rakt bett

Testade att rida på rakt bett idag. Var inte alls lika mycket plock med bettet som det brukar vara redan när vi står i gången och hon var rätt fin, det enda som störde henne var jag som red som en padda allvarligt. Har iallafall inte ridigt på bett på superlänge, så jag är rätt nöjd med henne :)

Jag älskar min häst!


snöhästen <3

Jag har en ponny i en stor kropp, det måste jag verkligen säga. Jag kan göra allt med henne - för hon är så himla snäll. Tur det haha! Hästen väljer sin ryttare ;)

Idag:
* Var det första gången jag red som det var snö ute
* var det supermånga dagar sedan jag red sist
* TESTADE VI ATT TOLKA!!!

Hon var riktigt snäll, verkligen över förväntningarna. SÅ HIMLA SNÄLL. Jag har verkligen världens bästa häst, och hon var inte ens spänd. När vi tolkade gick hon på tygeln och arbetade som bara den, hade öronen spetsade och tyckte nästan det var roligare än oss - hon verkade bli peppad när vi tjoade och var galna! Vi tolkade ett bra tag också. Jag red mest men tyckte det var minst lika kul som att sitta i pulkan. Har bara suttit i pulkan tidigare men nu fick jag också styra ;) Detta kommer det bli mycket av i vinter!

Den enda som kan få mitt humör från noll till toppen är TERIKA. älskar henne. Har varit lite opepp på stallet nu i och med kylan, hon har inte haft snösulor och det har varit kramsnö vilket känns livsfarligt..

Får snösulor och skor med 4 broddhål nästa vecka. SKÖÖÖNT!!!


b-ponny till salu!

SÅLD

Vill inte att någon ska missa den fina B-ponnyn Toppen som är till salu. Han står i vårat stall och är världens sötaste, gulligaste och helt klart smartaste häst! Så här står det i annonsen:

Fantastisk B-ponny läromästare

Imp:  irland född 1993 valack mörkbrun med bläs 127.5 CM

Nu säljer vi ’’’toppen’’ pga ryttarbrist och han är alldeles för bra för att gå här och luffsa. Han har tävlat upp till ms i yngre dagar. Lb dressyr med plceringar. Min 16 åriga flicka lärde sig att hoppa och fick MÅNGA rosetter upp till lätt b.  Han lär verkligen barnen att rida, älskar att stå i centrum och att hoppa. Snäll att lasta ,klippa tvätta m.m. Mycket pigg och fräsch för sin ålder och har mycket kvar att ge!! Hemmet är mycket viktigare än priset! Bilder och filmer finns vid intresse! Maila eller ring! Tveka inte en sekund! Mvh christina 0768942415      [email protected] eller    [email protected]

LB dressyr / MSV hopp

missa inte den här chansen! Han är en riktigt pigg ponny som älskar att hoppa och dessutom går jättefint i dressyren. Jag hoppas verkligen att en liten tjej/kille får chansen att ha denna underbara ponny att lära sig rida på :)!

Sprid gärna vidare detta!!

Dålig uppdatering

Orkar inte skriva hästblogg just nu, men jag lever. Får se hur mycket jag skriver här framöver, då det är så kallt och ushigt och det blir tråkiga inlägg då jag inte känner att jag är så sugen på denna blogg just nu. Det är lika halt som vanligt och tänkte verkligen rida idag men det var för kallt och igår blev det skritt/trav. I förrgår red Emilie då jag var på Harry Potter. Vill verkligen kunna rida nu i helgen..


Travintervall


söt ponniiiiii <3

Ska bli bättre på att ta nya bilder kom jag på, på tal om inget liksom.

Jag red med Mellis idag på en grusväg vi har nästan vid stallet. Fram och tillbaka i trav massa. Terika var jättefin emellanåt men hon blir så sjukt stressad när Mexico är med för han är så snabb! haha. Hon skötte sig fint iallafall och summan av kardemumman är att jag är nöjd ;)


Grästygel


bild från hööks hemsida

Satt och kollade på lite hästgrejer. Så kommer denna "grästygel" upp. Har aldrig sett en sådan och tycker att den verkar sjukt skum haha. Beskrivningen är följande: "Äntligen den smarta tygeln som hindrar glupska hästar att dra ner huvudet för att äta."

