Jag bor i soffan idag


Bildbevis på Frida när hon rider Terika. Don't try this at home ;)

Hade kul igår är allt jag kan säga och ni förstår då varför jag bor i min soffa idag. Har inte varit såhär bakis på länge.

Men men, tur att man har folk som ställer upp! Tack Therese för att du red min pålle idag! Juste, för er som vet är Therese min nya stuntman som hoppar in när jag inte kan och rider min pålle. Svinskönt att ha en sån som hon dagar som denna, dagar när jag är sjuk och dagar när jag ska iväg :)!

~ Linn Engelmark ~


21. Någon jag vill träffa

Hm. Någon jag vill träffa som jag inte har träffat. Svårt. Eller nej, den blev rätt lätt. Jag behöver inte ens säga varför:





Johnny Depp helt enkelt. 3:e sexigaste mannen i världen enligt en brittisk tidning där även Alexander Skarsgård kom 7a. Lite kul med svennebananer som är sexiga!! haha.

~ Linn Engelmark ~

20. Något jag vill göra

Något jag vill göra låter flummigt, nästan filosofiskt. Jag vill ju göra massa grejer.

Jag vill åka utomlands, jag vill tävla, jag vill ta studenten, jag vill bli miljonär, jag vill bo på hästgård...
Ja, ni förstår nog. Har massa saker jag vill göra men skulle jag få välja helt fritt så skulle jag vilja vinna några miljarder på lotto eller liknande. För då skulle jag iallafall kunna göra lite av det jag vill! Typ köpa hästgård haha :)



~ Linn Engelmark ~


Namnet Terika



Hittade lite fakta om min hästs namn, Terika. Det är en variant av Terry (som komiskt nog är ett av hennes smeknamn) - och betyder "sensommar"!

Lite roligt faktiskt hihi, tycker jag då eftersom jag aldrig hade hört namnet innan jag fick min pålle (kunde faktiskt inte namnet innan hon stod i stallet och jag läste hennes pass...) haha.. - men det finns faktiskt EN kvinna i Sverige av snart 10 miljoner som heter Terika och som inte är min häst. Alltså totalt två Terikor i Sverige så vitt jag vet!

Terika betyder också: "An extremely smart and intelligent woman who knows how to tell it like it is and work hard." - orkar inte översätta men ni förstår. Rätt sant ju ;)

Eller?

~ Linn Engelmark ~


Träning & kost

Någon bad mig att skriva ett inlägg om min syn på träning, så det tänker jag göra ;)

Först tänker jag bara säga att jag kör "mitt sätt", alla fungerar olika så något som jag tycker är jättekul kanske någon annan tycker är blää-tråkigt. Koden för att hålla sig sund börjar på M och stavas Motivation. Vill man inte så kan man inte! Jag tänker att om man inte har gett sig fan på nåt så kommer det inte funka.

Förut gymmade jag, nu går/springer jag och rider bara. En del situps, rygglyft och armhävningar varierar jag med ibland. Zumba körde jag också en period, det kan jag göra ibland men det är inte så roligt längre. Det gäller att hitta en träningsform som man själv tycker om så att man vill göra det igen. Jag gillar att gå på olika ställen (motionsspår och stångån b.la.) men kravet är musik i öronen som man blir peppad av. Tänkte köpa gymkort till i höst då det är underbart att se brända kalorier på bandet när man motionerar och det är omöjligt att gå i 20 minus utan att frysa ihjäl.

Ett kg kroppsfett innehåller ca. 7000 kalorier. Mumsigt va? :) Och om du äter 500 kalorier mindre än vad du ska varje dag kommer du gå ner 0,5 kg i veckan utan motion. (Vad du ska äta dagligen hittar du b.la. här) Sockersuget försvinner efter 3 dagar. - sån här statistik gör iallafall mig peppad!!


KOST
Maten har också en viktig del i träningen.  Jag är inte jättepetig med maten men undviker pasta, ris, potatis och så vidare lite mer än vanligt. Har jag en macka (mörk) tar jag inte smör, utan bara pålägget. Det är smågrejer jag kör med. Har även McDonaldsförbud fram till 8 Juni! Istället för mjölk tar jag vatten och istället för cola på helgen tar jag mjölk. Tror ni förstår min tanke lite. Men självklart ska man unna sig ibland, ett glas cola då och då eller några godisbitar är inte helt fel men det gäller ju att inte låta skiten ligga utan att röra på sig ändå. Dricker inte lika ofta nu för tiden heller, alkohol = MASSA ölkagge. Blir man sugen på något när man är lite småhungrig duger ett äpple helt okej istället för något mer onyttigt. Jag är lite så att jag kan räkna ungefära kalorier ibland, dock är jag inte sån som kollar på varje paket men om jag är osäker på om något är nyttigt/onyttigt kollar jag kalorier och får ett hum, räknar då med att jag ska äta 2000 per dag + motion.

