Lyx vs. budget


Här har vi ett par nästan likadana hjälmar. Men, den ena kostar nästan dubbelt så mycket. Den dyraste är den vanliga John Whitaker-hjälmen och den billigaste är Jacsons Wen. Jag bör säga att jag inte sett den sistnämnda i verkligheten, därför är det rätt svårt att bedöma vilka skillnaderna är. Det första jag ser på bilden är knäppet. Det är annorlunda.

Den billigare har ett enkelt plastknäppe liksom så många andra ridhjälmar, medan JW:n har sitt klassiska spänne. Sömmarna är ljusare på den billigare varianten också, vet inte om det bara är bilden men det tror jag inte.

Hade jag inte redan haft en JW-hjälm men skulle vara sugen på att köpa en, skulle jag lätt köpt Wen istället! Tänk vad mycket mer saker man skulle kunna köpa för pengarna som blev över :)!

Vad tycker ni? Ser ni någon mer skillnad?


Sverigestigbyglar - JER nations line


Sverigestigbyglar.. lite väl kanske? Skulle någon komma med dessa till en lokal eller regional tävling skulle det vara rätt roligt kan jag tycka. Men visst, tävlar man mot människor i andra länder så är det väl okej. Däremot tyckte jag att det var rätt otydligt att direkt koppla att det var svenska flaggan (istället för blå stigbyglar med gul spray på).. Lättare att se vissa av dessa direkt. Just pga. att deras flaggor inte är lika "krångliga":



Vad tycker ni?


Min variant på pelhamdeltor

Jag har ju köpt ett pelham som jag inte kunnat använda för att jag inte hade några deltor. Affären jag gick till hade slut på dem och de var även slut på det stora lagret, så det kommer i slutet av augusti. Eftersom jag ville testa mitt bett så ville jag komma på en lösning, då jag bara har ett par tyglar för att de andra har försvunnit. Så. Jag behövde komma på en delta-lösning. Och jag tror jag lyckades, även om jag fick hjälp. Av dessa:

Jag är rätt påhittig och pysslig, så det blev att klippa 6 remsor á ca 25-30 cm till varje sida, göra en knut så det blev dubbelt och bara börja fläta. Tog alltså 4 snören i varje del av flätan och det blev rätt bra. Testade att hoppa upp på Terika med detta (i ridhuset, för säkerhets skull) - man vet ju aldrig om de skulle lossna! Men det gick svinbra, funkade perfekt och Terry visade inga tecken på missnöje. Så nu har jag tillfälliga deltor tills de kommer in på lagret eller tills Ullared om en vecka! :)

Vill ni så kan jag även ta kort på mina "deltor"!

Ha det bra!


Extensions till hästar

När jag googlade lite upptäckte jag att det finns extentions till hästar, alltså till man och svans. Fästes med clips, precis som det finns till människor också. Det finns i alla möjliga färger. Själv tycker jag fortfarande att det är lite "too much" - men en liten ponnyryttare skulle säkert vilja ha det. Detta tycker jag inte är lika fel som peruker (yes, det finns peruker till hästar också), även om jag fortfarande inte tycker om det. Och jag kan inte riktigt se det snygga i det hela. Däremot tycker jag att det finns hästar med behov, t.ex. hästar som fått en sjukdom i huden så att allt tagel på svansen fallit bort. Då är det inte fel att sätta i extra extensions på sommaren kan jag tycka, eftersom att insekterna är som värst då och de inte kan få bort dem med svansen annars.

Hudson-5905-600x600
equinoxphoto.net0001-600x600
Bildkällan och info hittar du här.

Vad tycker ni om extensions/peruker till hästar?


Hundperuker..?


Ibland börjar man undra. Hundperuker? Vem kommer på dem? Vem köper dem? Jaja, hunden kanske inte lider eller något men det måste ju ändå vara skönare utan..? Och det är ju inte ens snyggt? Jag tycker att hundar ska se ut som hundar. Inte som människor på fyra ben med hår och peruk. Likaväl som jag tycker att hundar har egna ben att gå på och inte ska användas som accesoarer.

Vad tycker ni?

Eget pälsglans



Ett tips till er som inte lägga pengar på dyrt pälsglans. Här har ni ett billigt exempel på vad ni kan göra istället!