Är det inte meningen att man ska ha tillräcklig pli på sin häst så att, om den äter, drar upp huvudet när man tar i den vanliga tygeln? En grästygel ska väl inte behövas? Skönt att rida med den där förresten, det tycker väl säkert hästen också. De som använder hjälptygel har man väl också oftast någorlunda koll på sin häst. Om hästen drar ner huvudet för en nybörjare tror jag knappast en hjälptygel hjälper, det blir bara mer komplicerat för den att ha två tyglar att slita i.

Eller vad tycker ni?

Jag kanske tillhör oallmänbildningens förbund men då får jag göra det ;)


;)

Har kvar nästan samma färger men ändrat lite nyanser, separationer, textstilar osv. Header kommer något år. Det finaste jag lyckats med kan vara den som är här under. Ni kommer inte alls störa er av animationen hahaha! Men faktiskt tycker jag att det är lite kul att ha något som står ut. Vem fan vill ha en sådan som jag har här under liksom? :D

NU GÅR HEMSIDAN OCKSÅ ATT ÖPPNA I INTERNET EXPLORER - wohoo!
innebär en drös mer läsare förhoppningsvis.


Är inte nöjd..

Är inte nöjd med min layout, ska nog börja jobba på en ny!
Dessutom går den inte att öppna på skolans datorer, därför ska jag redigera denna gång i Internet Explorer eftersom om man gör det i Mozilla som jag gör ser det konstigt ut i Explorer. jobbigt va? Får se när det förändras, kan ta ett tag men ska nog börja jobba på det nu :)

//teknikern

Miniatyrhästar!

Måste säga att jag fascineras av miniatyrhästar. Alltså, små hästar (max 91 cm) som ser ut som stora hästar. Tycker de är svintuffa! Det känns dock lite fel.. haha. Kolla på bilden med hinken och hästen. Ser bara sjukt ut?!



Vad tycker ni? ;)




Flickorna på klitteholm

Jag följer slaviskt detta program, måste ju se hur det går för tjejerna ;)
Delarna går är i den ordning som den är gjord, från del 1-4.









Vill du se del 5? Kolla på Cirkus Möller på tv4 kl. 21.30 på fredagar!


Jävla bett


BARA jag som blir förvirrad och är totalt värdelös när det kommer till bett?..

Gick inte så bra i ridhuset. Terikas bett är helt fel och ligger kajko. Får lite skuldkänslor, men hur skulle jag kunna veta? Jag har ingen erfarenhet och har därför frågat andra som sagt att det varit bra på henne. Men nej, inte alls. Men det har jag ju känt länge nu, jag har tyckt att hon har varit konstig och så har det  bara blivit värre och värre.  Detta har också gjort att mitt självförtroende sjunkit, att hon inte gått att forma på vanligt bett.. Visste att hon hade något i munnen, men ändå kände jag mig usel. Nu när jag hade bett i idag kunde man knappt ta i henne och jag har ju ändå gått på hack ett tag+vilat några dagar så hon har inte haft bett i munnen på ett tag utan vilat den. Jobbade massa med skänklarna, och försökte jobba henne, hon ville söka sig neråt men kunde inte det, utan liksom ryckte i tygeln. Så fort jag släppte tygeln sökte hon sig nedåt och ryggen höjdes. En förklaring till sadelproblem också kanske..?

Ska skaffa ett rakt bett (har tredelat som också är rätt milt iofs) och verkligen se till så att det sitter bra! Hon trivdes inte och det såg inte bara jag.. Jag vet att jag inte ska klandra mig själv men lite elak känner jag mig. Tandläkarn kommer också snart, tur det. Så vet jag hur det ligger till mer exakt. Hon har ju som sagt aldrig varit hos tandläkaren under de åren som förra ägaren hade henne...


Slask slask

Har skrittat ut barbacka två dagar i rad. Det har ju gått iallafall men det är så slaskigt så mer blir svårt. ush.. Ska iallafall ta transporten med syrran till stora ridhuset och där har inte Terika varit någon gång! Går säkert jättebra.

