Åker till Hammarö


haha, så går det när man glömmer att stänga boxdörren! ;)
R.I.P Come On & saknar dig Swallow <3


Igår fick vi på skon och bytte ut resten också, förutom den skon min hovslagare slog på sist. Och faktiskt fick han på en sko på den hoven hon tappat på senast. Den hade verkligen slitits så jag var väldigt nervös att den skulle gå för långt in så att hon skulle få aj aj! Nu har hon mindre hov än ponnyerna i stallet. hmpf.. Men hon är inte halt iallafall. Tur det! Hoppas att de sitter! Red igår också och hon var förvånadsvärt fin ändå :)!

Strök mig också från tävlingen i NFK. Det funkar inte till min planering. Kom på att det är veckan då skolan börjar, samt så ska jag på Rix Fm festival på fredagen och på lördagen kommer mitt favoritband (har väntat på detta i 2 år) och då vill jag se dem hela natten och inte sova en blund. Blir ju lite fel med tävling morgonen därpå då. Så ska jag även till min älskade mormor runt 10 augusti och ha Terika i ett stall i Norrköping, riktigt mysigt stall förresten. Jag är ett kontrollfreak och vill verkligen ha tid på mig innan tävling, att träna alltså.

Och nu tänkte jag bara säga att jag blir borta till söndag. Min syster ska tävla i Hammarö, ser fram emot bilturen... Ligger ju i Värmland. Kul kul. Känns lite elakt mot Terika men jag hade inte räknat med tappskon... Tänkte bara att hon kunde få några dagars vila. Men så blev det inte.. Nu har hon vilat jättelänge och får vila i några dagar till.. TYPISKT. Ibland saknar man skrittmaskinen i mitt förra stall. Verkligen.


Suprise!


Nu är jag anmäld till mina första tävlingar med Terika. Blir den 22 och den 29 augusti. Den första tävlingen (i Norrköping) är på gräs, vilket jag vet att Terika funkar bra på. Där blir det 90 cm med stilbedömning. I min nya sadel blir jag svårslagen ;) Skojar bara. Så ska vi också hoppa en meter. I Åtvidaberg är vi anmälda till 90 cm (Clear Round) och även 1 meter. Det blir roligare att rida om man har ett mål att sträva mot - tänk på den! :)


Dagens Inköp


Köpte lite grejer till Terika idag!

Vattenboots, ska tydligen vara jättebra för hovarna. Man blöter dem och sätter på hoven i 20-30 minuter, ger fukt till hoven och motverkar sprickor som hon får så lätt. Bild kommer snart, finns inga bra på google.. Nu ligger det också halm i boxen - mycket bättre mot torra hovar även det. Gör allt för min älskling ;)

Köpte även ett träns på Sharpman's rea för 349 kr, ett vanligt träns från Hansbo. Liknar det på bilden.

nu funkar det inte att sätta in bilder så ja.. får bli så här:
/Linn & Terika



Hästarna hemma + storstädning i stallet


Nu är hästarna på hemmaplan och har varit det i några dagar. Terika har tappat ännu en sko, en framsko denna gång, och eftersom hon bara funkar med en hovslagare är vi tvungna att vänta på honom för han har inte tid förrän om tre dagar. Hon har stått ett par dagar och får göra i några till. En veckas paus helt enkelt..

Har storstädat stallet idag också, varit där från lunch till kvällen. Först tömde vi hela stallet på allt - alltså spån och alla saker, som foder och skräp. Tog massvis med täcken för kemtvätt, sorterade hela vinden och diverse utrymmen. Vi skrubbade i stort sett hela stallet, inklusive foderrummet och sadelkammaren och tog vattenslangen och sköljde ur stalldelen. Trots att det var jag, Ingela och Mellis som jobbade hela tiden tog det iallafall mer än 5 timmar.

Kan också säga att sedan senast har Sverige blivit iskallt. Kan inte gå ut utan tjocktröja - burr, kallt.


Tja Tja bloggen!


Fortsätter med min dåliga uppdatering. Well, ni får nöja er. Jag är nöjd med att mina 150 läsare om dagen har gått ner unjefär 15 gånger, känns som att jag nått stora framgångar. Men jag får skylla mig själv.

Iallafall, en liten summering av senaste veckan.
Red bara väldigt lätt på mjukt underlag några dagar, ville inte slita upp hoven. Okej, en dag skojhoppade jag på fältet men det var inget avancerat men det gick väldigt bra för det. Måste få lite rutin i att hoppa igen, har inte gjort det seriöst på väldigt, väldigt länge innan jag fick Terika - man kan säga att jag tappade hoppningen rejält under det halvåret (eller ännu längre)!


mot hovslagaren. ridlägervarianten med grimma under tränset - fiffigt ibland!

