Luciana Diniz & As Taro

NÅGOT TUFFT är Luciana Diniz och hennes häst As Taro.
Hon rider utan träns, endast med bett och tyglar på 160cm-höjder.
Hur coolt?

Har aldrig sett live, endast bilder så vet inte hur hon rider. Jag tänker mig att man måste hålla rätt bra i hästens mun för att inte bettet ska åka ut.. eller?





BALLT


Dag 1 - Presentera dig och din häst


hahahah, enda bilden på mig och terika tillsammans på marken - som jag hittade iaf :)

Presentationen av mig och Terika då.. Fick hem henne den 12 maj efter en resa till Holland där jag provred många hästar, hon var liksom bara en i mängden där. "Det svarta stot" kallade vi henne - den äldsta av alla hästar jag provred, ändå bara 10 år. Nu är hon iallafall så mycket mer än bara ett svart sto för mig.

Jag är en rätt galen ryttare kan folk tycka (typ folk i mitt förra stall); jag älskar att bada med hästarna, hoppa terränghinder, tolka, rida två på hästen, rida barbacka och galoppera fort som bara den. Så jag vill ha en liten ponny i stort format - och det fick jag ju. En riktig stjärna som ställer upp för mig i alla lägen.

Min pålle och jag tävlar lite på lokal nivå, 1m är den enda höjden vi tävlat. På debuten kom jag 2:a och det har gått rätt bra på våra starter. Nu i vår ska vi upp till 110 är det tänkt, och vara med i några cuper och så. Terika är min favorit och hon är så himla personlig och charmig och jag älskar henne mest av allt!


LISTA

Tänkte få igång bloggningen lite igen - och hittade en lista som jag liksom känner mig tvungen att fylla i rätt ofta.. haha.

Dag 1 - Presentera dig och din häst
Dag 2 – Min första häst
Dag 3 - Min största rädsla
Dag 4 - Hur började mitt häst intresse 
Dag 5 -  Det här finns i min rykt låda
Dag 6 - Det här äter min häst varje dag
Dag 7 - Min favorit grej i stallet
Dag 8 -  Min hästs vardags outfit
Dag 9 -  Det här shoppar jag i hästväg
Dag 10 -  Min favoritplats i stallet
Dag 11 -  Såhär ser det ut bland mina hästgrejer
Dag 12 -  Mitt bästa häst minne
Dag 13 - Mina drömmar
Dag 14 - En bild på stallet
Dag 15 - Det här saknar jag
Dag 16 -  En nytagen bild och 5 punkter som beskriver din häst
Dag 17 - Varför får ridning dig att må bra
Dag 18 - Något du och din häst är stolt över som ni har gjort!

Men hinner inte nu - ska till sharpman! tjingeling!

Fint ekipage


Den här bilden hade en person tagit när den var utomlands. Stackars lilla åsnan!

Självkänsla NU!



Allt går så bra med Terika nu. Från att allt kändes skit vände det. Allt på grund av ett jävla bett! Jag tyckte knappt att det var kul att rida ut förut. Nu är det det bästa jag vet igen. För jag har världens bästa häst.

På några veckor har jag fått (nästan) full kontroll över min häst från att bara sitta och slita när hon sprang fortare och fortare. Då var det inte kul att rida. Nu är hon såå snäll! Jag kan galoppera bredvid amanda och välja tempo själv, huvudet står inte rakt upp på henne längre även om hon inte går perfekt än så är det iallafall något! Eller? Huvudsaken nu är att jag fick kontroll. Nu ska jag börja jobba på formen mer.  

Älskar min häst! <3

Puss på henne


RSS 2.0