Lite svårt att förklara det här med maten men hoppas att ni förstod lite :)

Min drömkropp är en kropp utan för mycket fett, men inte heller för mycket muskler. Vill inte ha mer muskler än vad jag har, har rätt mycket under det där som hänger ;) Jag vill inte se ut såhär:
'
;)

~ Linn Engelmark ~


19. Bild på min bästa vän och varför hon är det

Ni vet redan att Terika är min bästa vän, men efter det kommer...
*TRUMVIRVEL*..

...snyggingen Frida Kindvall!

Bilden är gammal så ni vet! Hihi

Frida är min bästa vän för att Frida är hon. Frida är pålitlig, omtänksam, härlig och rolig. Det finns ingenting som hon inte redan vet om mig och antagligen inte så mycket som jag inte vet om henne heller. Frida är handen som drar upp mig när jag faller från stupet. Det är hon som får mig att vilja, hon peppar mig och vi pratar om allt som finns. Frida är spontan, lite smått galen emellanåt och tycker om att göra knäppiga saker precis som jag. Frida är en bra vän som håller hemligheter från andra människor. Vi tycker om att tälta, bada, fika, elda, shoppa, bjuda varandra på onödigt skit och åka till stallet! Frida rider inte men hon har skrittat på Amiral utan ledare och även på Terika barbacka.

Det enda jag inte tycker om med Frida är hennes immunförsvar. Hon får lätt in bacillusker som vill ha henne lika mycket som jag vill. De har gett henne körtelfeber, halsfluss och nu lunginflammation som gör att jag inte sett henne på över en och en halv vecka!

Slutsats: Älskar min frida men ogillar hennes baciller! :D

~ Linn Engelmark ~


18. En bild jag aldrig publicerat förut


Därja.


skolan vill inte ha lektioner


den enda bilden jag har på terika på skoldatorn, gjord i skolans photoshop som suger ganska rejält.

Sitter i skolan. Har som vanligt inga lektioner. Det brukar vara så. Man går hit, har en lektion och går hem alternativt har ett hål på 4 timmar. Idag skulle vi ha  hål på  3,5 timmar och sen ha en lektion men fick ha eget arbete istället. Ganska slappt kanske men det är tråååkigt. Hellre skolan hela dagen än att gå fram och tillbaka för att vara här en timme. Lärarna gillar eget arbete eftersom de slipper ha lektioner då :) Men stannade kvar och gjorde klart mitt arbete och nu ska jag gå hem snart. Chill.

Juste fick hem Sims 3 Husdjur igår! Nördlinn kan man säga. Det var roligt. Kommer med en liten recension sen tror jag. Gjorde Terika och hennes man Milton Z! Hahaha. Fölet blev en Shirehäst.. (!?) :D

~ Linn Engelmark ~


17. Låtar som jag lyssnar på när jag är arg, ledsen och glad

Vet inte hur jag ska tolka rubriken? Med en låt som jag lyssnar på när jag är på alla humör eller olika låtar till varje känsla? Jag tolkar det som olika låtar till varje känsla! Haha, jobbiga dilemman man kan ha ibland.

Alla är Spotifylåtar. Blir ni sugna? Press 'em!

Arg:
Guldgossen – Cpfingret
Sara Varga – Spring för livet
Lily Allen – Fuck You
The Ark – This Piece Of Poetry Is Meant To Do Harm
Veronica Maggio – Satan i gatan
Timbuktu – Resten av ditt liv

Ledsen:
Veronica Maggio – Snälla bli min
Magnus Weideskog – Somna bredvid dig
Magnus Weideskog – Du kan göra vad som helst
Coldplay – Fix You
James Horner – Hymn To The Sea - Stereo (Titaniclåten. Jag förbjuder er att inte lyssna)
Avril Lavigne – Tomorrow
James Blunt – Goodbye My Lover
Maskinen – Kärlek Vid Sista Ögonkastet

Glad:
The Ark – It takes a fool to remain sane
The Ark – One Of Us Is Gonna Die Young
The Ark – Clamour For Glamour
The Ark – Opera
Britney Spears – Oops!...I Did It Again
HOFFMAESTRO – Seize The Day
Markoolio – Sommar och sol
Shania Twain – That Don't Impress Me Much
Prezioso / Marvin – The Riddle - Original Mix - Radio Edit
Den svenska björnstammen – Vart jag mig i världen vänder - Hugo Kalm Remix
Spice Girls – Wannabe (Radio Edit)
John Travolta – You're The One That I Want
Magnus Uggla – Kung För En Dag
Maroon 5 – Moves Like Jagger - Studio Recording From The Voice Performance
Maskinen – Krossa alla fönster - Original Version


Yes, jag lyssnar mycker på musik. Och ja, jag har bred musiksmak. Orkade inte lägga upp fler trots att jag har massa goingar jag vill dela av mig av :D

Här är en lista jag har, alla alla bra låtar finns dock inte med haha: Mitt skit (: - 4 dagar om ni vill plöja igenom!