Skriver mer sen!


Styltor!

Jag tycker att om det ska vara snö kan det lika gärna vara kallt. Kramsnö är ren idioti om man har häst. Vi har inte kunnat rida på två dagar pga. att det är halt och för att vi inte har snösulor, vilket blir problematiskt.. Hoppas att snön smälter fort, vet att det ska bli några plusgrader nu i veckan men man kan ju inte gå och vänta på det heller.. ger det sig inte får man väl helt enkelt brodda och rida på riktigt tillplattade vägar.


Mexicos hov idag



Snö, snö, hemskt mycket snö!

Skulle aldrig lagt upp den där filmen, den lockade tydligen snön till Linköping och inte lite heller! 1-2 decimeter kom det igår, det var hemskt! Men å andra sidan hade jag rätt kul ändå.. Byggde lite snösaker som en stor kopia av Bilbo (Amandas hund som alltid är i stallet, ni vet) så vi hade en jättestor kopia av honom! Dock blev huvudet lite snett så det föll av idag. haha.

Har varit i stallet hela dagen idag, från 11-12 till 18. Frågan är vad jag fått gjort egentligen. Jag red inte. Jag lekte med snön tror jag bara  och åkte pulka. Hade snöbollskrig med Petter. Han vann rätt hårt.

Tog lite bilder.. Kom nu inte och säg att jag inte har världens sötaste häst för det vet jag att jag har!



sötsötsöt ;)


Ingenting om hästar..


Hahaha. förlåt om jag drog in detta i hästbloggen - MEN detta var jag för 4,5 år sen ca. Hahah asgarvar fortfarande åt filmen, hade glömt den..


Inkörda 1-åringar

Bilder från hastnet.se.
Blivande hästar till travet, 1 år och inkörda. De är ju bara föl fortfarande..


Ser rätt tungt ut..


hur fan sitter utrustningen förresten?

VAD är felet? Eller är det bara jag som reagerar?


Min nya drömhäst


När jag blir stor ska jag ha en liten häst som kan bo på min veranda. Den ska vara lika stor som min hund & kunna lite tricks!


Gulligt test


aldrig visad bild - Valla 2008(?) 6:a i LC. snyggponni <3 och min lugg ! haha

Hittade gulligulltester hehe! Har lite tråkigt så..
Men hur ska man komma ihåg med alla olika kategorier? :o


Hur högt har du hoppat?


Vad är de högsta du hoppat med A ponny?- JARU
Vad är det högsta du har hoppat med B ponny?- typ.. 60?
vad är det högsta du har hoppat med C ponny? 110-120
Vad är det högsta du har hoppat med D ponny? 115
Vad är de högsta du hoppat med häst?-  130+
Vad är de högsta du hoppat barbacka?- 70 (terränghinder)
Vad är det högsta du har hoppat utan stigbyglar?- 70 på tävlingsdebuten ;)

kommer ju inte ihåg överhuvudtaget.. men.. ja.

Vilken?

Vilken häst är roligast att hoppa?- Terika eller Swallow..
Vilken häst är lättast att hoppa?-  Swallow!
Vilken häst är svårast att hoppa?-  Mex, vi matchar inte alls :)
Vilken häst är piggast i dressyr?- Mex är alltid pigg !
Viken häst är piggast i hoppning?- Mex ;)
Vilken häst är latast i dressyr?-  King haha..
Vilken häst är latast i hoppning?-  Kingsen haha :d
Vilken är den bästa hästen i hoppning?- Swallow för hon är söt <3
Vilken häst är den bästa i dressyr?- Terika!


Jag har....

En  egen häst : japp
En foderhäst : nej
En medryttarhäst: nae
En sköthäst : nej. eller sköter ju min ;)
Ridit barbacka : ja
Ridit utan stigbyglar : ja
Ramlat av en häst/ponny : ja
Ramlat av en häst/ponny på ett hinder : ja
Ramlat av en häst/ponny mer en 5 gånger : ja
Gått omkull med en häst : nae.. tror inte!
Gått omkull och sedan blivit trampad av en häst: nix
brutit någonting i samband med att du har trillat av en häst/ponny : ramlade inte ens av..
Ridit ut barbacka : ja
Ridit ut utan stigbyglar : ja
Ridit ut ensam : ja
Tävlat hoppning: japp
Tävlat dressyr : haha träningstävling ;)
Hoppat clear round: ja

Vad väljer du?

