Staby & uteritt ensam


JA. bilderna blir större om ni trycker på dem !

Kan säga att jag fick med mig en rosett hem igår.. ;)
Hon var väldigt pigg men det gick sjukt bra ändå!
Första gången jag överhuvudtaget hoppade en bana med Terika.. Har bara hoppat enstaka hinder innan. Och första gången vi var på bortaplan. Och första gången vi hoppade på gräs tillsammans. Har haft henne i två veckor på dagen idag. SKITNÖJD! Höjden är ju inga problem det är ju mer att det var så mycket annat också.

Och idag tänkte jag pröva något nytt. Hon kan ju vara en riktig dumming när hon är själv i stallet så jag tänkte ta utmaningen att rida ut själv. Först var hon lite på tårna, men sen gick det superbra! På tygeln i traven & galoppen, fick välja mitt eget tempo. Hon var nästan bättre att rida ut på själv än med flera. Inte lika mycket att titta på då.. ;)


Pay'n'jump

SORRY för den dåliga uppdateringen men jag har verkligen inte haft tid! Terika fick iallafall på sig nya skor så nu har jag ridit i två dagar i rad. I förrgår red jag ut med alla andra tre hästar - vi rejsade på fältet för fullt! Terika som är störst kom sist... Tror inte hon varför hon skulle springa ;) Kanske bäst att hon inte vet det heller, haha.

Igår hoppade jag och Amanda lite i ridhuset, det var skitkul! Jag hoppade nästan 120 cm på Terika, utan problem. Hon är väldigt rädd om sig, vilket är jättebra.

Ikväll ska vi hoppa i Staby - första Pay'n'jump vi ger oss ut på. Hoppas det går bra! Har ju inte hoppat henne alls mycket, bara sockerbitar fram tills igår. Får se hur hon är när det väl gäller. Ska starta 80 cm och om det går bra startar jag också en högre klass... KUL! Längtar med lite pirr i magen <3


vilket biotin?



Dålig uppdatering, men har verkligen inte haft tid nu i helgen. Terika fick en tappsko så jag har ändå bara varit och pysslat om henne, borstat och myst bara. Men idag fick hon iallafall fyra nya skor så imorgon ska jag rida! Dock har hon dåliga hovar så nu är det biotin och insmörjt som gäller! Och som med allt annat så är det väldigt olika med kvalitén och verksamheten på sådana saker. Något tips på bra biotin?

Och hästarna går ute på gräs dygnet runt nu. Skönt för dem. Och för er som undrar, har vi vant Terika vid gräs succesivt så nu är det inga problem! Hon fick dock utslag, så flugtäcket är på numera. Vi får se hur det går sen! Jag har dränkt henne i flugspray, och hoppas hon slipper svettas i flugtäcke hela sommaren...




inga drömmar, ingen önskan inom mig


glad häst? lite kanske ;)

Vilken toppenhäst jag har! Dock är det fortfarande lite vett och etikett som lilla damen måste öva på.. Att stå still i gången när man ska tränsa är ju bara såå tråkigt - hon vill hellre ut och galoppera direkt! Hon har nästan lärt sig "puss" nu som vi började öva på igår, allt går med lite godis. Shoppade lite hästgodis med banansmak idag som dög för oss båda, det slutade med att vi hade varsin i munnen! ;) gott ju..

Så red vi ut en sväng med syster och Mexico, det gick helt okej men Terika var piggare än vanligt! Dock väldigt geggigt ute och min lilla vän tappade skon i all gegga! Ush och fy. Vi hade iallafall kul innan och hoppade småhindrena i skogen och galopperade på ängarna! Nu blir det att leta hovslagare. Min hade inte tid, den andra svarar inte i telefonen och jag VILL RIDA i helgen.. :( Inatt är också första natten hästarna går ute! :D


Fortfarande sjuk


Ursäkta för den dåliga uppdateringen, men jag är fortfarande sjuk och det innebär att jag inte heller är i stallet.. Vill verkligen rida men jag känner att jag inte klarar av det just nu, har för mycket feber. Terika har alltså fått vila två dagar i rad nu, jag vill krya till mig fort! Imorgon ska jag rida vare sig jag kan eller inte!


Jag är sjuk


bild från första dagen!