~ Linn Engelmark ~


Höstlovstips?

Har bestämt mig för att inte bara sitta hemma detta höstlov och har lite saker jag vill göra och sådär. Vill dock ha fler tips!


hösten kan vara rätt fin..

Saker jag vill/ska göra:
Filmkväll
Städdag i stallet
Fira Halloween (?)
Tälta, grilla korv, frysa och vara rädd
Harry Potter-maraton
Städa på landet
Leta efter spökhus (..en syssla jag och Sofie har börjat med)
Ta sista doppet (?)
Spelkväll (monopol, malin baryard, twister etc.)
Ha UF-möte
Äta ute eller laga god mat
Ändra bloggdesign

Tips på vad man kan göra på Höstlovet? :D


16. En bild som gör dig lycklig

EN bild blir svårt..


Ni får ju se så mycket hästar på bloggen och vet hur lycklig jag blir av dem, därför tänkte jag visa en annan sorts bild som gör mig lycklig!

Ola fucking Salo & Markus Krunegård - två genier på samma scen i Norrköping i våras. Två extremt musikaliska människor som dessutom är omänskligt bra låtskrivare. Underbart.

Vill man lyssna på The Arks sista konsert/begravning/testamente/dödsskrik or whatsoever finns den här på begränsad tid. Måste bara säga att den är grym. Önskar att jag hade varit där!

~ Linn Engelmark ~


Kommentarsvar

Anonym: Oj, både power walk och löpning varje dag? Det var duktigt :) Kan du inte berätta lite hur du tänker kring kost och motion (utöver ridningen)? vore kul att läsa om!

Svar: Ja, nästan iallafall :) Tack! Jo det kan jag göra, kommer upp inom ett par dagar ;)!

Kommentarsvar

Anonym: Så man får inte ha problem med stavning om man bloggar!!!!?

Svar: Jo, det får man men jag stör mig på det. Blir irriterande att läsa om man knappt förstår vad ordet egentligen ska vara tycker jag personligen. Såhär blir jag då:



~ Linn Engelmark ~

15. Varför får hästar och ridning mig att må bra?



Hästar och ridning får mig att må bra för att djuren som involveras är så härliga, de är förstående och säger ingenting till någon. Hästar är inte bara djur. De är terapi för själen.

Ridning är en konst och man kan aldrig lära sig att förstå alla hästar på alla sätt, alltid händer det något oförutsägbart och roligt. Sporten är så mångsidig och man kan syssla med mycket (dressyr, hoppning, terräng, polo, voltige, körning, trav, gymkhana, horsemanship...you name it) - till skillnad från till exempel fotboll när allt som sker är att man sparkar på en boll och det ser ungefär likadant ut varje gång.

Att galoppera på en grön sommaräng, släppa allt - släppa tyglarna och ändå känna att man kan lita på hästen är en mäktig känsla. Och vem gillar inte fart? En liten kick som man får när det går riktigt fort, ögonen tåras av glädje och fart. Att få hästen att hoppa. Något riktigt onaturligt, målade hinder på en liten fyrkantig bana. Men de gör det, de gör det för att vi vill det. 

Jag mår som bäst när jag är i stallet. När man möts av sin häst i hagen som kommer i trav och gnäggar för att just jag betyder någonting extra för henne precis som hon gör för mig. Och när man släpper henne löst i ridhuset och hon väljer att gå efter mig, det är kärlek för mig och det är just det som man mår bäst av. Kärlek. Det är vad hästar ger och det är därför det får mig att må bra.

~ Linn Engelmark ~


14. Saker du gör vardagligen (i stallet och till vardags)

Bloggar ifatt lite.

Saker jag gör vardagligen? Haha. Tråkigt inlägg kommer det här bli.

Vaknar ca. 06.50 varje dag, även om jag har sovmorgon. Har jag sovmorgon tar jag en powerwalk på morgonen annars gör jag det på eftermiddagen. Jag äter frukost, går i skolan. Efter skolan till spåret om jag inte varit där på morgonen. Efter det - stallet. Rider, mockar, ger vatten, mat - ja, ni vet vad man gör i ett stall.

KUL VA?


