Ridsportsgalan!


mitt hår


jag och malin


jag och syrran

Ridsportsgalan var som vanligt upp till förväntningarna! Riktigt kul med andra ord. 3-rätterna smakade underbart och gratisvinet var inte fel det heller.. Mot slutet av själva middagen stod de flesta upp och dansade haha.. Inklusive jag. Det sjöngs och dansades en hel del. Bjöds på 70-80talshits, schlager och lite Michael Jackson bland annat vilket var väldigt lyckat.

Sedan vidare till Atmosfär.. Det behöver vi ju inte gå in närmare på, men massa dans och galenskaper med roliga människor!

Puss på det


The big day!

Idag är en av årets höjdpunkter som jag sett fram emot i ett år minus en dag.

Ridsportsgalan. En gång om året. Så roligt som man kan få det. Trevliga människor, god mat, bra underhållning och givetvis nattklubben Atmosfär på det - oslagbart.

LÄNGTAR.

Nu: Måla naglarna
Snart: Torka & platta håret
Kl 13: Håruppsättning
Kl 16: Fixa oss
Kl 18: at ridsportsgalan

:D

Halt häst

Kul jul.

Vilken tur vi ska ha hela tiden.

Plutte Terrorika

Woopsi!

Har inte uppdaterat på 4 dagar.. ojdå!

Men har ridit nu efter tandläkaren och det känns sjukt mycket bättre måste jag säga! Dock blev Terika svettig av "ingenting" - dvs av att hon kunde böja på nacken igen, men klart att det är jobbigt när hon inte kunnat gå i rätt form på x antal månader... Konditionen är det annars inget fel på. Nu ska vi börja ta tag i skiten igen - ridhuset imorgon!

Var sjuk idag så Emilie fick rida för att Terran skulle röra på sig - tack em! ;)

Nu ska jag bli frisk.

kraamis


Motivation



sådär söt var Terika igår, fast det är ju inte hon på bilden.

Har hittat motivationen igen, fast jag inte ridit ordentligt på ett tag. Det landade nu, att det verkligen var munnen det var fel på och inget annat.. Jag kan nog rida trots allt. Och nu kommer det att gå bättre än någonsin!

Självförtroendet är påväg uppåt igen, bara på grund av några jävla tänder låg det på botten. Jag var dålig, sämre, sämst och kunde verkligen inte rida. Nu är jag happy igen. Stackars, stackars Terika men äntligen är problemet löst!! Det känns så skönt.

Nu kan det inte gå sämre. Nu ska vi muskla, lära oss att hoppa högre och vinna över alla! ;)


Tandis!

Var hos tandläkaren idag. Var riktigt skönt att veta att det satt i munnen, som jag nästan visste helt säkert.. Nu är aj aj-hakarna borta och vi kan rida som vanligt <3 Känns förjäkla skönt.. Hakarna i munnen gjorde det nästan fysiskt omöjligt för henne att gå på tygeln - kan förklara en del. Om 6 månader ska vi på återbesök igen. Nu hoppas jag på förbättring och en grymt bra tävlingssäsong!

Min häst är dock inte som alla andra hästar. Efter första dosen lugnande (en rätt stor dos dessutom) verkade hon knappt ens bli trött.. Så det fick bli två doser till och ändå ville hon inte stå still haha. Söt häst. Hon rörde som bara den på tungan och huvudet men när hon skulle gå blev det värre haha!


lugn och snäll <3

Man får passa på.. Min häst tycker inte om att bli tagen på huvudet (eller över mulen rättare sagt) men nu var hon så lugn och snäll (och full, haha!)


Svar på frågestund


orkar inte rotera men bilbo på bilden.. nyklippt!

Jag vill veta ditt favorit märke på schbrak samt favorit märke på "utrustning" dvs - sadlar(dum fråga) och träns, bröstor m.m benskydd... Sen vill jag även veta: favorit märke på ridbyxor,hjälmar och stövlar!

Mitt svar:
Schabrak:
har många favoriter men topp 3 är: Anna Scarpati, Glen Gordon & Whitaker.

Utrustning:
CROWN PATRIOT - har aldrig suttit i en sån skön sadel. Var kärlek så fort jag satte mig i den haha! Sitter också mycket snyggare i denna än i andra sadlar, jag har jättelånga överben så det är inte många som passar mig.