I tisdags fick vi på en ny sko på lille hoven, efter en rad olika missförstånd när jag fick gå några kilometer extra än vad jag skulle göra. morr. trött var jag sedan iallafall.

Igår red jag, amanda och syster en REJÄL konditionsrunda, mycket galopp kan jag säga att det blev. Alla hästarna var jäkla pigga iallafall, tyckte kanske det var roligare än vi. Länge sen jag hade så kul när jag red, det är i såna stunder man tänker att kompisarna är idioter för att de slutar med hästar. Finns det något bättre?! Jag kan säga att jag också var nära att sluta rida, men så åkte vi till Holland - så blev det som det blev. Om jag är nöjd? Skulle inte kunnat bli bättre!

Idag ska jag och Amanda till terrängbanan. Tror att Terika är väldigt duktig på terräng, har aldrig testat - bara småhinder i skogen, småträd (uppåtstående) - ska ta det lugnt. En bra sak med Terika är att hon är inte tittig och har ALDRIG stannat på ett hinder med mig. Hon hoppar allt, även om det är till exempel små träd som man egentligen ska rida slalom emellan men som blir hinder i hennes ögon - HAHA! :D

Och så en diss..
DET ÄR FÖR VARMT.
Det har regnat en enda dag sedan jag flyttade ut till landet. Det är inte ens skönt, inte kul att rida i värmen. Man får rida på kvällen, vad händer då? MYGGBETT överallt. fytusan. Lite moln kan man väl få, åtminstonde lite vind iallafall? Lite regn till betet också. Hmpf. Jag har börjat tröttna på 30 grader varje dag, vet att jag inte ska klaga men jag blir för trött på det. blää


hittade en bild på Skruttan i mobilen.. Saknar henne enormt! <3


Bad med hästarna


På bilden: jag & terika, emilie och sina, amanda och jalle

Idag var vi med hästarna nere vid sjön och badade på en badplats som vi faktiskt får vara på under dagtid! Jättebra ju, inte så kul att alltid behöva bada på kvällen när det är som mest mygg och när det dessutom blir rätt kyligt. Dock led vi av bromsar och annat så vi flydde i full galopp uppför en jättestor backe, haha ;)

Dagens stora nyhet: Terika har tappat en sko igen!! Är jag förvånad? Nej, inte alls. Hovslagaren kommer inte heller förrän på tisdag - vilket inte är så himla roligt. Men jag ska bara rida lite på gräs och ta det lugnt till nya platåskon är på.. haha.

Tog av hjälmen lite för bilder i galopp, men ingenting jag brukar göra. Råder heller inte er att göra det - ska ju ändå vara en bra förebild, right? ;)

Nu: liten bildbomb:
(och anledningen till utan benskydd är för att vi red i vatten och då kan de snurra)

Terika ser en båt! ;)


Någon är glad :D


muskler ;) haha var bara tvungen.


tänkte visa hur blöt jag var efter att terika sparkat i vattnet.
ser bara ut som att jag försöker se sexig ut - haha fail! :D


hihi lika glada båda två ;)

Är verkligen jätteglad - första gången jag red Terika barbacka bockade hon nästan av mig, jag fick slänga mig av. En annan gång stack hon med mig så att jag trodde att jag skulle dö HAHA, nu kan jag galoppera helt normalt och det känns tryggt och bra. Framsteg? tycker jag allt. Dock finns det mycket kvar att jobba på!


I sommarstugan

Sa ju att det skulle bli dålig uppdatering ;)
Kan säga att Terika är som lyckligast nu! Hon älskar att vara här, precis som jag. Min sommarstuga är det stället som jag trivs allra bäst på, här kan jag verkligen slappna av och ladda upp inför skolan i höst. Alla fyra hästarna går i en jättestor hage. Terika har badat och simmat och både hon och jag tyckte att det var jätteroligt och vi blev lika blöta båda två! Funderar på att åka till terrängbanan snart för jag vill se hur hon är där - om hon gillar terräng lika mycket som jag! Skulle inte vilja tävla i det men provhoppa lite, rida i backar och bara lattja runt skulle ju vara kul!

Nu ska jag åka och fylla på vatten till hästarna så att dom klarar sig. Sedan tror jag att jag ska longera Terika, har aldrig testat det på riktigt faktiskt. Visste ni förresten att hon kan inlärda kommandon för gångarterna? På holländska förstås.

Vi hörs!


RSS 2.0