Hoppning eller dressyr?- hoppning
Rida ut två eller i grupp?- två
Gymkana eller en hopplektion?- hopplektion
A/B ponny eller C/D ponny?- C/D
En häst som är 153 cm eller 165 cm?- 165
En häst som är 160 cm eller 170 cm?-170


hehe! Det var ju jättejobbigt test. Jättetråkigt. Jag ska uppfinna ett eget!


Stallet med malin

Igår var jag i stallet med Malin. Vi red i paddocken. Jag hoppade några hinder och  Malin fick också testa haha! Fast inte så högt då.. ;)

Får se vad som sker idag, är lite trött efter gårkvällen..


Markarbete


så himla söt häst jag har!

Var i stallet vid 7 imorse för att ta emot Mexicos nya hovslagare & morgonfodra och fixa! Hemma nu vid 2 - har varit där rätt länge alltså. Mockade och fixade sen kom amanda, christina och emilie och vi red till paddocken.

Idag var en sådan dag som man aldrig ville sluta rida.
Terika var så himla fin och lydig! Hon gjorde verkligen allt som jag bad henne och jag red förvänd galopp och ställde utåt mycket, och en del skänkelvikningar och sedan hade vi markarbete. Nästan hela passet bestod av trav och det är ju viktigt. Red lite för syrran som la ut bommar, en del upphöjda. Jag gjorde en hel del svåra svängar men vad har jag? Joo, världens snällaste häst tror jag! Längde på traven också vilket Terika är bra på - kändes mäktigt. Är ingenting som jag brukar göra ändå, måste bli ändring. Ska rida mer dressyr och mer seriöst med övningar som man kan träna på. Jag hoppade även den mattan jag ramlade av på senast på jättelåg höjd. Hon hoppade när jag bestämt mig, saktade av och red in på bommarna i trav igen. Duuuktig tjej! Kan måla lite hur jag red om ni vill ^^

Tror att vi ska gå till tandläkaren snart, hon har ju som sagt ALDRIG varit där under de åren förra ägaren hade henne. Red på hackamore och då känns hon super! Hon känns lite knasig med bett & det är det ju inte bara jag som tycker.. Must fix!

Nu är jag så himla trött, men ändå har jag lovat att följa med till simhallen haha. Blir säkert super. Har inte varit där på år och dar but i love the water!

Min drömhäst

Flera bloggar som jag läser (Lovisa Munter, Karin Warnmark & Heidi Björk) har skrivit om sina drömhästar. Jag härmar dem eftersom alla dem också härmat varandra mohaha.


Totilas

Min drömhäst
är ett sto. Ca 165-170 cm i mankhöjd och kolsvart! Den har en snygg bläs och strumpor på alla fyra som går nästan upp till dess knän. Hästen är rätt kompakt byggd (inte för lång kropp) och högrest. Den ska vara väl musklad med mycket muskler på rumpa, bog och hals speciellt.

Den ska vara pigg men ändå relativt lätt att reglera tempot på. Den har väldigt bra gångarter och galoppen ska vara något alldeles extra. Den ska älska att hoppa och det ska märkas på den, att den nästan söker hinder och räddar mig ur lite knepiga situationer och får en morot för det ;)


Okidoki

En viktig sak för mig är att den är riktigt söt, sådär gullegullig att man bara vill pussa på den hela tiden. haha! Så ska den ha en riktig utstrålning och själv veta hur jäkla snygg den är. Åldern är runt 5-10 år. Den ska helst vara riktigt dösnäll att hålla på med från marken, inga jobbigheter.

Den ska gilla att bada, bli riden barbacka och att tolka och sådant - en snälling alltså. Men så vill jag att hästen ska ha lite action också! Något bock ibland och några bus här och var men absolut inte för mycket. Jag vill bara att det ska hända något ibland, att man inte har en häst som följer minsta vink hela tiden.