Träns:
Bryr mig inte så mycket om träns, mer om pannband haha! Hittar jag ett snyggt träns köper jag det, oavsett märke, om det inte kostar en förmögenhet.. Pullar är snyggast! Glen Gordon är bra. Vissa Hööksträns SUGER i kvalitét.

Bröstor: Inte så insatt i bröstor, snor ju bara av dig! Men den jag har på tävling är riktigt snygg. Det är väl Glen Gordon iallafall tror jag(?)

Benskydd: Tycker Veredus Carbon Gel är skitsnygga, mycket snyggare än Veredus Olympic - dessa skulle jag lägga pengar på om jag hade dem. Annars funkar Eskadron och Pro-Lamicell utmärkt. (Gillar inte Hampa av någon anledning(?)

Ridbyxor: Skulle du frågat mig för ett år sen hade det varit ett klockrent Pikeur. Nu måste jag säga att Whitaker tagit över. Halva priset av Pikeur, supersnygga och sköna trots att de inte är helskodda. Wonderful. Ge mig de röda! Och de svarta..

Hjälm: GPA Speedair måste jag säga. Vill man vara mer stilren har man en Whitakerhjälm. Så vill jag ha Lamicell Masterhjälm som skithjälm.

Stövlar: Jag vill ha Tretorn sen massa år tillbaka. För jag är så jäkla bekväm av mig - vadå smörja STÖVLAR? ;) Så tycker jag faktiskt att de är snygga. Fortfarande.

Frågor av http://jmellstrom.wordpress.com



Vilken blir din första tävling i år? :)

Mitt svar:
Tror att det blir den 12 Mars i LFK! Ska hoppa iallafall en meter, men tycker det är tråkigt med Clear Round.. Känns det bra efter det så kanske jag debuterar 110 på söndagen också! Vi får se.. Tävlar ju för LFK så får det rätt så mycket billigare - vad har jag att förlora liksom? ;)

Frågan är från http://johannagreiff.blogg.se/

Frågestund

Har redan en frågestund i min andra blogg, så tänkte att jag kunde ha en här också..



Fråga om vad som helst - min häst, våra mål, favoritoutfit, mitt favoritmärke när det gäller hästgrejer, önska mer grejer till bloggen - ex. övningar, utlottningar eller vad som helst!

Ni vet ju att jag gillar att fylla i listor, och på dem är det ju frågor..(?) ;)

Kom igen!

Ibracadabra

Lite dålig uppdatering, jag vet, men självförtroendet och ridlusten är inte på topp just nu..



Allt jag väntar på är att få åka till tandläkaren på onsdag med min Terika så att de kan fixa hennes mun så att jag slipper ha dåligt samvete och rida med aj aj-mun. Ska rida på hackamore nu för känner att ingenting står rätt till. Inte för henne eller mig. Trodde att det var fel på bettet, men inte det. Hon försöker, men kan inte. Det står emot. På ryggen sitter jag och bryter halft ihop varje gång, ingenting blir som jag vill. Vet att det inte är lång tid kvar men det känns som en evighet, att jobba upp mitt självförtroende kommer ta ett tag. Känner jag min häst rätt kommer hon göra allting för mig när hon kan det och det känns skönt att veta det iallafall. Hon är världens snällaste!

Skulle hellre rykta och mysa i timmar än att rida just nu.  


Mardröm!


min första riktiga tävling med Swallow. Inte för att det har med inlägget att göra, men en opublicerad bild. Hahaha, jag visste inte vad jag skulle göra så jag bara drog mer och mer HAHA - kunde slutat illa!! 

Drömde en mardröm inatt.. Inte en normal sådan heller. Jag drömde för det första att jag blev jagad av tre vampyrer i Seattle och senare togs som gisslan (ja, jag läser Twilight för tillfället) - men på något sätt lyckades jag fly och rymde till ÅNESTAD (?).

Drömmen bytte skepnad och helt plötsligt stod jag i vårat gamla kök på Gryningsgatan 4 (där jag bodde för 5-6 år sedan) och argumenterade med pappa. Han sa att jag var tvungen att börja rida på Ånestad. Vilken jävla pest! ;) Jag bröt ihop och blev både arg och ledsen över att jag inte fick rida privat när jag ändå hade egen häst.

Jag gick till första lektionen ändå, pappa ville inte ge sig och då tänkte jag att "jag kan väl testa då..". Där sitter ett gäng OKUNNIGA JÄVLA SMÅBARN och jag kände frustrationen växa i kroppen. (Det var en tjock ridlärare också, jag tror jag hade henne för många, många år sedan när jag faktiskt red där.)  Jag tänkte "är jag verkligen så dålig?". Så kommer Frida. Hon har suttit på en häst 3-4 gånger i sitt liv, lägger till ett stort leende och säger "jag ska börja rida! I din grupp också!"