Idag kommer jag inte träffa Terika! Jag är sjuk så jag mår inte alls bra, därför blir det inte heller några bra uppdateringar idag. Min syster tar hand om henne idag också, Terika ska ändå få vila idag. Hon har ju gått varje dag förutom första dagen sedan hon kom till mig, så nu får hon en välförtjänt vilodag så bra som hon har skött sig ;)


Förra ägaren och Terika!

Fick bilder från förra ägaren till Terika!
Är de inte fina? :D


Vad tycker ni? ;)

Roligaste hittils!


Gräshagen - paradiset


Först måste jag ursäkta för bilderna. Tro mig, jag har nog världens sämsta mobilkamera. Wellwell, det här var roligaste ridningen på länge (dvs. innan jag sålde Swallow) - för idag hade jag så himla roligt! Red ut med Amanda och Emilie och hittade ridvägar som jag brukade rida på när jag var 10 år, alltså 7 år sedan nu när jag hade min lilla b-ponny Melina!

Hursomhelst hittade vi världens bästa backe att galoppera på, en grusväg mitt i skogen. Där byggde mina vänner upp tre stycken hinder, max 50 cm höga. OJ vad det gick! Terika var piggare än någonsin. Fast roligast var det när vi skulle hoppa över diken, tror inte att hon är van vid att göra det. Rakt upp i luften och sedan var det småträd på ett fält som jag skulle styra emellan, men Terika tyckte det var roligare att hoppa studs, länge sen jag skrattade så mycket, så himla söt är hon!



Efteråt stoppade vi in hästarna i stora gräshagen, även kallat paradiset. Några njöt kan jag säga! Sedan kom det en häst med vagn, då blev det läskigt. Full galopp genom hela hagen och Mexico var längst fram och poserade hela tiden. Terika höll sig längst bak för att se hur de andra gjorde haha! Som att vi inte hade galopperat nog..? Tydligen inte! :D


Första hindret

Vilken pigg häst jag hade idag!

Först red jag och syster till ridhuset, där hoppade vi ett litet hinder på kanske 50 cm bara. Har inte hoppat Terika någonting i Sverige än, men det gick jättebra! Hon var pigg och framåt och för mig var det bara att hänga med i sprången. Vi ställde hindret på långsidan och hoppade det så, sedan hoppade vi även på volt och det gick bra det med!

Så red vi iväg mot Gärstadverken (några stora kullar och ängar osv. som vi får rida på) DET var jobbigt tyckte Terika, Holland är ju ett av världens plattaste länder så hästarna därifrån är inte så vana att arbeta i backar och så.

Men Terika kom på att det var roligare att SPRINGA upp för backarna så så blev det till sist. I race med syster och Emilie - det gick undan! Terika är ändå så snäll att hon ändå stannar när man ber henne, men jag kan lova att hon hade roligare än jag. Man vet ju aldrig med nya hästar.. Hon trippade iallafall på tå hela vägen hem, riktigt sprallig var hon! Jag kunde inte mer än acceptera det efter ett tag, hon är ju trots allt världens sötaste iallafall! ;)




Svar på Frågestunden!


Inte finaste bilden hihi. Orkar inte redigera...

Lite frågor blev det! Svarar så gott jag kan ;)

Har du egen häst? ;)
Ja, det har jag. Har bara haft henne i fyra dagar. Det är den som bloggen handlar om mest och jag skriver vad vi gör dagligen!

Ska du hoppa med henne och isåfall vilken klass?
Ja, jag kommer tävla henne. Börjar väl med 90 cm och klättrar uppåt lite långsamt. Vill känna mig säker med en höjd innan jag börjar med nästa, kommer inte hasta.

Vilken mankhöjd har hon ?
Hon är väl runt 167-169 där någonstans.

Tänker du tävla i dressyr också ?
Möjligtvis. Hon har kapacitet för det också och är tävlad i det med förra ägaren.

Hur trivs hos i stallet nu ?
Hon trivs bra, hon ligger ner på nätterna, rullar sig i hagen och har fått nya kompisar. Hon är rätt lugn och jag hoppas att hon trivs med mig! =)

hur många läsare har du?=)
ca. 120-130 om dagen.
Har haft bloggen i fem dagar, då är det väl rätt bra? :D

kommer den här bloggen bara handla om hästar? för det blir ju lite tråkigt för de som inte gillar hästar
Jaaaaaa! Har en annan blogg också, som bara handlar om mitt liv utanför hästlivet: http://engelmaark.blogg.se , det ni!


Varmt, varmt, varmt!