Allt ska vara i lika delar, alltså ta ett mått - tex. en kopp för att få lika delar av detta:
1 mått äppelcidervinäger
1 mått Listerine (orginal, blå)
1 mått babyolja

Blanda ihop dessa, lägg i en sprayflaska - spruta och borsta av. Klart!

Om ni vill ha flugskydd kan ni ge hästen lite vinäger i fodret, inte mycket men en liten skvätt. Det letar sig nämligen ut genom pälsen när hästen svettas på sommaren och det blir ett naturligt skydd!

Vi hörs!
/Linn


Vinn en ridbåge hos Dressyrmupparna!



Jag är med och tävlar om en ridbåge hos Dressyrmupparna. Tävlar gör du här! Skulle verkligen vara spännande att vinna och testa den, för att se om man känner någon skillnad :)


”Ridbågen Perfect Sit är ett optimalt komplement till din träning, oavsett vilket mål du har med din ridning.

Bågen är tillverkad i TPE-plast (PETelastomer) som gör att bågen är mjuk, flexibel och hållbar samtidigt som den ger en tydlig ram men ändå skapar gott om utrymme för rörlighet och inverkan på hästryggen. Ridbågen fästes bakom ryggen och ”krokas” sedan i runt överarmarna. På så sätt intar du en korrektare sits i sadeln genom rakare rygg, stadiga och mjuka händer och med armbågar som kommer att ligga intill överkroppen.

Ridbågen Perfect Sit är ett effektivt komplement i din träning. En kombination av stark vilja och bra tränare kan ta dig långt, så varför inte unna dig själv en belöning på vägen som dessutom hjälper dig framåt i din strävan?”


Lite bilder

Följande bilder har inte mycket med hästar att göra men vill ni inte kolla på dem så gör ni inte det ;) helt oredigerade bilder.


"Bella", min morbrors hund - 75% jack russell och 25% japansk spets. Min kusin och världens ettrigaste+sötaste hund.


Dåligt fokus på rosen. Men något får mig att gilla bilden ändå. Mormor håller blomman.


pink




amiral, sofies häst


älskling i förra stallet med jalle <3


jag och amanda var och fotade på dressyrtävling :)


fågelhoolk :)

SÅDÄR. Nu orkar jag inte ladda upp mer, tar jäkla lång tid när man ska lägga upp stora bilder har jag märkt :)

Död kanin i djuraffär...


en bild på min förra kanin Mio

Om ni följt min blogg så vet ni att jag tycker om alla djur (förutom insekter) och därför lägger jag in lite kaniner osv ibland. Nu ska jag berätta om något som hände igår - hade det inte varit så att jag ogillade hur hon i kassan betedde sig skulle jag aldrig ens nämna detta för någon. Alright, jag och Frida var på en av Linköpings största djuraffärer igår, bara för att kolla lite på djuren hihi. Så ser vi en svart kanin som ligger på sidan med öppna ögon, man kunde inte se att den andades och en annan kanin hoppade på den utan att den reagerade.

Självklart väljer vi då att gå till kassan, säga som det är. Vem vill köpa en kanin i deras affär om en annan kanin ligger död där inne? Bör nämnas att det var folk som kollade på djuren samtidigt som oss och som också lagt märke till kaninen. Jag börjar ungefär såhär: "Det är en kanin som ligger på sidan och inte rör sig, en annan kanin hoppade till och med på den utan att den reagerade", Frida inflikar med: "Och den hade öppna ögon och såg inte ut att andas..."

Hon bakom kassan glor på oss som att vi vore idioter och tuggar samtidigt på sitt tuggummi med öppen mun, tills hon kort och med en ilsken röst säger "Aha okej" och går bort mot kaninburarna. Vi kommer efter för att visa vilken kanin det handlade om. Då snäser hon mot oss och halvskriker "Får jag be er att lämna det här rummet??" - sedan fiskade hon upp kaninen med en håv och vi hörde att hon började prassla med en plastpåse.

Detta låter kanske inte så brutalt men den tonarten hon valde att tala till oss med och det kroppsspråk hon använde sa bara "dra år helvete" - jag förväntade mig iallafall ett tack för att ni sa till. Eller är det för mycket begärt? Vad tycker ni?


