Hopp hopp

Söt, pigg ponny idag.

Som alltid när jag inte har något att göra i stallet kommer jag på något. Idag gick jag omkring i en timma i hagen och samlade pinnar och började bygga hinder. Fick upp ett som kanske var 70 cm och ett nästan lika högt. Och vi har en stock i hagen som jag byggde på med några pinnar till så red jag, Amanda och Emilie runt i hagen och hoppade lite. Terika tror att hon är odödlig och hon älskar verkligen att hoppa såna hinder. Det är rätt skönt att ha hindrena nu även om man får kolla underlaget.


Ett av hindrena.. Brun: småpinne med stöd på båda sidorna. Orange: stor pinne, bom. Grå: Sten.

Sedan red vi till fältet en sväng. Fick äntligen Terika relativt lugn och när hon blev det fick hon rejsa med Amiral. Hon vann. Haha.


Ingen vinst


På bild: Lotterihästen Fay. Tagen från www.goteborghorseshow.se

Jag vann ingenting på lotteriet i Göteborg Horse Show som jag var med i. Dock köpte jag bara en lott. Nästa år blir det fler ;)

1:a pris - Hästen Fay
2:a pris - Thule transport

osv..

Skulle gärna tagit 2apriset..!


Min dag i stallet

Har haft en supermysig dag i stallet. Var där nästan 8 timmar!

Först kom jag till stallet och flyttade Terika. FLYTTADE?! Kanske ni tänker nu, men vi flyttade bara till boxen bredvid. Terika vill ha två fönster och högre tak. Förut hade hon inget fönster men hon verkar gilla sin nya box.. Det var redan spån i boxen men drog in tre kärror från gamla boxen så hon hade en rejäl sovplats inatt. Det är så skönt att mocka ut när man har bädd, blir inte massa torrt spån som man måste sopa ihop - det är bara att slänga ut som kakor ;)

Well, nog om hästkiss. Red ut med Amanda idag. FYFAN vilken pigg häst jag hade. Har nog aldrig galopperat så fort på henne, hon lär sig.. Kanske inte bra i alla lägen. Men det fick hon idag. För att hon var söt. Men så var jag i stallet i några timmar till, hade stallmöte vid 14.00 och diskuterade lite. Jag hjälpte Sofie att longera sin buse Amiral som helst av allt ville bocka men som till slut gick riktigt fint. Så gjorde jag samma med Terika. Hade ju inte kört så hårt med ridningen innan så snurrade runt på henne också, typ bara trav. I början var hon lite småspänd men Jalle stod och kollade på henne på andra sidan staketet så hon kände sig inte helt ensam och lugnade ner sig och i slutet gick hon superfint. Körde på mina holländska kommandon som hon kan så bra. Sötnos.


GUD vad liten Sina ser ut (d-ponnyn till höger) haha!
Jalle och Terika gillar varandra ändå..

Jalle stod nog och fånglodde på henne i en halvtimme, den tiden vi var där. När vi gick, gick han. Jag tror att dom tycker om varandra ändå. Terika visar att det är hon som bestämmer men ändå verkar Jalle vilja vara med henne och de åt mossa tillsammans i skogen förut när Amiral och Sina stod uppe vid stallet. Så fort vi ser ska de självklart låtsas att de bråkar men när de tror att man inte ser står de och myser och kliar varandra.. Haha.

Långt inlägg. Kom på mig själv med att lyssna på Kent.. HEJDÅ MÅSTE DRA


Ensam

Dålig uppdatering, jag vet. Men har inte hunnit blogga eller haft något speciellt att blogga om.. Har varit hos min mormor i helgen, men det är ju inte direkt något som rör min hästblogg.



Idag ska jag iallafall rida själv. Jag behöver det ibland, egentligen rätt ofta. Jag rider mycket bättre när jag är helt ensam, när ingen annan rider med eller kollar på. Jag tappar så lätt fokus tyvärr, om det inte gäller tävlingsbanan. När jag är själv kan jag hoppa mycket högre än annars, få Terika att göra saker som hon inte gör annars - på grund av en sak, mitt fokus. Så tycker jag att det är mycket mysigare att vara ensam med min häst, inte känna någon stress alls och bara vara vi.

Det bästa som finns är när jag är med Terika helt själv när det händer mycket saker som gör att jag mår dåligt. Då finns det bara en sak som hjälper. Då är Terika den som hjälper mig.


Träningsvärk

Hahaha, jag har träningsvärk i armarna efter all shopping igår! Tyckte att påsarna var tunga men kunde aldrig gissa att jag skulle få träningsvärk av dem.. haha!

