Dagens bajs



En sak med Brunnby som är tråkigt är att tre stycken ska flytta på imorgon. När man lärt känna ett gäng roliga personer så försvinner de direkt! fyy! Däremot finns det ju fortfarande härliga personer i stallet men blir ju aldrig samma sak som när Sarah, Lina och Johanna var där.. så ni får dagens bajs! ;)

..och vem ska jag skrämma nu?


30 dagarslista

Börjar på en 30-dagarslista. Blir en del tidsinställda inlägg då jag ska till Liseberg lördag-söndag!


Loved you once, love you still, always have, always will

1. En bild på favorithästen
2. När & varför jag började rida
3. Det här behöver jag träna mer på
4. Det här är jag bra på
5. Favoritbilder jag tagit
6. Alla hästar i stallet
7. En sak som aldrig får hända!
8. Min största rädsla inom ridsporten
9. Någon du skulle vela byta liv med för en dag, och varför?
10. 10 saker du inte visste om mig
11. En låt som påminner om en häst du älskar
12. Min favoritgren
13. Min högsta dröm
14. Saker du gör vardagligen (i stallet och till vardags)
15. Varför får hästar och ridning mig att må bra?
16. En bild som gör dig lycklig
17. Låtar som jag lyssnar på när jag är arg,ledsen och glad
18. En bild jag aldrig publicerat förut
19. Bild på min bästa vän och varför han/hon är det
20. Något jag vill göra
21. Någon jag vill träffa
22. Någon jag vill träffa igen
23. Hoppning eller dressyr?
24. Mitt motto
25. Någon jag träffar vardagligen
26. Hur mina vänner beskriver mig
27. Såhär vill jag att mitt liv ser ut om ca 20 år
28. Någon som älskar dig
29. Någon jag skulle riskera livet för
30. Mitt mål med ridning

Hästhemsidor - gammaldags?


från i somras<3

Jag har flera gånger känt frustration för att hästvärlden är dåliga på att göra hemsidor ordentligt - och om de har en, så uppdaterar de aldrig. Visst, finns många bloggare som jag, men nu pratar jag hemsidor för företag och annonser.

Kolla bara på Bukefalos och Hastnet. Båda har mest skogsgrön färg och grått/beigt. Det ser ju så tråkigt ut? Bukefalos speciellt har stått still i hur många år som helst, det har Hastnet med men håller ändå måttet lite mer. Däremot är det segt att söka osv, kollar man på fodervärdar, jobb och liknande kan man bara se hela Sverige och inte speciellt i Östergötland.

Vet dussintals ridklubbar och stall som glömmer skriva att de fått en ny häst eller att en häst gått bort. Och så står det på sidan: "senast inloggad: 2007". Är det inte tråkigt? Jag kan komma på massor exempel och det är ju så tråkigt. Folk förstår inte att en hemsida innebär en massa marknadsföring, information samt att det är ett sätt att locka folk! Nae, hästfolk har faktiskt stannat lite i stenåldern när det gäller hemsidor.

Håller ni med, eller vill ni dränka mig i en toalett för att jag skrev så? ;)


Den lille katten


Bilden är tagen för ganska jättemånga år sedan när jag hade min digitalkamera med 3.2 megapixel och extremt dåligt fokus

BLÄÄ. Min katt har dragit på sig mask i magen av att jaga råttor hela sommaren. Avmaskningsmedlet är i bilen. Bilen är på bilskolan och har uppdrag där. Jag är hemma med katten. Det hänger vitagula maskar ur stjärten. Kissen fattar inte varför jag inte vill gosa med henne men nu har hon accepterat att jag inte vill ha henne i sängen eller gosa med henne alls. Tänker bara hålla fast henne med en masksäker filt och proppa i tabletterna som ingenting och sen fly min kos. Jag har maskfobi och jag inbillar mig att jag också har råttmask i stjärten fast jag vet att jag inte har det. Och jag kollar på golvet att jag inte trampar på en mask. Och jag fräser åt kissen så fort hon kommer inom en radie på 5 meter. Det känns orättvist mot henne men jag vill inte ha stjärtmask eller mask på fingrarna. Jag klarar mig faktiskt utan.


Hööks-träns

Har kommit på att jag borde köpa ett träns till. Jag har ett träns just nu som jag använder. Det är rosa. Mitt svarta är delvis spårlöst försvunnet. Jag ska pilla ihop lite och så får jag se hur många träns jag behöver (=vill ha).

Har ett rakt bett, ett tredelat, ett pelham och ett hackamore. Men vill ju liksom helst ha ett till varje.. haha. Däremot är jag inte sådan som bara köper onödig skit sådär, men någon gång måste man unna sig när man ändå har pengar.. Så jag vill köpa ett träns. Det är min slutsats. Ett vanligt svart träns. Som man kan ha röda ridbyxor till utan att det skär sig.