Big No-No's på en blogg

Tänkte skriva lite om vad jag hatar att läsa på bloggar. Och så tänkte jag läsa lite om vad jag älskar att läsa! Här har ni sanningen, grå och rå.



Bloggar med snygga blogglayouter! - en snygg och genomtänkt layout gör att bloggen känns mer intressant att läsa.

Bloggar med fina bilder - folk som tar kort och lägger ut i var och varannat inlägg gör bloggen mer intressant för mig. Det är som att jämföra en ointressant, lång bok med bara text=booooring! Är det däremot bilder.. jo, okej då.

Tips på bloggen - jag gillar tips. Man lär sig, man tar åt sig, och kanske blir det bättre. Kan gälla allt; ridövningar, pyssel till hästen, recept... whatever, kul blir det!

Humor - älskar när folk kan driva med sig själva på ett bra sätt! Lägga upp humoristiska inlägg som man börjar garva åt.. hhaah



Felstavningar - okej, en felstavning - det lyckas alla med ibland, kanske några bokstäver som kommer fel. Och några felstavningar med flit (ex. What's up - Whassup?) Men 20 felstavningar i varje inlägg?! Jag blir galen på det. Kolla upp orden innan ni publicerar? Felstavningar på bloggar är inte kul.

När folk vill få sig själva att framstå som kon är för hinduerna - "jag är så duktig", "visst var jag duktig?" - jag vet att ni som skriver så vill ha bekräftelse men jag blir bara för trööött. Stackars er. Get better selfconfidence and you'll get rid of your problem.

Centrerad text (och annan allmänt jobbig textstil) - allt blir jobbigt. Osammanhängande.

"Det-här-gjorde-jag-idag-blogg" - en blogg där personen bara skriver om dagen. Hela tiden. Varje dag. Och ingenting annat.

Tråkig blogglayout - Jag läser inte om du inte har en header.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Och nej, jag tycker inte att jag på något sätt bloggar bättre än andra. Faktum är att jag egentligen bara bloggar för mig själv, för att det är roligt. Skulle jag inte vara jag skulle jag aldrig läst min blogg för att den är sjukt stel och saknar humor helt och hållet.


13. Min högsta dröm

Whoopaa! Dålig uppdatering, jag vet Sarah ;)

Tänkte fortsätta lite med mina listor som jag glömt bort *host*förträngt.
Min högsta dröm är.. ee.. aah..


Jag drömmer inte så mycket egentligen, men har mest mål och några mindre drömmar.

Min dröm är att Terika får föl (om några år, när vi är klara med det vi ska) - min andra dröm är att Terika blir min, min och bara min på kontraktet. En till dröm är att Swallow blir min igen och slipper springa runt i fyrkantsspåret på en ridskola. Och ja. En till dröm är att starta en ridsportsbutik som jag berättat om hundra gånger!

Minns gårdagen - Dröm om morgondagen - Lev idag

~ Linn Engelmark ~


Lite djurklipp..

HAHA favoriter får man..


"Vi är ju kompisar du och jag"

Ungen blir våldtagen av hunden men vägrar släppa kontrollen till spelet..

Dagens tuffaste - ridsimulator



SHIT vad fränt. Skulle vilja ha en men aldrig betala för den ;)

Det är en maskin som hjälper dig att hitta rätt position i sadeln och säger var du lägger vikten. Dock kan den endast dressyr men den kan bland annat piaffe och piruetter. Den känner av dina rörelser, känner dina skänklar och tygeltag. Skulle vara kul om den kunde hoppa också! Den är bra för både barn och vuxna, nybörjare och amatörer. Är också ett bra val för folk som har fått en rädsla för ridning och funkar ju i alla väder ;)

Asbra om man har en häst med en långvarig skada och vill rida iallafall och träna!

~ Linn Engelmark ~


För- och nackdelar med skadan

Nu tänkte jag göra en liten summering, plus och minus med skadan.

MINUS

- Terika fick ont och fick bo på Strömsholm i åtta dagar utan att jag visste särskilt mycket och mådde skit jag med.
- Hon tappade väldigt mycket muskler.
- Hon vilade helt en månad innan hon fick gå ut i hagen och börja skritta.
- Ett tag var det medicinering 5 gånger per dag med 3 mediciner, från tidigt, tidigt på morgonen till sena kvällar.
- Jag tappade mycket i skolan för att jag var tvungen att åka iväg så mycket.
- Vi fick betala XX antal tusen. Agria stöttade lite men det var inte gratis direkt.