Låter en del som Terika.. eller vad tycker ni?

Min absoluta drömhäst är en blandning mellan Totilas och Okidoki!
Eller att Terika skulle få ett föl med Briar - MEAAO!



Skulle gärna ha Totilas bara som dressyrträning för mig på hemmabanan, men har ju ingen tid för det. Och jag lovar, att om Okidoki inte var död hade han stått i mitt stall nu. Jag menar - pengar är ju inga bekymmer. Daaahhhh?

Driver som vanligt bloggläsare :)

Sjuk!

Gårdagens "ridpass" - skrittade barbacka runt gubben, en kort ridväg vi har.
Red med Amanda och Emilie och pratade om spöken bland annat, hehe!
Idag: feber och hur seg som helst. Vill helst inte till stallet idag. Mellis? (A) *blink blink*
Jag är tröööött! :( jag som skulle till simhallen med a och e idag. Tråkigt att man blev sjuk.
Aja, är ju nästan som simhallen här - kallsvettig som bara den. Nu vet ni!

Think of it

Man måste dö några gånger innan man kan leva


Tävlar om en hjälm!


Ger inte upp på tävlingarna i Lovisa Munters blogg ;) Sjukt bra priser hela tiden!
Tävla här!


Släktforskning

Blev sugen på att söka lite i Terikas stam och se vad hon egentligen har för knasbollar bakom sig.
Det roligaste är att man verkligen kan se likheter på många sätt - tycker det är intressant!

Osmium (pappan)
Fick 8.5 för dressyren och 7.5 för hoppningen i något test (jag kan inte holländsk engelska så nöj er där)
Vunnit massa dressyrtävlingar och cuper och fått flertaliga 10poängare.
Höjd: 1.74 - DET förklarar vissa grejer, som varför jag har stallets största häst ;)
Född: 1996
Rids/Reds av Anky Van Grunsven

Sorry för en del missar och sånt men som sagt kan jag inte dålig engelska skriven av holländare! haha


Lilla hesten hoppar!                                                                 Dressyr med Anky ;)


Julio Mariner xx (morfar) 1975 - 2004
Väldigt känd häst som det finns en staty av på Newmarket. Han har blivit känd för att ge bra hoppavkommor. Han var väldigt kvick i benen och mycket försiktig.

Det var vad jag fick fram.. Just det, han var 165 hög också ;)




och släktingar då... :)

Samma morfar bara men ändå.. Jag tyckte lille hesten var söt! Terika och den här är ju 25% samma blod haha.


Aj!

Jag har fortfarande ont sen avramlingen igår. Det bästa är ju iallafall att jag går som en anka ungefär. Det spöregnar nu så det tar nog ett tag innan jag åker till stallet, det blir så j*vla blött med mopeden annars... Får se om jag kan rida, isåfall ska jag göra det.


Om natten..

Jag och Amanda sov i stallet inatt som sagt. Innan vi skulle sova red vi barbacka till ridhuset och lekte lite med hästarna. Red utan träns över sån där grön stor prasselgrej (?) glömmer ALLTID vad det heter, men ja.. Det är ju iallafall ett tecken på att min lille vän är rätt orädd och litar på mig. Hon tvekade lite först men det gick bra sen så.

Sen åkte vi och köpte godis och åt pizza på Mamma Mia! Amanda fick en knasig idé, att vi skulle hämta Bilbo så det gjorde vi. Det är ju ändå rätt skönt att ha en vakthund i ett spökstall.. Han älskade att åka moppe haha!

Bilbo!

Så bäddade vi lite fint i stallet med hästtäcken och jackor. Det var STENHÅRT och jag vaknade flera gånger av att jag behövde byta läge. Sov väl någon timma, för det gick verkligen inte att sova skönt. Vi hade filmer på hela natten för att slippa höra andra ljud haha! Efter halv 7 gick det verkligen inte att somna om så mös med bilbo medan amanda sov, gick upp halv 8 sen och morgonfodrade :)


Testat hackamore!


bild från LD stilbedömning i NFK, 2:a :) gulligt värre!