Terika är min fotomodell! Synd bara att bakgrunden inte är lika fin... ;)

Idag var jag på Sharpman, köpte lite fina saker som ett vitt schabrak, john whitaker-ridbyxor, godis till Terika, benskydd och en chokladkaka till mig. Det var jag värd, jobbigt att gå runt i en butik i flera timmar ju. Dock är det ju kul också, haha.

När vi kom tillbaka till stallet red vi ut, jag, min syster och Amanda.  Varmaste dagen hittils idag, 19+ tror jag det var. Hästarna fick gå utan täcke, men Terika rullade sig så att hon bytte färg. Vi tänkte ta en ny väg vi sett men en häst började flippa ur (inte Terika) så vi vände strax igen, vi gick precis vid stora bilvägen. Idioter som tutar med bilarna på skoj finns det ju också, tur att man har snälla hästar! Syster red hem och jag och amanda red lite på fältet, travade först och sedan också galopp! Terika var pigg (hon undrade var Mexico tog vägen och ville gärna springa ifatt honom) men hon gjorde ingenting dumt iallafall.

Efteråt släppte vi ihop henne med de andra tre hästarna för första gången, det gick rätt bra! Först busade de lite och så, men intresset låg mer på gräset. De gick där kanske 20 min, Terika får som sagt inte äta så mycket gräs för hon måste vänja sig :)



Första fotoinlägget !

Lite bilder från igår, tredje dagen i Sverige.

mat i hagen!                                                 gott


WOW! en kamera, kommer direkt! ;)                  nu börjar de bli mer kompisar


börjar långsamt att vänja henne vid gräs .           snygging i stallgången


<3 
synd att vädret är så dåligt att allt blir lerigt + att man måste ha täcke :/

Mot Sharpman!

Nu bär det av mot Sharpman som är den bästa ridsportsbutiken enligt mig. Ligger en bit utanför Linköping, i Hogstad. Tar inte alls lång tid att åka härifrån.

De har bästa sortimentet och mycket av allt, gilla! Har dock inte varit där på länge (jag hade ju break i 2 månader). Tar med mig lite fickpengar också. Klart man inte ska slösa ;)


Video: Första gången i ridhuset

Ursäkta att klippet inte har musik men mitt filmredigeringsprogram har tagit självmord..

Jag kan först säga att det bara är fjärde gången jag sitter på henne, har inte riktigt lärt mig alla knappar än. Det tar ju trots allt ett år att rida in sig med varandra ;) Dessutom var det första gången hon var i ridhuset så lite spänd var hon.

Vad tycker ni? :)


Första gången i ridhuset

någon som älskar att vara med på kort ;)

Hela den här dagen har verkligen spenderats i stallet, därför rätt dålig uppdatering också. Åkte till stallet vid halv ett, då fixade vi maten och så. Sedan fodrade vi hästarna i hagen, som vanligt. Bilden är på Terika när hon äter i hagen och ser supersöt ut. Hon blir alltid bra på kort! Hursomhelst åkte vi sedan på lite ärenden till olika hästbutiker och åt även mat.

När vi kom tillbaka på eftermiddagen red vi iväg till ridhuset, fortfarande väldigt blött och äckligt i marken så vi kände att ridhuset passade oss bättre idag. Terika gick först i gruppen av fyra och gjorde inga bus alls, såg ut som hon gått där tusen gånger innan, när hon inte ens varit på de vägarna. I ridhuset blev hon lite nervös men jag hoppade av och gick ett varv med henne, då blev hon lika lugn som förut. Hon kändes lite spänd men slappnade av rätt fort. Video kommer!


Jag längtar

Terika torkar i stallet efter allt regn

Förut saknade jag ju motivationen att rida, så kom min ängel Terika och räddade mig. Nu längtar jag till stallet.

Jag hade glömt bort den här känslan. Känslan av att alltid ha någon där för en, någon som inte kommer svika en och som kommer att finnas där för mig i många år. Att ha något att kämpa för och med. Att försöka klara av nya mål och känslan när man väl klarat dem. Att alltid ha någon att vända sig till, någon som inte dömer en och alltid ställer upp. Att, när det hänt något jobbigt eller att man är stressad över skolan, alltid ha någon att komma till oavsett vad.

Du är min ängel, Terika

Målade hästar


Hittade bilder som jag målade för något år sedan, inte världens finaste. Skulle jag måla nu skulle det nog bli betydligt bättre tror jag. Kommer ihåg att jag var rätt nöjd då det var de första hästarna jag målade i photoshop som jag la ner lite mer energi på.