Ny bloggdesign

Som ni ser har jag ändrat bloggdesign. Denna gång är det ljusblått som gäller, en av de mest somriga färgerna enligt mig - ljusblått som himlen. Headern är dock tillfällig och förbannat ful. Anledningen till att jag ändrade design denna gång är för att jag vill kunna lägga upp större bilder, alltså breddade jag bloggens mått en del så att jag kan få klassiska fotograflooken - där fotograferna vill kunna visa sina bilder stort och tydligt. Exempel:



Detta var en av de första bilderna jag tog med kameran :) Inte så avancerat direkt. Men bara så ni ser hur bilderna kommer se ut i fortsättningen (storlek osv)

Däremot lovar jag inte bättre uppdatering, det är fortfarande sommar...


Nytt stall

Uppdaterar aldrig som ni vet, blir nog mer när skolan börjar. Sitter knappt vid datorn på sommarlovet och orkar inte känna att jag "måste" blogga när jag inte ens har lust till det. Meeen, idag är jag sjuk så då kan jag ge er ett blogginlägg kände jag.

För det första, jag har bytt stall. Det blev inte som planerat med andra stallet. Står på Brunnby nu, det känns bra. Lite samma stuk som förra stallet men detta har en stor paddock med staket och hinder + ett runt ridhus som går att löshoppa, leka och rida lite i. [Löshoppade en av de första dagarna, ställde upp ca. 120-130räcke. Tänkte att det räckte med en bra gång, skulle inte ställa krav. Hon hoppade en gång och sen bara fortsatte... och travhoppade av sig själv på 120-130! Kom säkert fyra gånger och såg inte ens stressad ut. Normal häst? tänkte att hon borde stanna av sig själv men hon såg rätt mallig ut så fick stoppa henne ;)] Finns en massa klätterbackar i nya stallet också, niice! Stallet är lite större, jag hade inte tid att fodra varje dag så nu behöver jag inte göra det lika ofta - dock kommer jag att sakna min andrafamilj Nordström massa, men vi kommer ju ses iallafall. Min andrafamilj som hjälpt mig mer än någon annan!! :')

Red första gången i paddocken i förrgår. Gick rätt bra, Terra var inte riden på nästan 2 veckor för att hon hade tappsko fram och ingen hovslagare kunde komma och ville inte slita mer på hoven så hon var som kanske förstås, jävligt pigg men trodde att hon skulle vara mer spänd ändå för att inte sett paddocken innan! Ställde inga krav och småhoppade lite.

Bilder på första gången i paddocken: (Frida fotade) Första gången jag red i nya ridbyxorna också, älskar dem!! Röda med mörkgrå helskoning <3 tack emilie för tipset!


Svaaar ;)

Sofia: Tack så jätte mycket :) Ser fram emot det! Såg på hemsidan och de såg dyra ut haha! men har dom i typ 100-120 000 klassen också? haha ledsen för alla frågor ;)

Svar: Nemas problemas ;) Ja, de är rätt dyra men de har superfina hästar i den prisklassen också :D

Svar :)

Sofia: Okej! Åkte du dit och provred eller såg ni typ bara en video och "chansade" att det skulle passa? Letar häst just nu, så du får gärna berätta mer om hur ni gjorde när ni köpte Terika! Inte så jättevanligt att man importerar själv ju, så jag känner ingen som har erfarenhet med det :) Men det finns ju SÅ mycket fina hästar till bättre priser i holland/tyskland. Svenska hästägare verkar tro att deras hästar är nästa Flippan verkar det som ibland ;)

Svar: Jag åkte dit och provred. Min låtsassyster hade jobbat i stallet tidigare och jag följde bara med och tänkte egentligen inte köpa någon häst, i mitt hjärta fanns bara förra ponnyn Swallow.. Men när jag kom dit så var det full rulle, häst efter häst kom i transporter för min skull.. haha! Till slut blev det Terika som fick åka hästbuss till mig. Jag tycker att du kan höra med Liesbet på Flitige Lise, hon har massa superfina hästar och bra kontakter! :) man kan inte bli missnöjd :D


kände bara för att slänga in en bild från igår :)


Läsarfråga

Vet att jag aldrig uppdaterar men har lilla pausen.

Sofia frågade:
Vart köpte ni henne då? :)

Svar: Köpte henne i Holland av Susan Hendriks, genom försäljningsstallet Flitige Lise.
Så hon kom i en hästbuss till mig hihi :)


RSS 2.0