Av tidigare erfaranhet vet jag att träns, deltor och annat läder från hööks brukar gå sönder trots att man smörjer dem. De svarta tränsen är bara svarta i ett övre lager och sen när man ska spänna fast dem blir de gråa direkt och ser typ "smuliga" ut. Det finns något träns jag hade för länge sen som dock har klarat sig utan att smula. MEN, det jag vill komma till är att jag ska kika modeller på Hööks iallafall. Gnugga lite på dem, det räcker. Då ser man nog. Jag kan inte rå för att jag inte är rikast i världen och att jag inte har miljoner på banken.

Hööks=hästvärldens H&M, och det duger. Man vet att saker kan gå sönder men då spelar det inte så stor roll eftersom man fick det så billigt :)

Träns jag vill ha lite:


Hunter Aachenträns Claridge House® - 479 kr
Varit inne på ett sånt länge. Gillar inte bara nosgrimman utan även käkremmen och knäppena till bettet. Trots att det är "fakekopia" av Dyon är det inget som stör mig. Gillar även att det ingår lädertyglar.


Poseidon Pullarträns Claridge House® - 429 kr
Vill ha detta för att det är mönstrat ungefär som min GG-martingal, vore ruskigt snyggt på tävling eftersom min martingal också har ludd. Dessutom älskar jag pullarträns och har aldrig testat det på Terika så skulle vilja prova!


Pullarträns Claridge House® - 449 kr
Vill ha detta träns för att jag älskar både pullarträns och blingbling. Däremot skulle jag byta ut pannbandet, tycker det ser ut att sitta konstigt på nästan alla bilder. Till detta träns skulle hon få ett rätt brett pannband :)

Annars gillar jag träns med "lackade"/"blanka" nosgrimmor. Och breda nosgrimmor. Inte smalt och tanigt. Jag gillar stort och brett!

Vad gillar ni för träns? :)


Ny liten uppfinning



Kollaa! Lekte lite med koder och Voilá - Jag har en egen liten, liten bloggsymbol innan min webbadress. För er som inte riktigt har synen eller hjärnan med er är det ett L och sen ett hjärta och sen ett T. Med andra ord:

L <3 T som ni nog förstår betydelsen av :)

Syns endast i Mozilla Firefox, men ändå. Det är ju iallafall en klart bättre webbläsare än explorer :)


Ny outfit


Tänkte bara säga vad jag inhandlade till Terika i förra veckan! Hade en del pengar över så jag köpte en ny outfit till Terry (Och nej, kommer inte bara ha den som reseoutfit haha. Bara benskydden).

Tänkte köpa ett fleecetäcke och var säker på att det var det jag höll i, men när jag kom ut upptäckte jag att det var ett ulltäcke! Har velat ha ett täcke i ull väldigt länge så jag ångrar inte att jag råkade ta fel hehe! Och det var riktigt billigt också så.. Varför inte? Men så märker man ju såklart några dagar senare att de har 15% på alla täcken. Sådant är alltid roligt.

Och transportskydden, de förstår ni nog anledningen till - så hon inte skadar sig. Hon är rätt bra på att inte stå still i transporten. Och grimman för matchningen haha! Vet att grimman är mörkare röd än skydden och täckets kanter, Men matchar väldans snyggt till strecken som är på täcket som håller nästan samma ton. Och kanterna på täcket matchar med transportskydden de med. Blir en blandning av klarröd, vinröd, svart, vitt och marin.

Terika blir värsta Terminatorn i outfiten, och det vet hon om!


Börja om..

Nu känns det som en nystart med Terika, eller som att vi gått framåt ett steg men backat 15 steg.. Hon har verkligen knappt några muskler kvar trots att hon "bara" vilat en månad, över 2 veckor endast stillastående i box och nu har hon ju fått gå ut i två veckor - dock bara fått skritta vilket inte ger speciellt mycket. Det har gått så fort, hon har liksom försvunnit mer och mer. Nu säger jag inte att hon är döende, hon är faktiskt gladare och arbetsvilligare än vanligt och knappast lidande mer än en irriterande slang i ögat. Det är bara det att... Var tog musklerna vägen? Hon väger 553 kg nu enligt Strömsholms våg. Mitt mål är att hon går upp bra mycket till nästa återbesök.

Men nu blir det longering ofta och har köpt hem mat som hon kan bygga tillbaka allt (och lite till) på. Jag får inte rida ut eller anstränga henne för hårt eftersom hon käkar Finadyne, ett smärtstillande pulver som gör att hon inte känner smärta på samma sätt. Hon kan då gå på en stock eller liknande utan att känna av smärtan, gå som vanligt på benet och förvärra skadan mer så måste vara ytterst försiktig. Så det blir lite enkelt jobb och inte så ansträngande skritt- och travarbeten utan särskild fysisk ansträngning en några veckor framöver!

"Kan man bli kär i sin häst?"
Linn <3 Terika


Min lille lille hest


Var bara tvungen. simpel retusch, 5 min.

Hästlista :)


var bara tvungen att slänga ut en bild på Sofies kattunge Ville!

Häst eller Ponny: Jag säger ponny med undantag för Terika då :) älskar ponniiierr!
Dressyr eller Hoppning:  Hoppning!
Fux, Brun, Black, Svart, Skäck eller Skimmel: Svart såklart.. men mörkfux eller skimmel eller skäck... ;)
Briar eller Flippan: Briar - för att han är så förbannat snygg
Fullblod eller Kallblod:  Fullblod
Varmblod eller Halvblod:  Halvblod
Uteritt eller träningspass: Båda..