Där gick min gräns. Jag flydde från platsen och som tur var hittade vampyrerna mig igen.. HAHA


Ridsportsgalan



Wihiii det ska bli så himla kul på ridsportsgalan i år igen! Ännu bättre när jag har en kompis med.. Så denna gång ska Malin följa med. Det blir alltså hon, jag, Mellis, Hampus och Ingela. Trevligt värre!

Det är helt klart en av årets höjdpunkter. Bara trevligt och riktigt, riktigt roligt. Förra året var maten sååå god, underhållningen ännu bättre(Bonnkapälle och några sångare/teaterapor haha) och efterfesten var också rolig och det var lite Harrysmusik typ. Dock tyckte jag att de stängde för tidigt!

Vet inte vad Ingelas (mina föräldrars företag) sponsrar för något i år men det blir säkert kul. Förra året var det Årets Ponnyryttare, Fälttävlan vilket kanske inte är världens roligaste.. haha. 

 


Hjeeelp meeeej me en hjeeelm

Kände mig mest tvungen att skriva ett inlägg haha



Vill ha denna hjälm. Som hemmahjälm, lite skithjälm sådär. Min skithjälm jag har nu känns inte ens okej att ha som skithjälm längre. Har en Höökshjälm, såndär klassisk (nej förfan, inte jofa), men sån tur var hittade jag en bild. Men en sånhär:



FUL! Gammal. Sliten. För liten. Oskön. Opraktisk. Och Lamicellhjälmen kostar ju ändå 999 kr och det är på Sharpman - och de är ju kända för att vara dyrast i världen TYP. Så finns nog billigare till och med. DÄNI

Tyvärr får jag inte så mycket inkomst på mitt studiebidrag.. Så jag ska försöka/måste hitta sommarjobb i sommar - sedan ska det shoppas! ;)


Stallboken

Var på Sharpman tidigare idag med Sofie och Mellis. Vi var där ett bra tag, åt lite kakor som vanligt och kollade runt. Jag köpte till slut 1kg hästgodis med smak av kokos - en smak jag aldrig tidigare sett på hästrelaterade produkter men som fick klart godkänt av Terika och de andra hästarna.

Så köpte jag stallboken också. Hade den år 2009 också men använde inte den så flitigt då - men denna ska användas ordentligt. Har redan fyllt i en del och ska även fylla i mål osv, har skrivit styrkor och svagheter och ska även föra dagbok om varje ridpass och förhoppningsvis se förändringar i slutet av året.. För min skull. Det är ju jättekul att ha sedan också!

Var även tvungen att lägga in en bild på Kim när hon var på framsidan av stallboken. Då såg jag upp till henne som många andra - och senast igår satt jag bredvid henne och spelade Monopol, nu är hon "bara" min brors flickvän. Shit vad allt kan förändras!



Lite ridsport i tv



Tycker det är riktigt kul att Helena Lundbäck är med i Let's Dance. Frågan är hur långt hon kommer att komma, ingen som inte är hästintresserad lär väl känna till henne antar jag, och då kanske hon inte kommer så långt om man jämför med stora profiler i Sverige som medverkar i programmet och samlar röster på grund av att de är just det - kända för svenska folket.

Jag var tvungen att kolla på programmet igår och blev faktiskt glad över att hon inte låg bland de två sämsta. Bra skit. Tycker att svenska folket kan rösta lite mer för själva dansen och inte för att någon stel gubbe dansar och att man tycker synd om personen. Till exempel. Och hoppas att Helena kommer långt. Hon är inte stor för många, men för mig och många andra ryttare är hon något av en förebild.


Hästtest!

Kände att det var dax för ett litet gulligt hästtest. Jag har inget att göra nu, väntar på skjuts till stallet såå.. Nu kör jag.

Första hästen du red? Zorro!

Första hästen du hoppa med? Ingen aning. Någon ridskolehäst på Ånestad.

Första älsklingshästen? Pepsi tror jag, beror på hur man definerar "älsklingshäst" 

Första uteritten? Vet inte...

Första tävlingen? Med Blue Diamond i Rappestad 2007.

Första ridlägret?
Öknehult 2004!