Testade Bocajstövlarna nu imorse och de är så sjukt sköna! Testade dem ju i veckan men inte igår när jag köpte dem, skulle kolla om de var billigare än Travshopen och jag tjänade ju 45 kr.. Det är ju bättre än inget iallafall! Så man kan säga att jag fick 45 kr för att bära dem i tre timmar.. haha! Ska bli spännande att rida i dem idag.


Snygga också! Först tyckte jag inte det för var helt inställd på Tretorn haha, men så testade jag dessa och de var mycket skönare. Och snyggare. Och billigare. Förutom att jag hittade Tretorn för 1900 kr igår men det ska jag glömma ;)

Oj vad tiden rinner iväg! MOT JOBBET!


Mässan <3

Har haft en riktigt rolig dag på Göteborg Horse show och ska bara visa vad jag hann köpa på mässan ;)



Bocaj ridstövlar - 2250 kr (hemma 2295 kr)
Magplatta - 435 kr
Senskydd BT-jump - 199 kr (dock inte bruna som bilden)
Strykkappor BT-jump - 198 kr (dock inte bruna som bilden)
Brösta GlenGordon - 498 kr (dock inte brun som bilden)
Ridvantar Jacson - 45 kr (?) minns inte..
Stigbyglar - 295 kr

Nästan exakt 4000 kr! Men köpte bara saker jag verkligen behöver.
Riktigt nöjd iallafall! :)

Imorgon ska jag testa allt nytt samtidigt.. haha!


Mot Götet!

Har knappt kunnat sova alls inatt men nu kommer det jag längtat efter så mycket..

RESAN TILL GÖTEBORG!! ;)

Sov hos Amanda och dom inatt, vilket inte var meningen igår men det hände en incident som gjorde att jag ville det iallafall. Jag delade säng med amanda haha.. trångt tyckte jag!

Gick upp 05.30 - heja heja morgonklubben!


Mot Götet!

Har knappt kunnat sova alls inatt men nu kommer det jag längtat efter så mycket..

RESAN TILL GÖTEBORG!! ;)

Sov hos Amanda och dom inatt, vilket inte var meningen igår men det hände en incident som gjorde att jag ville det iallafall. Jag delade säng med amanda haha.. trångt tyckte jag!

Gick upp 05.30 - heja heja morgonklubben!


GBG imorgon!

Sitter och peppar lite för en dag på Göteborg Horseshow - vilket jag åker till imorgon.

Med mig har jag 4000 kr och det räcker nog en bit.. Men ska ju köpa mina ridstövlar. De som är billigast här i närheten har dem för 2200 kr och hittar jag inte billigare på GBG köper jag dem på Travshopen och då har jag alltså 1800 kr kvar. Undrar vad man ska köpa.. Kanske en Anna Scarpati outfit?


fast inte rosa vaaa ;)

Men tror det blir ett par stigbyglar kanske.. Behöver verkligen det. Annars en snygg martingal tror jag. Vi får se priserna och om jag hittar något som jag vill ha! Jag har en förmåga att få med mig rätt mycket hem. Haha.

Nu ska jag springa iväg till jobbet! ;)

Dressed for success




Känns så bra när allt vänder!

Jag älskar min pärla som skötte sig super idag och alla andra dagar och som är min, bara min. För att hon är den hon är och för att hon alltid finns där för mig. För att hon ställer upp hela tiden. På allt. För att hon alltid gör sitt bästa. För att hon vill. För att hon har blivit en helt annorlunda individ på senaste tiden. En bättre verision av sitt gamla jag. En mysig tjej har jag och jag vill aldrig skiljas från henne.

Jag tror att jag är kär i min häst.
Min man ska vara som henne.



HURRA!


HURRA. för jag ser så inte lycklig ut på bilden


HURRA

Vad tycker ni? Too much?

Jag tycker det är fint och det är huvudsaken ;)



Träns inköpt!


En bild på Terikas första dag i blöta Sverige :)

Min syster var och köpte mitt kära träns idag! 277 spänn fattigare och några snäpp lyckligare är jag nu alltså.

Hon ringde nyss och sa att hon fick sig en rejäl utskrattning av personalen på Travshopen haha! Men det är det värt. Terika kommer bli snygg. Måste ta en bild på henne i snyggtränset sen och visa för er ;) 

Måste bara hitta batterier till kameran!

You know what you want



Detta schabrak vill jag ha. Det är väldigt tacksamt att ha en häst som är svart (iallafall på vintern) och som passar i stort sett allt! Men rosa har lite samma regel som rött. Skulle aldrig ha mitt röda schabrak jag köpte vid jul med en röd luva till - TOO MUCH. Samma sak med denna. Rosa schabrak = ej rosa luva till. Tycker jag då!