Vilken är din favorithästras: Har ingen. KWPN :-D nae, men holsteiner kanske. Och shettis!!
Favoritsyssla i stallet: göra Terika extra fin med benlindor, flätor och borsta ordentligt!
Favoritkändis i hästvärlden: Helena Lundbäck för att hon verkar vara jordnära och samtidigt grym!
Favorithäst i hästvärlden: Terika II. Sen lilla Munsboro Swallow som jag saknar <3
Favorit hästarna/ponnierna i ditt liv just nu: Samma som ovan. Plus lilla Amiral!

Hur många gånger har du ramlat av: Mer än man kan räkna på 20 händer.
Har du ridit ett arabiskt fullblod/engelskt fullblod: Jadå.
Har du någonsin blivit jagad av en häst: Yes, en fjording :)
Har du vart med om en ridolycka: Bryta tummen och samtidigt suttit kvar är nog det värsta :) Annars lite brutna tår och sådär.

Vad har du för färg på dina ridbyxor: De jag använder nu: röda.
Har du ridstövlar eller ridskor: Båda. Fast har jag sadel är det ridstövlarna som gäller.
Vad är din favorithäst för ras: KWPN, 33% fullblod och lite andra historier (kolla allbreedpedigree.com och sök på Terika II om ni vill veta exakt)
Andvänder du chaps: Förr i tiden.
Vad har du för storlek på din ridhjälm: 59 - jag är bighead. Dessutom känns den liten för jag får ont i huvudet.
Hur högt har du hoppat: 130+ cm
Hur många priser har du sammanlagt: Orkar inte räkna :)
Hur bra tycker du att ditt stall är från 1-10: Det där var svårt.
Är hästar ditt liv: Ja det kan man ju säga.
Inne på ditt rum, syns det att du gillar hästar: Kanske om man ser rosetterna och bilden på Swallow och mig.


'cause i love you

Red på Terry för första gången på runt tre veckor igår, tillsammans med Sofie och Amiral.. Vi red längs med kanalen sen ner till Bergsbadet i smyg där vi doppade benen lite.. (eller rättare sagt, jag hoppade av och gick före och Terrorika följde efter och ville längre ut och dra mig bakom) haha.

Märkte ingen skillnad med ögat, hon var lika feg som vanligt :-)

PUSS


Terika på återbesök



Söt ponny åkte till Strömsholm igår där de tog bort stygnen i ögat så nu kan hon öppna det.

Inom ett par veckor ska vi tillbaka. Hon är överlycklig för nu får hon gå i hage igen, även om hon måste gå själv. Jag är överlycklig över att ha henne hemma, blir en helt annan människa - tro mig. Jag är jätteglad att jag har henne att pyssla om. Dessvärre har hon tappat jättemycket muskler av att stå i box i över två veckor. Nu får jag börja skritta henne iallafall. Men ska vänta tills i helgen så hon sprungit bort lite energi.. haha. Tänker inte slänga upp en sadel på henne nu så som hennes rygg ser ut och väntar några dagar när jag ska upp barbacka så jag inte får smaka grus det första jag gör. Finns garanterat värre ryggar men nae, jag ska tömköra och lite så ett tag så att jag kan lägga upp sadeln och veta säkert att den inte trycker.

Hon kommer förresten föralltid ha en rosa grej i ögat, en slemhinna som kommer sitta på hornhinnan. Hon kommer ha sämre sikt framåt på det ögat så det ska bli spännande att se hur det kommer bli i hoppningen. Får ta ut vänstersvängarna mer och hon kommer förmodligen springa med huvudet mer åt höger men den smällen får jag ta.

Vill ni se bild så kommer ni få en, eftersom så som hon ser ut nu kommer hon alltid se ut.

Peace&Love
Linn och Terry


Terika är hemma.

Tänkte bara ge er en snabb update om hur det ligger till med Terika.

Hon är hemma, kom hem i tisdags. Hon får fortfarande medicin 4 gånger per dag så jag är i stallet i princip hela tiden (har tillstånd från skolan att åka dit när jag måste) - just nu får hon 3 mediciner, ett pulver i maten plus två olika ögondroppar genom en kanyl vid manken. Har även en oral inflammatorisk suspension som hon får ibland.

Det ser iallafall bättre ut, hennes öga är igensytt på ena sidan vilket gör att hon bara kan öppna halva, det är svårt att förklara exakt hur det ser ut. Över själva såret har de satt dit en slemhinna som skydd. Kanylen vid manken som jag nämnde tidigare leder en slang längst med hela halsen och sitter fast med fastsydda plåster och flätor. Slangen går in i huden över ögat och leder in till detta.

Ska på återbesök nästa vecka. Then we'll see..

Har målat upp en bild på ungefär hur det såg ut innan hon blev opererad:


Var faktiskt väldigt likt trots denna snabbskiss, kanske inte det gråa kladdet under ögat, det var mer kladd och mer glansigt. (det svarta är också påmålat, ja)


RSS 2.0