PLUS

- Terika och jag fick mycket närmare kontakt, hon blev min lilla hundvalp och följer mig som en svans! 
- Hon har blivit mer självständig! Kan gå i hagen själv utan några problem och framförallt: stå stilla i gången fast ingen annan häst är i stallet - superskönt!!
- Jag har fått motivation, nu vill jag se förändringen som kommer ske när hon rids och får muskler.
- OCH JAG BLEV SVINGLAD NÄR ALLT VAR ÖVER!!



Frida liknar lite prinsessan Victoria. Jag är glad.

I'm still alive!

Bilden har ingenting med inlägget att göra. Men var tvungen att visa en bild på min förra ponny som stod bakochfram i en vanlig transport utan ramp fram :D


Dökass uppdatering, men ni verkar ju älska det eftersom att ni läsare stannar kvar?..

Jaja, nu ska jag berätta om idag när jag var på Strömsholm med Terika.

Idag hade vi fått reda på innan att vi skulle ta bort slangen. Den såg ut som vanligt när vi lastade och när jag kollade till henne i transporten flera gånger. Men nu till det roliga - när vi kom fram hade Terika tagit av sig slangen själv, med plattan och allt! Hon har haft den i cirkus två månader och just under den dagen som vi skulle åka för att ta bort den tog hon bort den själv! Så veterinären fick inte särskilt mycket att göra om man säger så men hon var riktigt nöjd med läkningen. Den rosa slemhinnan på ögat har blivit mindre (vilket jag också sett) och kommer eventuellt att krympa ytterligare. Däremot har pupillen inte ändrat storlek, den blev ju mindre av skadan men förhoppningsvis kan den bli lite större med tiden. Blir den större ser hon ju bättre så jag hoppas på det.

Summan av kardemumman: Hon är friskförklarad, hon får gå med andra hästar och jag får börja rida som vanligt!! HAPPYFACE. nu kör vi!

~ Linn Engelmark ~


Fototime

Jag var ute och fotade lite imorse, tog en promenix till naturreservatet för att fota källorna eller vad det heter, där det iallafall kommer upp vatten ur marken. Lekte lite med fokus osv - blev riktigt nöjd med vissa bilder! :) Bilderna är inte redigerade.
Halvnöjd med denna.


Nöjd med. Lite redigering på denna så..


Mer nöjd med.


Nja. Motivet i sig var rätt tråkigt.

Och min lilla. En gång till bara <3

Du är det finaste jag vet <3


Dagens failbild!

Är bara tvungen att lägga ut en failbild jag tog imorse. Hade inte Terika blundat, tagit värsta dagsdosen hö i munnen och lagt öronen bakåt hade det blivit en svinbra bild med ljuset och allt - men icke sa nicke! Dessutom har hon kardborrar i luggen! 


Hon bara chillar


Mot Hippotique


Ska till Hippotique på VIP-kväll med Amanda, Emilie och Christina.
Ska bli spännande! :)

~ Linn Engelmark ~

Som om jag vore den första..

Alla skriver ju om överflödet av hästar som är till salu just nu och som jag hittade en artikel om i HästMagazinet. Well, det jag tänkte säga är att superfina hästar ligger ute för sjukt låga summor. Nu är det alltså en tid att fynda och inte en särskilt bra tid att sälja då man inte får mycket för hästarna.

Flera lägger ut samma annons med olika rubriker och bilder - folk är desperata att få sina hästar sålda. Vissa har inte plats för alla hästarna man fött upp när de skulle in från sommarbetet. Fina hästar ligger ute och det ser inte ut att vara några fel på dem..men man vet ju aldrig!

~ Linn Engelmark ~


12. Min favoritgren

Min favoritgren är hoppning. Älskar känslan jag får på hopptävlingar när jag ger allt för att vinna, när Terika galopperar som en målsökande missil mot hindrena. Känslan när man klarat banan felfritt efter en bra runda man blev nöjd med. Och när de säger att man leder klassen. Wow. Vill komma igång nu!! Vill få på skon, börja galoppa och hoppa massa!!


Tror jag aldrig publicerat denna bild. Från vår första hopptävling i NORF där vi kom tvåa, 1m :) trevligaste underlaget.


Btw. Fy katten vad vatten smakar snusk när man ätit äpple precis innan. Prova inte hemma!!


Frågestund


Nu har jag frågestund på bloggen. Brukar inte få många frågor, men tänkte att nu när jag börjar få fler och fler läsare så borde någon ha en fråga att ställa? Behöver inte handla om hästar, utan kan även handla om mig och andra grejer. Blir glad om jag bara skulle få en fråga haha. :)


hihi.

Följ min blogg med Bloglovin :)

Bloggtävling hos Lamiamichelle!



Vill du vara med och tävla? Det gör du här, senast den 15:e oktober!