Har testat hackamore på Terika och hon verkar faktiskt gilla det jättemycket! Hade det först igår barbacka, men ville testa lite mer i dressyr och hoppning idag. Hon gick jättefint på det. Först undrade hon hur hon skulle lyckas svänga och fattade inte mina ledande tygeltag heller. Men sedan gick det perfekt och hon var superfin, och verkade trivas superbra.

Hoppade lite idag också. Hon var superfin och hoppade verkligen super, kändes som hon tog i mer med hack. Iallafall, så när vi hoppat ett tag skulle jag ta ett nytt hinder som jag vet att Terika tittar på. Ett KNALLRÖTT (inkl. hinderstöden) och en röd plastmatta som hängde ner med en röd bom. Det hoppade hon. Men när vi kom från andra hållet (där mattan är blå) blev det annat. Tittade väldigt mycket en gång så jag styrde bort henne. Andra gången tänkte jag "nu jävlar!" - Terika ville inte hoppa men jag ville. Eftersom jag har en brutalt snäll häst hoppade hon när jag drev när hon egentligen ville stanna - vilket ledde till ett jävla helikoptersprång, världens skjut i ryggen och en AJ avramling av mig. Kan knappt gå, men Terika är ju söt ändå och hon klarade ju trots allt hindret..


Flicka 2

Nu har jag sett filmen Flicka 2.
Tänkte skriva lite om den..


Tycker att det är en riktigt bra film som ger en mysstämning, en sådan film som får mig på bra humör och jag vill bara se mer när den väl är slut. Filmen hör inte ihop med Flicka 1 över huvudtaget.  Denn film: Carrie var verkligen en stadstjej, en "tuffing" och fick ett nytt liv när hennes mormor blev sjuk - då fick hon flytta till sin pappa som hon inte kände och han bodde på en hästranch. Där träffar Carrie hästen Flicka, som hela filmen handlar om. Som ni ser i trailern om ni nu kan engelska ;)

Nu ska jag kila - längre blir det inte. Kissen drar in klorna så jag måste hitta en anledning att gå. AJ





Pepptalk med mig själv!


Ingen behöver läsa, jag tvingar ingen.

Men när jag känner att motivationen vänder och självförtroendet börjar gå rakt ner brukar jag tänka på allt som gått bra istället och på det sättet försöka få motivation. Vad är det som gör att motivationen sjunker?

Sedan jag fick Terika har jag..
- debuterat med häst och också 1m!
- fått ökat hästintresse och motivation att komma längre
- blivit mer ansvarsfull
- fått en ny bästa vän, världens finaste dessutom
- fått MÅL som jag verkligen vill komma upp till! (110 nästa år - Sveland Cup mm.)

Vad är det som gör att motivationen sjunker?
- egentligen finns ingen anledning alls
- det är mörkt och kallt, dåliga träningsmöjligheter på vintern
- har blivit en liten fegis men det kommer jag över med lite träning

Vad ska jag göra för att hålla motivationen uppe?
- flytta till ett varmare land
- sluta skolan och rida på dagarna
- köpa tretton overaller
- börja träna

Allt var inte helt seriöst. Eller nja, inte det sista iallafall.

Har du tips på hur man höjer motivationen och självförtroendet?
Kommentera då! Har du blogg/hemsida får du också en länk! :)


inatt...


hahahaha jag bjuder på den!

Sov jag riktigt länge! I tolv timmar haha. Det är ju lov nu ju!

Och idag ska jag rida ut med Amanda, efteråt ska vi fika och mysa! Ikväll tar jag modet till mig; vi ska nämligen sova i stallet. Senast var det ju inte för roligt. Denna gång gör jag mig redo för att panikfly kan jag säga! Hoppas vi inte hör steg på loftet denna gång, men ändå vill jag det - så amanda kan höra att jag inte är helt dum i huvudet haha. Vi ska iallafall käka pizza, se på film och köpa MASSA godis hehe! Puss på det!

Länge sen jag sov i stallet med amanda sist. Det var när jag hade swalan.. Mellis kom till stallet och jag och amanda låg på våra hästar och fnittrade och mellis undrade var vi hade tagit vägen... ROLIGT värre! hahah.


RSS 2.0