Första sköthästen? Melina tror jag.

Första egna ponnyn? Swallow <3

Första egna stora hästen?
Terrorika den Magnifika! <3

Första hästen du reda barbacka på? Malajka tror jag. En äckligt ond manke haha!

Första hingsten du red? Quito

Första stoet du red? Öhh...

Första valacken du red? Zorro

Värsta hästen du ridit? För mig var värsta Neffertusan, men så var jag 10 (?) år och kunde inte rida heller. Det gick FORT hahaha.

Värsta ridläraren/tränaren du haft? Hm

Värsta ritten? När jag fick smaka på sanden sist, för då fick jag ont.

Värsta avtrillning/avkastningen? HAHAHA jag säger roligaste istället: när jag ramlade av Swallow på Sveland Cup i Tollstad och jag stod på ena sidan hindret med tränset i handen medan hon stod på andra.

Största hästen du suttit på? Ingen aning..

Minsta hästen du suttit på?  Typ Tjorven eller Skrållan kanske. Ingen aning.

Äldsta hästen du ridit? HÖÖMM

Yngsta hästen du ridit? Vet inte. Någon 4-åring, finns en del att välja mellan :)

Din favorit B ponny? Toppen!

Din favorit C ponny?
Swallow!

Din favorit D ponny? King

Din favorithäst?
Terika!

Din favoritsadel? Min Crown Patriot <3

Ditt favoritträns? Terikas m. engelsk nosgrimma

Ditt favorittäcke? Swallows rosa täcke!

Din favoritgrimma? Terikas Lisebergsgrimma (grön med rosa ludd)

Ditt favoritschabrak? Mitt gråa Anna Scarpati med rosa kanter!

Pullar eller engelsk? Pullar!

Benskydd eller benlindor? Benskydd. Inte lika jobbigt, hahah

Skor eller barfota? Skor. Med broddar. Eller guldskor. Och snösulor.

Lång eller kort man? Kort(!!!!!!)

Ljus eller mörk fux? mörk

Ljus eller mörk brun?
mörk

Svart eller vit? - Svart

Bred eller smal bläs?
Mer bred än smal

Stjärn eller bläs?
Bläs

Med eller utan strumpor? MED

Syntet eller läder sadel? Läder!

Hopp eller dressyr sadel? Hopp

Hoppning eller dressyr? Hoppning!

DÄNI.

Nu utmanar jag alla att göra samma sak, annars kommer nåt hemskt hända. Måste ju ha nåt att hota med, liksom. Då kanske någon gör det.


Nya hinkar...



Terika fick nya hinkar. De gamla hederliga blåa blev det inget bra av. Den första blev krossad i kanten och själva handtaget blev brutalt mördat av min galna häst efter en natt i samma box som henne. Hur den kom dit är ett olösligt mysterium - utan svar, helt enkelt. Den andra hinken kände sig ensam och flydde iväg till vattenrummet (för hallåå, man kan ju inte ha hinkar i olika färger - asso shiiit...) ;)

Det jag tänkte komma till..

Vad tyckte ni om mina rosa hinkar?


Ny funktion!

Vilken är din favoritgren inom ridning?




Free survey

Skulle testa att ha en "poll" på bloggen - för skojs skull. Tog en så simpel fråga som denna och även med väldigt simpla svar - mest för att kolla så att det fungerade. Rösta så får jag se vad ni tycker om!

Charlies Häst & Hund!

Är med i Charlies tävling om att börja blogga för dem!
Tävlingen hittar ni här!


Dagen

Lille ponnyn kom till stallet idag och var supersöt!

Så red jag. Var hungrig, vilket leder till att jag blev lättirriterad för inget och när Terika var en springmaskin blev jag bara trött på det och arg på mig själv för att jag blev så lättirriterad. Ilskan fick jag ur mig genom att slå mig själv i huvudet upprepade gånger så att jag fick ont och tog en härlig galopp i allén istället för att rida i ridhuset. Hahaha. Jag tycker såhär: är man arg/känner sig irriterad så ska man inte rida, för då går det ännu sämre. Så jag stod still ett tag. Innan jag började rida igen och slog mig själv i huvudet.

:D


Nytillskott i stallet!

Min barndomsvän Sofie ska få en häst imorgon! Eller två veckor på prov och sedan ev. köp - så nu blir det nytillskott i stallet.

Vet att jag har varit rätt oklar med hästar som kommit och gått i vårat stall här i bloggen. Nu har vi har redan dessa hästar för er som inte hängt med och mina nya läsare:

Terika II, min stjärna.

