Vad tycker ni om dessa? :)


Första Frågestunden


Avslutas: Lördag kl. 18.00
Jag tänkte ha en liten frågestund. Ni kan fråga precis vad ni vill & jag svarar så gott jag kan! Ställ frågor om Terika, om mig, om övrigt som har med hästar att göra eller vad som helst! Nu hoppas jag att ni inte är fega och ni vet att ni kan svara anonymt också. Trots allt har ju denna blogg fler besökare om dagen än vad min andra blogg har haft någonsin. Blir det inga frågor nu kan jag ändå njuta av besöksstatistiken ;)


Första ridturen på hemmaplan!


Terika i hagen idag !

Vilket dåligt väder vi hade idag. Det bara regnade och regnade, ville inte sluta. Terika var glad ändå (fotomodell är hon ju) och idag är hon nästan kompis med Sina. Men jag och min syster gav oss ut på tur iallafall, när regnet till slut avtog. Först var hon väldigt stressad när jag skulle ta på henne sakerna. Men jag lyckades få på allt med en del lugnande ord, man får ju förstå att hon måste vänja sig vid den nya miljön och sina vanor.

När vi red gick det iallafall super! Tänkte att hon skulle tycka att något var läskigt men hon reagerade inte på något. Mexico har gått där några hundra gånger innan men var rätt nervös. Terika tog det bara lugnt och gjorde som hon skulle. Älskar hennes gångarter! Skritten är skön, traven är härlig och galoppen är underbar! Vi red också bakom Mexico i galoppen och det var skönt att veta att det inte var något problem. Vi var också tvungna att hoppa över några diken, vilka språng hon tar! Hon är så positiv till allt, love it!


Jag vill vara ekonomiskt oberoende!


Den vackraste stunden i livet var den när du kom
Har hittat massa saker som jag vill köpa till Terika! Önskar att jag var ekonomiskt oberoende och bara kunde lägga pengar på allt jag såg. Men så är det, mina föräldrar betalar hästen och jag står för resten; sadel, träns och alla tillbehör.

Hoppas på att Swallows gamla sadel passar! Det är sånt som lär märkas idag. Annars får vi åka och pröva ut en ny helt enkelt, men det lär svida i plånboken.. Jag håller iallafall tummarna! Ska bara köpa nytt, fint träns och lite nya schabrak och lite annat smått och gott isåfall. Men så går man över till stor häst och då får man byta det mesta. Jag är glad ändå, hihi!

Så ska jag ju till Ullared i juni med Malin - kommer bo på hästavdelningen, som vanligt! ;)



Första morgonen

På den här bilden ser man mer av nya täcket och grimman! Fint va? :)

Imorse åkte jag och syster till stallet och fodrade, mockade och fixade mat osv. Terikas box var nästan den finaste, hon hade hållit sig lugn och legat ner och sovit - vilket är ett bra tecken!

Vi tog ut hästarna och Sina accepterade Terika lite mer idag, hon prövar sig fram lite. De fick hö i hagen och det gick rätt bra det med, Terika var rätt intresserad av det lilla gräs som fanns & Sina ville kolla vad Mexan och Jalle gjorde, haha. Men till slut stod de båda och åt iallafall.

Jag längtar till i eftermiddag för då ska jag rida henne första gången på hemmaplan! Hoppas det går bra, wish me luck ;)


Dagens inköp!


inte terika på bilden

Köpte lite nya saker till Terika, bland annat täcket på bilden ovan. Köpte också grön grimma, precis som kanterna på täcket har. Givetvis matchande grimskaft också - det blev väldigt snyggt på! Hon passar verkligen i alla färger vilket är skönt! Lite värre var det med min ponny Swallow, haha.

Vad tycker ni? ;)


Terika har kommit!

Jag har nog aldrig varit så här lycklig i hela mitt liv. Jag har världens underbaraste, härligaste och coolaste häst som bara är perfekt!  Hon har verkligen allt!