Men ändå är det kul att se hur folk tänker med det de har på sig och sin häst på tävling. Vissa förstår man inte alls.. Haha. Men missförstå mig rätt - billiga saker kan vara riktigt snygga och jag är inte direkt ett märkesfreak. Såg en som såg ut som jultomten lite i somras på en storhästmeeting. Rött schabrak, röd luva, röda vantar, röda benskydd och en SKOGSGRÖN väst till det - häj häj tomten! :D

Det jag ville säga med detta var...
Ge mig detta rosa schabrak!


Rosa träns <3



Hittade ett träns liknande detta igår. 400 kr och 30% på det - det ska jag köpa! Fast med svart läder såklart. Och mycket snyggare än tränset på bilden. Hööks har ju också liknande som jag velat ha hur länge som helst, men bara ponny och cob. Och eftersom jag inte direkt har den minsta hästen i världen så passar de storlekarna såklart inte alls. Lite töntigt kanske, men jag älskar rosa och jag tror att det kan bli riktigt tufft på min häst, lite kaxigt sådär.. ;)


Det finaste jag vet



Korta ord bli långa när jag säger att jag älskar dig
för allting som du är och du tog mig på fötter igen
Tre ord och jag faller direkt, du och jag, det bästa som har hänt
Se mig I ögonen, det jag förstår nu
jag vet att vi båda vi håller i en evighet
Förlåt mig om jag tvekar ibland
Men jag lovar att bättra mig precis som jag har sagt
Och känner du dig ensam, är du aldrig till besvär
För när du behöver mig kommer jag redan vara där
En bra vän som fanns där ifrån början
Du förlät mina fel och tog bort den onda slöjan
För när alla andra svek, var det du som stog kvar
Berättade för mig hur värdefull jag var
Du är stjärnan som föll, ifrån himlen ner till jorden
Utan dig vore jag bara en av miljoner





Blää

Idag var jag i stallet och kände bara bläää. Red i ridhuset men orkade bara inte. Var på uselt humör helt utan anledning så jag bara skrittade typ, eftersom att min ridning ändå skulle ha blivit usel på grund av humöret.

Jag tror att jag börjar bli sjuk eller något. Sov i 13 timmar inatt och ändå har jag varit jättetrött hela dagen. Men det brukar släppa mot kvällen ändå. Men det har det inte gjort.

Imorgon börjar jag jobba och tjänar lite pengar.. Åker ju på torsdag till GHS och då ska jag fråga pappi om jag kan låna pengarna jag kommer att tjäna eftersom att jag får dem dagen efter egentligen. HOPPAS! Blir ett par ridstövlar och förhoppningsvis något annat kul också. Jag vill ha nya stigbyglar då mina är herrstorlek. Och kanske någon martingal om jag hittar någon snygg!

Ge mig sommar nu. Tack.



K-k-kallt


gammal bild med en liten Topp i bakgrunden

Märker direkt när jag inte skriver att jag tappar läsare.. woopsi!

Igår var jag ute och red med Sofie i två timmar i värmen. -15 grader är rätt kallt om ni frågar mig! Frös nästan ihjäl men det var riktigt mysigt ändå och Terika skötte sig finfint (även om hon gillar att galoppera liiite snabbare än vad jag vill när det är något före.. haha) men i traven var hon verkligen jättejättefin och lugn.

Idag ska jag rida någonstans med Amanda och kanske Emilie också. Jag är sugen på ridhuset vilket jag kan rida i utan dåligt samvete, hon har ju gått ute i många dagar nu haha. Men det är också det hon gillar mest ;)


Tättet <3



Terika vill ha det här regntäcket från Hööks. Vem vill inte?
500 spänn så är det vårt! Men vänta.. hon har redan ett regntäcke. Kan nog köpa något vettigare antar jag (men kanske inte mycket snyggare)

Underskatta aldrig en gummistövel

Dessa gummistövlar finns att köpa på Hööks hemsida! Finns även i brunt för bara 89 kr! Hade jag haft pengar hade jag lätt köpt dem.

Jag säger bara det: Man ska aldrig underskatta gummistövlar! Som när vi var på Hammarös meeting var det så sjukt mycket gegga - har aldrig sett så mycket på samma plats. Nästan alla transporter körde fast och man fastnade med fötterna i marken och blev dyngsur. Då skulle jag haft dessa!


Tävlingsmaskin?