Mexico, min systers häst.
Min systers blogg finner du här
Hon skriver lite om hur det går med honom där.





















Munsboro Giles, Amandas ponny.
Hennes blogg hittar du här















Sina, Emilies ponny.
20 år, och hon ska ha föl nu i maj!
Kan inte vänta på det...














Och imorgon kommer alltså nytillskottet. En d-ponny är det och den ser ut såhär:




Det blir superbra!!




Dag 4 - Hur började mitt hästintresse

Glömde skriva igår så gör det nu..

Mitt hästintresse började genom min syster som hade en sköthäst vid namn Zorro. Den skulle jag upp på. Med Jofahjälmen på och en skrikigt grön, glänsande jacka satt jag där, 5 år gammal, och förstod nog inte vad jag gav mig in på. Min syster höll en lektion för mig där jag skulle lära mig att galoppera efter några minuter och jag lyckades väl sisådär och syrran, 8 år, var väl också inte heller världens bästa ridlärare. "Rygga Zorro, rygga!" och lite smack på det - det kunde hon iallafall. Vi har allting på film. Det är underbart!


rädd för hästnyheter..

Blir rädd när jag kollar på hästnyheter.se (MED Ä) - för där få man reda på så sjukt konstiga grejer.

En 17-åring står åtalad för ponnysläpning (jaa, vad fan är det?) - att personen i fråga släpat en shetlandsponny efter en bil på juldagen. Vad är det för skit? Vem kommer på något sånt? Undra vilka störningar den personen har... Det är sjukt. Endast och bara sjukt! Jag kanske föreställer mig annorlunda än sanningen men jag tänker mig att hästen ligger ner och släpas på marken efter bilen. Vad tror ni?

Sen finns det ju bra nyheter också. Men de är ju oftast inte lika intressanta... haha.




Duktig pownie!

'
ge mig sommar

Min hest har blivit väldigt snel och söt!

Har mest lullat hela tiden som det varit snö, men det har tydligen varit bra för mig.. För när vi kommer in i ett ridhus numera känns det bättre än det någonsin gjort innan. Kan säga att det raka bettet gjort en stor del också - hon störs inte av det, som hon gjorde med det tredelade.

Hon går inte perfekt hela tiden, men känns ändå som att jag hittat de flesta knapparna till hur just hon ska ridas, hon har börjat tugga på bettet och det är en väldigt skön känsla bara det. Vänsterställd är jobbigt men det ska vi jobba på. Blir minst 2 gånger i ridhus i veckan nu under vintern. Ska försöka hålla det.

PÖSS


Dag 3 - Min största rädsla

Min största rädsla inom hästar är att flyga av min häst när jag hoppar, det har jag gjort två gånger och båda dessa har inte varit särskilt sköna. Det har varit grus i munnen och ont i kroppen i flera dagar. Det vill jag inte göra igen. Haha.

Sen är jag lite småfeg när det blir högre. Terrorika hoppar så mycket med ryggen att jag automatiskt slungas ur sadeln - men det kommer väl det också! hahaha. Så det hör lite ihop.

do you remember? hhahaha :D

Puusspuuss


Dag 2 – Min första häst

Min första häst var Munsboro Swallow.


Vår första vinst!


Lös på tomten, världens snällaste <3


LC: 4:a  LB-debut: 2:a


CR i Tollstad


I valla <3

Min första häst, Swalan, köpte vi den 16 Juli 2008 men jag hade ridigt och tävlat henne ett tag innan. Hon var en superbra förstahäst - jag lärde mig allt på henne, från att inte kunna något i princip till att göra omöjliga svängar och få placeringar på nästan varenda tävling, eller på alla felfria rundor utom en - min LC-debut. 
 
En superponny med världens största hjärta, jag gjorde allt med henne och litade på henne till hundra procent i alla situationer. Stegra fick hon göra på prisutdelningar, ville hon galoppera fort fort fick hon det, jag visste ändå att hon alltid skulle stanna. En väldigt pigg ponny (förutom på dressyrpassen) som älskade att bo i en stor hage med snälla hästkompisar och som behöver massa kärlek. Hon är en väldigt personlig häst som visar vad hon vill!

Saknar min pärla
Synd att man växer..

Men å andra sidan, hade ju aldrig Terika varit min om inte Swallow sålts.

Puss på henne

RSS 2.0