla med! 

Bilder på kor som dött av idegransförgiftning:

ush...

Ni ska alltså akta era hästar för:



Jag känner igen de där.. aldrig ge till min häst!! (finns fler på google, finns hur många varianter som helst. Som buskar, träd osv)


Tävla trots hopprädsla..?


Jag och Swallow 2009

Jag blir lätt irriterad/mycket irriterad på människor som inte kan förstå att man kan vara hopprädd.

Anledningen till att jag skjutit upp tävlingarna så mycket i år är dels för att det inte finns passande datum och dels för att jag helt enkelt inte vågar. Jag vet att jag skärper mig som fan på tävlingar och skulle kunna hoppa 120-bana utan problem om jag bara ville det. Nu smyger jag mig upp mot högre höjder. Det är ingenting jag skäms för men jag vill bara att vissa ska förstå. Ska boka in någon tävling i maj och sikta på det. Har iofs hoppat 1m nu igen. Jag vet inte ens var hopprädslan kom ifrån. Efter att ha ramlat av två icke smärtfria gånger så tror jag att det bara blev så. Men det ska försvinna. Det jag kunde igår, klarar jag även idag.

Ska antagligen anmäla mig till Norrköpings Fältrittklubb den 21 maj. 90 cm stilbedömning och 1m A:0/A:0. Älskar banan där (80x120 m på gräs) och vill gärna tävla en stilbedömning på Terika. Vet redan hur det kommer att sluta.. Terika kommer springa som en ferrari (har ju inte tävlat på över ett halvår) och det kommer inte bli allt för mycket stil.. men ändå. Och jag gillar Norrköping. Har alltid fått med mig en placering därifrån ;)!


period

Ingen blogglust-period. kanonkul!

16 dagar kvar till min uppkörning.. Shit.


RSS 2.0