Iallafall hämtade vi henne på Biltema's parkering istället, mycket lugnare där. Hon gick ut ur lastbilen och in i vår trailer utan problem, fast hon hade stått i lastbil i 16 timmar i sträck sedan sin sista paus. Lite skakig var hon, men ingenting mer än så. När vi kom till stallet tog vi in henne i hennes box med Sina bredvid. Eftersom att hon var så lugn tog vi ut henne i lilla hagen också. Alla andra hästarna var uppspelta förutom hon, hon gick och åt av det lilla gräs som fanns - som hästarna redan betat upp före henne. Hon är inte van vid gräs heller så vi måste ta det lite lugnt med det. Jag älskar henne redan, vi kommer ha så kul ihop!

Hur som helst så när jag kom hem efter stallet och vi hade fodrat och så, skrev jag ett brev till hennes förra ägare. Jättekul att ha kontakt tycker jag! Det är också därför jag satt dit en översättare på holländska om ni undrar :)

En liten bildbomb, min mobil har dålig kamera men ni får överleva:

i vår transport, lite trött men rätt glad ändå


nyfiken och söt


första parkett. Terika är nyfiken men Sina försvarar bara sina killar...


som stod mittemot och såg nyfikna ut


Terika och Mexico på andra sidan, kärlek vid första ögonkastet <3


Idag kommer Terika!

Idag kommer min nya stjärna! Någon gång på eftermiddagen ska vi möta upp henne på IKEA's parkering, får se hur det kommer gå. Det är ju ändå Linköpings största shoppingcenter, men det är inte så lätt att få holländare att hitta (som chauffören är) och då måste man ta något ställe som är lätt att komma till, det ligger ju ändå precis vid motorvägen.

Lär vara knökat med folk då många inte jobbar imorgon och tänk er själva att lasta in en häst bland all trafik och rörelse som dessutom stått i lastbil i två dygn - låter lätt va? Men det fixar jag och världens bästa syster, det gör vi. Håller tummarna för att det kommer gå bra (som jag tror) då jag har köpt världens bästa häst! Känns så perfekt att hästen kommer just nu, långhelg och bara hur jobbigt som helst i skolan. Behöver något avstressande och kan det bli bättre? Knappast. Blir att spendera så mycket tid i stallet som möjligt. Har saknat det!


Att växa ur sin ponny


På bilden: jag och min förra ponny

 

Jag tror att bland det värsta som kan hända någon är när man växer ur sin ponny, när man själv känner att det inte funkar längre eller någon annan påpekar sanningen som man själv förträngt. Det kan vara ett rent h*lvete, precis som det var för mig. Jag hade ändå "bara" min ponny under två års tid, men att träffas 365 dagar om året och helt plötsligt inte är kvar längre är det rätt givet att man känner att det är något som saknas. Jag var ändå beredd, jag visste att jag behövde sälja henne. Länge. Det tog dock ett tag för mig att smälta och inse att hon inte längre var min, att hon tillhörde någon annan. Det gräts många tårar redan innan hon såldes. Jag tappade helt lusten med ridningen de sista månaderna och min motivation försvann helt, även efter att hon såldes. Jag tycker fortfarande inte om att prata om det eller ens tänka på det, men istället får jag väl minnas de goda stunderna och veta att hon har en underbar ägare som ska ha en precis lika underbar tid som jag.

Jag hade ingen motivation. Jag har ingen motivation längre. Men jag säger en sak: SLUTA inte rida för att du vuxit ur din ponny! Du kommer hitta en precis lika underbar häst som du kommer älska lika mycket, även om det tar tid att acceptera det. Ta en paus, är du äkta hästmänniska kommer du inte klara dig utan dem. Min nya stjärna kommer imorgon, då kommer nog också motivationen. Jag har nu haft ett uppehåll på 3 månader. På min ponny lärde jag mig självförtroende och att förbättra ridningen, den nya ska bli min insikt i att jag faktiskt kan gå vidare, höja självförtroendet igen och förbättra ridningen ännu mer.

 


Första inlägget



Detta är min nya blogg, men jag finns fortfarande på http://engelmaark.blogg.se ,
där jag skriver om min vardag och saker som jag personligen hatar och älskar ;)

Nu till denna blogg. Just nu är det bara en tillfällig header vill jag bara påpeka, hade bara en enda bild på min stjärna så det fanns inte så mycket att göra.. Den här bloggen kommer iallafall endast handla om hästar och allt runtomkring. Faktiskt får jag imorgon hem min nya häst Terika, direkt från Holland! Här kommer ni att kunna läsa om oss och även om mycket annat som rör det stora området hästar och hästhantering. Är det något ni vill veta så är det bara att fråga!


RSS 2.0