 
Du är allt jag ser och hör

Jag har börjat tänka en del på hur människor hanterar sina hästar. En del är ju bara tävlingsmaskiner, har ingen glädje över huvudtaget, finns också de som slår sina hästar ofta och hårt. Det är inte rättvist! För jag vet ingen häst som är elak från början, det finns inte ens - bara hästar som har börjat med självförsvar för att slippa er som äger dem. Ni som tycker att era hästar är idioter borde först och främst kolla upp er själva! Hästarna försöker att göra rätt enligt min mening - det handlar oftast om missförstånd! Vad tror ni?

Så har jag börjat tänka på hur jag är.. Jag är nog väldigt försiktig. Om jag tänker visa henne till rätta och råkar nudda henne lite, lite hårdare än jag tänkt mig när hon gjort något "dumt" får jag jättedåligt samvete. Jag kan stå och mysa med min häst i timtal och är jag ensam i stallet är jag gärna där så länge jag kan. Myser, lär tricks, pussar, kommer med nya idéer för att förbättra stallet, min utrustning eller ridning. När min häst mår dåligt kan jag lova att jag mår precis lika dåligt. Utan henne hade jag varit en helt annan människa, och då åt ett mer negativt håll.

Hur gör ni med era hästar? :)

 


It's amazing how you can speak right to my heart



Har aldrig sett Terika vara så glad som hon är jämt nu sedan hon var sjuk, en helt annan häst faktiskt! Och då är det inte bara jag som lagt märke till det. Alla andra som sett henne undrar vad det tagit åt henne.. Spring i hagen, en riktig myshäst som slickar på allt och alla, älskar att bita på sin bruna borste mest av allt och gosa (även om hon inte är så försiktig, som vanligt) - jag blir så glad av att se henne såhär!

Att hon verkligen försöker när jag rider är också något som sätter sig rätt in i hjärtat. Hon försöker, hon har viljan - även om det är riktigt jobbigt emellanåt! Idag hoppade jag för första gången detta år. Bara travhoppade ett hinder som låg på max 70 cm (?) och det gick bra. Jag kunde inte motstå hihi. En riktig piggelin fick jag efter det! Hon verkligen älskar att hoppa, det märks. Igår red jag på fältet.

Känns som att allt bara kan gå åt rätt håll nu. Kan det bli värre än det har varit? Jag tror faktiskt inte det.
Jag har varit nere på botten men siktar mot toppen!


Fula hjälmar..

Tänkte bara visa lite bilder på hjälmar som jag tycker är förbaskat fula! Förlåt om jag förolämpar någon men detta är min blogg och mina åsikter.


blääh!



Kan inte ens komma på vilken som är fulast av de ovan. USH.


hahaha shit..




nej tack..


för stark färg för en hjälm enligt min smak.



det är något med mig och denna hjälm. jag tål den inte!


fy.


...


gillar oftast whitaker men denna? nej tack!

SORRY ;)


Galen häst!

Shitttt vad kul det var att rida igår! Dock har jag sjuk träningsvärk idag - inget jag brukar ha, men har ju inte kunnat rida ordentligt på ett bra tag så det är väl ändå bra antar jag.

Terika var som en bomb! Helt galen, vild och allmänt crazy men det lät jag henne vara. Skulle jag också vara om jag fick galoppera på ett öppet fält och precis hade blivit frisk haha! Hon var till och med gladare än mig och ni vet ju hur glad jag blev över att få rida min häst igen.

Jag övervägde om vad som skulle hända ifall det värsta hade hänt när hon var sjuk. Hade inte veterinären kommit kunde hon ha dött. Jag tror på fullaste allvar att jag skulle sluta rida då. Jag är så fäst vid min pingla! Precis som med Swallow, jag tänkte ju sluta rida när vi sålde henne men jag blev ivägtvingad på en resa som jag inte ångrar idag. För på resan hittade jag min älsklingstjej.

Allt har en mening.


nae

Hela min hästmapp i datorn har FÖRSVUNNIT?!!?! BIG NO NO NO NO NOOOOOOOO

shit.

Without you by my side, there's no me



Nu har Terika ätit bra på senaste tiden och har varit jättepigg och glad så ska sitta på henne idag :) Älskar min pärla. Skulle det gå skit idag (även om jag inte ska rida hårt) så skulle jag sitta med ett leende på läpparna iallafall. Hoppas inte att det händer något nytt nu bara. Vill inte ha en häst med tandvärk, hälta eller kolik någon gång igen! Detta kommer att ta ett tag att jobba upp däremot.. Men ska försöka se positivt!



skulle publ. på förmiddagen men råkade hamna i utkast.