Har alltid velat ha Terikas tagel runt armen, för då är hon alltid där jag är <3

Nära-Mörden-Upplevelse

Igår var jag med om en Nära-Mörden-Upplevelse (nej, inte döden-upplevelse, utan mörden-upplevelse eftersom att jag höll på att bli MMMördad)

Nu ska jag berätta hela storyn!!

Igår var jag i stallet, skulle göra hinkar och gick som vanligt fram till Groovpåsen och skulle börja ta mat. När jag står precis intill ser jag en svinsnabb, stor skugga som dunkade HÅRT in i min ena fot en gång, sen hårt in i andra också. Jag har aldrig fått den paniken någongång tror jag, FY FAN. Är inte rädd för råttor egentligen men det kom så oväntat och söt som jag är får jag världens adrenalinkick, springer iväg det snabbaste jag kan och skriker som en räv med rabies och får nästan tårar i ögonen.

Och ni som inte vet hur en råtta som går på en Krafft Groov-diet ser ut? Jag kan säga att de är inte små. De är inte normala. De är inte rätt stora. De är riktigt jävla mördarstora. Jag kände liksom genom mina tjocka jodphurs med stålhätta rätt hårt när råttan sprang in i mig. Tydligen bits de som satan också.


TYPP SÅÅ STOR VAREN. Nejdå, skoja. Men stor var den.

Nu har jag en till anledning att skaffa orm. Ormar=bra. Ormar äter råttor!! Min orm ska heta Ratman.

~ Linn Engelmark ~


11. En låt som påminner om en häst du älskar

Har flera låtar med olika hästar. Särskilt en låt får mig att börja gråta direkt..


Terikas och min låt är främst Chris Medina – What Are Words eftersom den spelades när vi skulle till Strömsholm första gången och jag lovade att inte lämna henne trots ögonskadan.
När allt är bra och vi är bäst är vår låt Joakim Berg – Det Känns Perfekt (You Might Think)! Så sann <3



Swallows och mina låtar är Avril Lavigne – Tomorrow (den jag nämnde att jag börjar gråta av. Det är det hemskaste som hänt mig, när hon fick sin dödsdiagnos och de sa på ATG i mantorp att hon skulle dö "om en vecka, eller kanske en månad" och sa att vi skulle åka tillbaka och avliva henne när hon fått kolik på hemmaplan. Men koliken kom inte och sparkskadan som gett svullnad runt cancern försvann. Jag tänkte ta bort henne på plats, fyfan vilken tur att jag inte gjorde det eftersom att hon var helt frisk och har tävlat massvis sen dess och blivit placerad i massa klasser. Vår andra låt är Madonna – Hung Up, tänkter alltid på Swallow. Jag har alltid sagt om att jag skulle rida kür någongång, skulle det vara med Swallow till denna låten.

~ Linn Engelmark ~


Otur..

Ni vet nog att jag haft rätt otur med min häst; gaskolik, hornhinneskada, blockhälta 10 dagar pga. felskoning och tappskor.

Nu när jag börjar sätta igång mylady igen, vad händer? Tappsko. Det är nu jag ska rusa omkring i glädjeattack och skrika: YIIPPPIIIIIE! - eller?


Nae, är inte särskilt glad för det. Men men, sånt är livet. Detta var ingenting jämfört med det andra ögat eller så. Bara lite för mycket trist. Tur att det inte var ett ben hon tappade. Fast man vet ju aldrig vad som kan ha hänt nästa gång jag kommer till stallet..

~ Linn Engelmark ~


Reflexoutfit



~ Linn Engelmark ~

10. 10 saker du inte visste om mig


jag just nu. gillade liksom kontrasten med grå/svart öga

1. Jag skaffade nyss twitter där jag heter engelmaark - följ mig om ni vill!
2. Jag är sjukt envis, har jag gett mig in på något så ger jag mig inte!
3. Jag gör ofta fula grimascher och ligger nog rätt bra till i statistiken på att göra sig ful i Sverige.
4. Jag tror för mycket på andar osv. Jag är livrädd. Nu vet ni.
5. Jag älskar att elda. Jag eldar mycket. Eldar löv, papper osv. När jag var liten eldade jag tidningar i lekplatser.
6. Jag ångrar att jag inte valde en praktisk linje och inte samhäll-ekonomi. Det innebär ju att jag måste plugga mer.
7. Jag har alltid, alltid mjukisbyxor i skolan och sminkar mig aldrig. Förutom idag när jag glömde bort att vi hade sovmorgon och fick massa dötid.
8. I stallet har jag bra ordning och koll på grejerna men verkligen inte hemma. Mitt rum är en horisontell garderob som jag endast använder för att sova och slänga mer kläder i.
9. Jag ska nästan helt säkert skaffa majsorm när jag flyttar hemifrån. Jag hade en majsorm när jag var kanske 10-12 som hette Grym.
10. Min dröm i framtiden är att starta en ridsportsbutik som ligger i centrum och som har både märken och inte, både billigt och dyrt.


9. Någon du skulle vela byta liv med för en dag, och varför?



På "Någon jag skulle vilja byta liv med för en dag" har jag ett nog ganska ovanligt val. Jag skulle vilja byta liv med någon i ett u-land som led riktigt svårt. Till exempel ett barn i Afrika med svåra smärtor och som inte fått mat på länge.

Vet ni varför? Jo, för att skulle jag skulle uppskatta livet mycket mer efteråt. Varje sekund skulle kännas värd, för vi har det så jävla bra här att det är sjukt. Vi har hur mycket godis och krimskrams som helst medan de knappt har mat så det räcker för dagen. Det skulle vara värt att verkligen känna hur dåligt de mår för att kunna förstå hur jävla bra vi faktiskt har det.


FÖRLÅT. Förlåt. förlåt

Jag har verkligen velat blogga men tyvärr inte kunnat då mitt internet har legat nere sedan innan helgen. Förlåt lite. Har inte uppdaterat ordentligt på typ en vecka på grund av detta, sorgligt men sant.

Men nu ska det bli förändring, promise! Om inte datorn skulle få för sig att krascha eller något annat tragiskt som skulle förstöra min existens. Eller inte, men ändå. Ska fortsätta på listan jag började nurrååå!


8. Min största rädsla inom ridsporten

Min största rädsla är att jag ska ramla av. Inte bara trilla av och undkomma med något skrapsår, utan verkligen
falla och skada mig riktigt mycket. Till exempel bli förlamad och aldrig kunna hålla på med hästar igen. Och så har jag tänkt på om man tar en riktigt lång runda, mitt ute i en stor skog och man ramlar av, man själv hamnar på marken och bryter både armar och ben medan hästen springer och fastnar med tygeln/stigbygeln eller liknande och inte kan ta sig loss. Och man bara ligger där, kan inte röra sig - inte får tag på mobilen eller så och det tar flera dagar innan någon hittar en. Usch.

Som Christian Malmgren på denna bild:


7. En sak som aldrig får hända!



en sak som aldrig får hända har jag ett givet svar som ni förmodligen redan vet. Det som inte får hända är att Terika skulle försvinna från mig på ett eller annat sätt. Det värsta skulle vara om hon fick åka till Trapalanda helt plötsligt, då skulle jag förmodligen också det.


6. Alla hästar i stallet

Just nu är det 6 hästar i stallet. Har dock endast bilder på två av dem och min häst såklart. I mitt stall står ju såklart Terika som ni borde förstått vid det här laget.


Karins häst Athena står också där. Athena är haflinger som ni ser och är född 1998. Vet inte särskilt mycket mer om hästen än att det är en kalasfin pålle med en rolig ägare som har en konstig dialekt och som säger "fybövelen" titt som tätt.



Amiral är Sofies kuse. Han är 16 år gammal. Världens snällaste häst att ha att göra med! Tävlad LB hoppning och LA dressyr med placeringar.


Sedan har Eva 2 hästar, Magriffe och Daphne. Sussie har även en ponny som är 26 år gammal och heter Nalle. Han ser verkligen ut som en liten nalle också! Skitsöt verkligen.

Tänkte ta bilder idag men glömde kameran. Men får väl lova att lägga upp bilder någon annan dag!


En lite annorlunda outfit!

Nu har jag kommit på en jäkligt udda outfit, men ACK vad jag vill ha den!!

Tänk er att ni ska kvällsfodra i stallet, det är kallt. Alla hästarna är inne och ni vill bara mysa och kura ihop er lite vid er häst, kanske värma er med lite fika och varmt te. Vad ska man ha för kläder då?? Joo.. Dessa SÅKLART!

Uppiggande färger och bara myskläder att dö för.

Allt kommer från Charlies och alltså deras priser. Den rosa jackan kostar bara 499:-!! Köp min Gantskjorta någon så köper jag jackan! (a)


Och om ni undrar varför det står copyright på bilden så kommer det att göra det framöver, trött på små ungar som kopierar mina saker och tar bort mitt bloggnamn i paint :)

Annons på Blocket!


Vissa människor är så sjukt sköna!

"Ett nytt stödhjul följer med och ett lås till draget. Vem vill riskera att bli av med svärmor?"
"Kan tänka mig att byta mot en gammal fin röd Jaguar, då jag köpt ett nagellack som skulle matcha."