Terika my love


ge mig sommar, en helt frisk häst och en resa någonstans långt, långt bort.

Hoppas och tror att Terika är på bättringsvägen.. Igår var det en pigg häst som var ute i blåsten och sprang runt med Amiral. Hon åt också bra på kvällen.. Hoppas att det går åt rätt håll nu.


GBG horseshow

Ska göra ett relativt normalt inlägg..

Längtar till GBG Horseshow.. Har med mig 3000 kr och måste köpa ett par ridstövlar. Funderar på Bocaj-ridstövlarna - för att de håller ett så pass lågt pris och är i ett skönt material - men ska kolla när jag är där, om det är några andra jag vill ha. Vid första ögonkastet tänkte jag "ush, fy - så jäkla fula" men nu tycker jag att de blir snyggare ju mer man ser på dem..


Vad tycker ni?




Ont i magen

Efter en natt i ett konstigt tillstånd mellan vaken och sömn sitter jag här igen.

Blir nog ingen mat för mig, jag har så ont i magen att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Skickade ett mail till min lärare om att vara ledig idag. Terika hade inte ätit upp sin kraft men efter ett tag börjat pilla lite i höt och eftersom att veterinären sa att det kunde bli värre igen ska jag hålla ett stenhårt öga på henne. De ringer även om blodprovsresultatet idag, kan bli spännande.

Tänkte gå de 5 kilometerna till stallet idag men dessvärre har det börjat att snöa.. Får se hur jag tar mig ut. I värsta fall går jag iallafall.

Mobilen har ljud på ifall de skulle ringa.

Nervös.


vill ha min gamla stjärna tillbaka


Sjukling

Fick ett sms idag av mellis att min häst inte ville röra sitt hö. Så sa christina också att hon inte åt upp morgonens kraft och bara pillade lite i höt.. Inte likt min häst!

Åkte ut till stallet och kollade till henne. I början var hon bara lite hängig och åt inte något. Så ställde jag in henne i boxen, det konstiga var att det lät väldigt mycket om tarmarna och hon hade inte feber utan var väldigt spänd vid halsen, bakom ganaschen. Men senare började hon sparka mot magen flera gånger, sträckte ut magen och la sig ner och kollade mot den. Och jag har aldrig sett min häst ligga ner. Då jag fick panik och ringde till veterinären direkt. Det konstiga var att det lät väldigt mycket om tarmarna och hon hade inte feber utan var bara väldigt spänd.

Veterinären var ute i 4 timmar. Vi gjorde allt man kan göra. Tog smärtstillande och lugnande till att börja med. Sedan undersökte hon hela hästen och svalget (eftersom hon spände sig väldigt mycket bakom ganaschen, vid halsen), in i stjärten och rotade men hittade inget ovanligt, tog en slang in i näsan och drog in massa(!!) vätska och satte henne på dropp i en halvtimme. Nu är jag så trött att jag vet inte var jag ska ta vägen..

Hon trodde att det var gaskolik men är inte helt hundra, svaren på blodprovet kommer imorgon, för att kolla om det är något annat. Hon åt iallafall när hon fått i sig alla hemliga meduuuciner och hon åt tack gode gud(!!) upp sitt hö & kraft sedan.

Kommer inte bli mycket till sömn inatt. Jag kommer inte att kunna. Helvete. Jag borde fått låna lite av Terikas lugnande... Har lust att sova där. Med henne.

It's amazing how you can speak right to my heart
without saying a word, you can light up the dark


<3



Tur att jag har dig älskling, annars hade jag gått under för länge sen

Igångsättning

Terika är inte halt längre! Skon är åt rätt håll och vi har skrittat ut nu två dagar i rad. Blev ju ca. 10 dagars vila efter att hon blev halt.

Ska börja sätta igång nu. Travade pytte idag och hon kändes fräsch så nu ska vi bara fortsätta. Ska sätta upp ett litet träningschema eftersom hon gått i fel form när hon hade sina hakar i munnen och vi måste bygga upp främst ryggmuskler. 

Sedan är mina planer att det blir longering 1-2 dagar i veckan och resten lika delar ridhus och uteritt - måste komma igång för säsongen nu. Känns som att det bara har förstört allt men..



Förlåt men.. FÖRLÅT

Har hört att jag uppdaterar dåligt men det är något jag är medveten om. Min häst är halt (nästan inget alls längre dock) men ändå. Vad ska jag skriva?

Om min hästs problem? Om hur jag mår när hon har ont?

Nej, jag tror ni förstår.


RSS 2.0