Hahaha. Underbar människa. Jag vill lära känna den som skrev annonsen ;)

Bloppis 1

Tänkte köra en Bloppis! Har lite grejer jag vill sälja. Denna gång blir det inte mycket hästgrejer, ska ta och rensa i stallet också och se om det är något jag inte behöver längre. Intresserad? Mejla: [email protected] med rubriken "Bloppis". Vissa av priserna är prutbara. Köparen står för frakten, om ni inte väljer att hämta i Linköping.






~ Linn Engelmark ~


5. Favoritbilder jag tagit

Har inga direkta favoritbilder som jag tagit.. Tyvärr är det sällan jag tar kort och då blir det inte mycket bra bilder, har knappt några fina foton på Terika förutom de som någon annan fotat när jag suttit på henne t.ex! Men lägger upp några jag är nöjd med.. och inte bara på Terika.


Min favoritbild på min favorithund!


goda bär


Rosa


Bildkvalién suger verkligen, dåligt fokus. Men denna bilden har ändå
det


ni förstår varför, haha

Orkar inte leta efter mer! Kollar på Det Okända just nu, mitt favoritprogram haha :)

~ Linn Engelmark ~


Lite mer om ridning



Har kommit på att jag aldrig skriver om min ridning längre. (?) Även om det kanske inte är intressant så var det faktiskt tanken med den här bloggen från början att det skulle vara en sorts riddagbok.

Så, därför tänker jag skriva om idag. Började först pyssla och fixa, lindade med rosa benlindor och matchande schabrak och luva bara för bildernas skull haha. Sen red jag en sväng själv. Tänk att en häst kan vara så mycket snällare när man är själv än med andra! Trots att vi egentligen inte bör rida ut tänkte jag att om man skrittar upp och ner för en gräsbacke gör det inte mindre skada än galopp i en hage där geggan täcker hovarna och lite till - veterinären syftade ju mer på skogsvägar och liknande.

Tänkte att imorgon ska jag rida de där backarna ett par gånger upp och ner. Eftersom att Terika blev rätt varm av bara en gång och eftersom hon behöver den sortens träning så kör vi det rätt mycket framöver! Dessutom, hur mysigt är det inte?

~ Linn Engelmark ~


Dyonträns - najs/bajs?


Tycker ni om den nya nosgrimman från Dyon?

NICE eller BAJS?

Klockren bajs från mig.


För er nyfikna..



Där fick ni se det.

Nu ser det inte alls illa ut jämfört med vad det gjort tidigare. Däremot ser man inte bra på denna bild hur slemhinnan sitter eftersom att ögat lyser av blixten. Men den är där. Slangen går in i ögat, tur att jag hade luvan på så ni slapp se stygnen i pannan som håller fast slangen. Den beige/vita grejen som ser ut som ett typ plåster är där jag stoppar in medicinen. Nu vet ni :)


4. Det här är jag bra på


Terika idag när vi hade lite fotografering :) Nytt pannband förresten, det var verkligen love at first sight!

Nu ska jag säga det jag är absolut sämst på att säga, tycker nämligen inte att det finns så mycket som jag är bra på. Eftersom detta är en hästblogg måste det ju vara inom området hästar.. Men en sak jag fått beröm för flera gånger är att jag är väldigt lugn med hästarna och att jag kan få dem lugna. Men jag är dålig på att komma på saker jag är bra på. En sak är jag dock jävligt bra på - det är att skämma bort min häst!

~ Linn Engelmark ~


3. Det här behöver jag träna mer på



Det jag behöver träna mer på för tillfället är faktiskt Terika. Nu ska jag muskla upp henne, rider ju inte speciellt mycket även om jag longerar varje dag. Sedan ska jag börja rida lite igen, testa bommar och kolla hur hon reagerar med ögonskadan, hur mycket jag kan svänga t.ex. och börja träna för tränare.

I allmänhet med min ridning måste jag tänka på att inte kolla ner för mycket (vilket många ryttare har problem med), inte kolla på hindret när jag hoppar utan över, inte sänka handen och bredda dem.. och såklart, hopprädslan.

Men nu är motivationen här, jag ser framåt nu. Om en månad hoppas jag att slangarna är borta och att ingen mer Finadyne (smärtstillande pulver) krävs. För första gången på länge kan jag säga att ögat ser fint ut, det är inte alls grumligt längre vilket betyder att inflammationen har/håller på att försvinna! Yiippiiieee!


2. När & varför jag började rida



Jag red första gången när jag var 5 år, på en liten ponny som hette Zorro. Var förresten Emelies häst haha :)

Sedan blev det att jag fortsatte, tyckte att det var kul, så jag började på ridlekis när jag var 6 eller 7 år gammal!

RSS 2.0